Recept: Gezond Babytaartje voor baby’s eerste verjaardag!
18 jul 2019 Mama Recepten 5

Recept: Gezond Babytaartje voor baby’s eerste verjaardag!

Mijn telefoon lichtte op en als in een reflex keek ik op het scherm. Ik had een nieuw bericht ontvangen van iemand die ik wel eens op verjaardagen van een wederzijdse kennis zag. Er stond: “Binnenkort wordt mijn dochter 1 jaar. Heb jij misschien een suggestie voor een gezond babytaartje? Ik wil haar niet vol stoppen met kleurstoffen en suiker”. De receptenradar in mijn hoofd begon meteen te draaien!

Artikel geschreven door Annemieke Statz

Ik zie zo vaak van die prachtige cake smash foto’s voorbij komen dat een vraag als bovenstaande haast uniek is. Zelf kan ik me herinneren dat mijn oudste zoon een slagroomtaart voor zijn neus kreeg op zijn eerste verjaardag. Eerst snapte hij echt niet wat hij ermee moest doen, maar toen hij eenmaal had geproefd…

Gezond babytaartje

Anyway, ik ging direct aan de slag in de keuken met het gezonde babytaartje. Ik koos een aantal eenvoudige ingrediënten die ik eigenlijk altijd wel in huis heb en die geschikt zijn voor een bijna-dreumes: banaan, wortel, ei en appel. Staafmixer erbij, in de oven en klaar is dit eenvoudige hapje! Nu alleen de goedkeuring nog: ik zette de taart voor aan mijn vriend en onze zonen en ja hoor, ook deze test slaagde.

Gezonde taart voor baby’s eerste verjaardag

Degene die mij het bericht stuurde was blij verrast dat ik zo snel een gezond recept uit mijn mouw had geschud, maar koos uiteindelijk toch voor een babytaart van eierkoeken, kwark en vers fruit. Ook lekker natuurlijk Laat het mij maar weten in de reacties als je nieuwsgierig bent naar hoe je die kunt maken. Ik deel het recept voor het gezond babytaartje voor baby’s eerste verjaardag graag hieronder met jullie!

Recept voor gezonde taart voor baby’s eerste verjaardag

Voor 4 stukjes. Het recept is glutenvrij, lactosevrij en bevat geen noten.

Wat heb je nodig?

150 gram wortels, gekookt
1ei
1 rijpe banaan
1 appel
1 mespunt bakpoeder
boter of olie om bakvorm in te vetten
evt vanille, kaneel of rozijntjes
staafmixer, oven
springvorm van 12 cm

Hoe maak je het?

Warm de oven voor op 180 graden
Pureer de banaan met de wortels en meng het ei erdoor
Roer, indien gewenst, de specerijen of overige ingrediënten erdoor
Snijd een appel in heel smalle partjes en verwijder het klokhuis
Vet de bakvorm in en vul deze met het wortel-ei mengsel
Duw de appelpartjes in het beslag
Bak het taartje in circa 30 minuten gaar in de oven
Eet smakelijk!

Reacties

 • Manon Huinink

  Ik had de ingrediënten verdubbeld voor een grotere taart maar de taartbodem bleef heel vochtig, zelfs na dubbele baktijd. Heb je nog tips? Ik had bakpapier eronder gedaan

 • Jolien

  Ik vind dit echt een fantastisch taartje! Het heeft iets van pudding of vlaai. Mijn driejarige heeft gesmuld van de testversie! Momenteel zit het echte eerste babytaartje in de oven voor morgen. Ik heb deze keer wat minder wortel gebruikt en een halve appel mee gemixt in het beslag om het iets frisser te laten smaken. Ik ben benieuwd!
  Bedankt voor het recept!

  • Nanda

   Hoi Jolien
   En hoe is het taartje geworden met de halve appel mee in het beslag=
   En op hoeveel graden heb je oven gezet want dat kan ik hier niet vinden
   Groetjes

 • Lione de Haas

  Ben de taart voor 8stukjes aan het maken.
  Ik heb daarbij een bodem gemaakt van babykoekjes en gesmolten boter. Ook een gekookte appel door het beslag gedaan. Hij staat nu in de oven, ik ben benieuwd!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.