Recept: Pompoensoep (en handige tip!)
17 jan 2018 Lifestyle Recepten 3

Recept: Pompoensoep (en handige tip!)

Wij eten redelijk veel soep. Het is makkelijk en de kinderen eten het vaak heel gemakkelijk. De soep die ik het liefste maak is groentesoep, erwtensoep en pompoensoep. Vooral die laatste dacht ik van dat het heel erg veel werk en lastig zou zijn maar wanneer je de juiste ingrediënten hebt valt dit heel erg mee en is het juist makkelijk!

Wat heb je nodig voor pompoensoep?

1 pompoen

2 uien

1 teen knoflook

1 liter water

Olijfolie

1 bouillionblokje

3 theelepels kerrie poeder (naar smaak)

Een pompoen niet schillen

Als eerste even een handige tip die ik wil delen. Wat mij namelijk vaak tegenhield bij het maken van pompoensoep is dat er zo onwijs veel geschild moet worden. Zeker niet handig wanneer er even snel een soepje gemaakt moet worden. Een tijd terug las ik dat een pompoen eigenlijk helemaal niet geschild hoeft te worden. Dus dit doe ik ook niet meer. Ik was de pompen goed, snijd deze in vieren, haal de zaadjes eruit en snijd de pompoen daarna in stukjes. Gaat echt prima en aan de smaak zal je het zeker niet merken. Geen gedoe meer, gewoon niet schillen maar goed wassen.

Hoe maak je pompoensoep?

Zoals ik hierboven ook al vertel: was de pompoen goed, haal de zaadjes eruit en snijd de pompoen in stukjes. Fruit de ui en knoflook in de olijfolie en doe hierna de pompoen erbij. Vervolgens het water en bouilion blokje erbij, en goed laten koken tot alles gaar is. Tot slot alles pureren met de staafmixer en eventueel serveren met creme fraiche.

Eet jij weleens pompoensoep?

Reacties

 • Iris

  Ja, ik ben gek op pompoensoep! Zo’n simpele variant is het lekkerst, dan kom de pompoen het meest tot zijn recht.

 • Manon

  Pompoensoep is zo lekker, wij hebben het laatst ook zelf gemaakt

 • Saskia

  Zo maak ik hem ook al een tijdje. Simpeler kan gewoon niet.
  Ik gebruik dan wel Fles pompoen in plaats van die ronde. Want van die ronde moet volgens mij wel de schil eraf.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.