Recept: Pasta met Rode Saus!
9 dec 2016 Lifestyle Recepten 2

Recept: Pasta met Rode Saus!

Vorige maand plaatste ik een recept waar je wat extra tijd voor nodig hebt. Maar vandaag heb ik een recept voor jullie dat je heel makkelijk kunt maken op dagen dat je verhit thuis komt en denkt, ahhh die kinderen moeten binnen een half uurtje eten anders breken ze de tent af! Ken je die dagen? 🙂

Artikel geschreven door Eva

Mijn meiden van 7 en 4 jaar eten heel graag pasta. Ik denk de meeste kinderen wel. Ik vind pasta zelf ook heel lekker dus dit recept is absoluut geen straf.

Ik noem het pasta met rode saus. Voor mijn kinderen heel herkenbaar. Vroeger maakte ik pasta met een kant en klaar zakje. Dat was nog voordat ik erachter kwam wat er allemaal in die zakjes zit. Met dit recept wil ik laten zien dat je juist die zakjes niet nodig hebt! Uiteraard gebruik ik weer lekker veel groenten. Laten we de pasta met rode saus gaan maken!

pasta met rode saus

Hoe maak je het?

  1. Was de groenten. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette en wortel in kleine blokjes. Snijd de prei in ringen en de champignons in plakjes.
  2. Bak de gesneden groenten in een grote pan aan met een flinke scheut olijfolie. Voeg Italiaanse kruiden toe en bak dit zo’n 8-10 minuten aan.
  3. Zet ondertussen een grote pan met water op voor de pasta.
  4. Voeg tijdens het bakken de tomatenpuree toe en bak dit even aan.
  5. Voeg een blik tomatenblokjes toe en roer het door. Leg daarna een deksel op de pan en laat dit ongeveer 15 minuten koken op laag vuur. De saus is klaar als de groenten zacht zijn.
  6. Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking.
  7. Proef de saus voordat je peper, zout en honing toevoegt. Honing is alleen nodig als je meer van een zoetige saus houdt. Voor de allerkleinsten zou je de saus met een staafmixer kunnen pureren zodat het geen stukjes heeft.
  8. Dien de pasta op met een flinke schep saus en strooi eventueel wat geraspte kaas erover heen.

En klaar is de pasta met rode saus! Eet smakelijk!

pasta recept

Nog wat tips…

Mocht je ’s avonds tijd hebben dan is het makkelijk om de groenten te snijden en te bewaren in een kom in de koelkast. De bereidingstijd is dan een stuk korter.

Heb je saus over? Vries dit dan in! Zo heb je altijd een portie verse saus in huis voor dagen dat je geen tijd hebt.

Tot over een paar weken!

Wat vind jij van deze pasta met rode saus? En ga jij hem maken? Laat het mij weten in de comments. Ik ben heel benieuwd!

Be happy, be healthy, Eva

Meer van Eva lezen en mooie foto’s bekijken? Neem dan zeker even een kijkje op haar blog: De appel van Eva

Over Eva Man

Eva Man, moeder van twee lieve dochters, Emma en Olivia. Ik schrijf op mijn blog De Appel van Eva artikelen over Food, Body en Mind. Hiermee wil ik anderen inspireren om ook een ECOCHIC lifestyle te volgen. Met kleine stapjes probeer ik mijn eigen lifestyle een stukje groener te maken. Voor Twinkelbella bedenk ik gezonde en vooral lekkere recepten voor drukke mama's!

Reacties

  • manon

    Dit recept ga ik eens opslaan, want ik hou van pasta!

  • Malou | Blonde Blossom

    O wat ziet dit er lekker uit! Ik ben gek op pasta dus dit is echt iets voor mij. Malou x

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.