Recept: Rocky Road
6 sep 2013 Lifestyle 10

Recept: Rocky Road

Vandaag wil ik een super simpel recept met jullie delen. Als je van chocola en zoet houdt, zit je hier goed vandaag! Ik wil jullie namelijk laten zien hoe ik zelf Rocky Road maak. Dit is echt zo verslavend lekker! Β Veel beter dan het uitziet op de foto πŸ˜‰ Lees je mee?

And above all… Think chocolate!

Vanavond hebben wij een bbq bij mijn ouders en dan vind ik het leuk om iets mee te nemen als toetje. Daarom maak ik een Rocky Road. Succes gegarandeerd! En het is zo ontzettend simpel om te maken! Het leuke vind ik dat je zelf kan toevoegen aan het recept wat je lekker vind! Graag laat ik je zien hoe ik zelf deze Rocky Road maak.

DSC01329

Wat heb je nodig?

 • 600 gram chocolade ( Je kan zelf kiezen welke chocolade). Zelf gebruik ik twee repen hazelnoot en 3 repen puur).
 • 100 gram notenmix
 • 2 handjes Manna plofrijst
 • 50 gram mini mashmellows (Je kan ook grotere spekjes doen en deze snijden/knippen)
 • Biscuitjes (ik neem meestal een halve rol)
 • Bakblik, ik gebruik een taartvorm, dit is het meest praktisch
 • Bakpapier of aliminiumfolie
 • Boter of bakspray
 • Pan om water in te koken en een bord om chocola op te laten smelten

Hoe maken?

DSC01332

1. Het meeste werk vind ik altijd het smelten van de chocolade. Ik breek de chocolade in stukjes en leg deze op een diep bord. Daarna ga ik de chocolade au bain marie smelten. Ik vul een pannetje met anderhalve liter water en laat deze eerst koken. Daarna zet ik het bord erop, zet het vuur ietsjes lager en laat de chocolade smelten. Tussendoor schep ik een paar maal de chocolade om.

Rocky Road

2. Als de chocolade gesmolten is doe ik ongeveer 3/4 in een kom en doe daar de mashmellows, plofrijst, verkruimelde biscuitjes en nootjes bij. Kijk trouwens goed uit dat je je niet aan het bord/pan verbrandt!! Ik schep de chocolade in de kom met een soeplepel. Daarna meng ik het goed door elkaar. De nootjes maak ik altijd eerst even klein. Dit doe ik door de nootjes op een schone theedoek te leggen, deze vouwen zodat de nootjes bedekt zijn, en dan zacht met een hamer op slaan πŸ™‚

DSC01335

3. Daarna giet ik het in een taartvorm. De onderkant heb ik bedekt met aluminiumfolie en deze en de zijkanten gesprayed met bakspray van Dr Oetker. Normaal gebruik ik bakpapier, maar omdat ik deze nu niet in huis heb, gebruik ik voor nu zilverfolie.

DSC01339

4. Zo. Nu de laatste chocalde eroverheen en dan laat ik het ongeveer een halfuurtje afkoelen. Daarna mag het in de koelkast voor twee uur!

Rocky Road

5. Nadat ik het uit de koelkast heb gehaald, snijd ik het in stukken.

Simpel he! En o zo lekker πŸ™‚ Je kan zelf varieren met wat je in de Rocky Road doet. Als je bijvoorbeeld noten niet lekker vindt, kan je deze prima vervangen voor bijvoorbeeld rozijnen of goji bessen. Β Ik heb er ook weleens pepernoten of pinda’s ingedaan.

Ik ben benieuwd of jij Rocky Road al kent?

xoxo Saskia

Volg jij Twinkelbella al viaΒ FacebookΒ en Bloglovin?

 

 

Reacties

 • Jorinde

  Wat een leuk recept. Ik kende het nog niet!

 • Annamarie

  Ik maak het ook wel eens, is super lekker!
  Leuk artikel, met duidelijke foto’s

 • Tjuly

  Ziet er heeerlijk uit.. ga ik ook snel eens doen… als ik besluit weer eens ongezond te eten πŸ˜‰

  • Saskia Hardeman

   Haha πŸ™‚ Je kan het ook met 80% puur chocolade maken, dan is het toch nog een beetje gezond πŸ˜‰

 • Kimberley

  Hmm, lekker!

 • Kirsty

  Ik ken het nog niet, maar het ziet er erg lekker uit! Ik eet jammer genoeg alleen chocola van 70% en puurder, maar misschien kan het daar ook wel mee πŸ™‚

  • Saskia Hardeman

   Kan hoor! πŸ˜€

 • Maxime

  Zo dat ziet er lekker uit!!

 • Just Love Life

  jummm! dit ziet er heel lekker uit πŸ™‚ dit ga ik wel een x uitproberen πŸ˜‰

 • me

  Ziet er heerlijk uit maar ik sla over, van het lezen van het recept ben ik al weer een kilo zwaarder, laat staan dat ik het eet hahaha