MOEDERDAG: Jeej of Neej?
25 apr 2022 Kids Fashion Lifestyle Mama 2

MOEDERDAG: Jeej of Neej?

Mijn dochter begon er een aantal weken geleden al over. “Per ongeluk” vertelde zij, dat ze op school had gewerkt aan haar moederdagcadeau, om vervolgens al giechelend haar hand voor haar mond te slaan, en te zeggen dat dit nog een verrassing is. 

Verplichting Moederdag

Ik heb niet zoveel met moederdag. En dan met name de verplichting die lijkt te zijn ontstaan, eromheen. Ja, toen ik net moeder was geworden, vond ik het wel leuk. Wat ik vooral heel erg leuk vind, zijn die blije en trotse snoetjes wanneer de kinderen op moederdag hun eigengemaakte cadeautjes overhandigen. GOUD vind ik dit waard. De vrolijkheid waarmee zij geheel in het geheim aan een cadeau voor hun moeder hebben gewerkt. De enorme trots waarmee zij dit geven. Daar kan geen duur cadeau tegenop.

Ook voor mijn eigen moeder koop ik elk jaar een cadeau. Aan de ene kant heb ik een ontzettende hekel aan het idee dat dit “moet” met moederdag. Aan de andere kant wil ik mijn moeder natuurlijk niet het idee geven dat zij het niet waard is. Want: alle moeders zijn het waard. En wat mij betreft niet alleen met moederdag, maar gewoon altijd.

Ik kan er niet meer omheen

Nu ik zelf een webshopeigenaar ben, kan ik al helemaal niet meer om moederdag heen. Ik moet heel eerlijk zeggen dat het voor mij allemaal uitzoeken is. Met elke feestdag vraag ik mij af: ga ik hier iets mee doen of niet. Zo ook met moederdag. In eerste instantie dacht ik: nee, niet mijn ding. Om vervolgens te denken: maar ik ben een moeder! Eigenlijk is het dan juist wel extra leuk om deze dag te promoten. Dus ja, ik ben overstag gegaan haha. En ook op Bellavoir zal er aan moederdag gedaan worden. Zo heb ik te leuke Mama shirts online gezet, speciaal voor kids om te laten zien hoe lief ze hun mama vinden Ze lopen als een speer, en dat vind ik zo leuk!

Maar: om even op de vraag van dit artikel terug te komen: voor alle lieve zelfgemaakte cadeautjes, natte kusjes en valse liedjes van mij uit een dikke jeej! Voor het “moeten”, van mij uit een neej.

Ik ben heel benieuwd hoe jullie hierin staan! Moederdag: Jeej of Neej?

Reacties

  • Marieke

    Het is leuk met zelfgemaakte frutsels en versjes, niet met de folders vol peperdure cadeaus. Een aardigheidje is fijn, chocola mogen de pubers helpen opeten en oorbellen kan mijn dochter lenen. Doucheschuim-pakket is het minst geïnspireerde kado ooit, tenzij het luxer/fijner is dan je voor jezelf zou kopen. Ik heb zelf al jarenlang ruzie met mijn moeder die mij niet meer wil zien, maar dat is geen reden om dramatisch te doen of alle Moederdag-reclame uit mijn huis te verbannen. Schoonmoeder is lief, en verder doorbladeren en negeren.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.