Lotte was twee maanden na de bevalling opnieuw zwanger
9 jun 2019 Mama Zwangerschap 1

Lotte was twee maanden na de bevalling opnieuw zwanger

Elke zondag mag ik een verhaal delen van een lezer over een ingrijpende gebeurtenis. Dit keer het verhaal van Lotte. Na haar bevalling van haar eerste kindje dacht zij niet dat zij heel snel weer wederom zwanger zou zijn. Totdat zij binnen twee maanden die positieve test weer in haar handen had.

Heb jij ook een verhaal dat je wil delen omtrent gezondheid, zwangerschap, bevalling, familie, gezin? Heel graag! Dit kan eventueel anoniem. Voor meer info mag je mij mailen op info@twinkelbella.nl

Altijd heb ik al geweten dat ik heel graag moeder wilde worden. Ik was een meisje dat altijd met poppen speelde en zich daar uren mee kon vermaken. Gelukkig dacht mijn man net zo als ik over kinderen en hadden wij het na ons trouwen al heel snel over zwanger willen worden. Omdat ik om mij heen heel veel heb gezien dat een zwangerschap niet vanzelfsprekend is, heb ik mij er zelf op voorbereid dat het even kan duren voordat ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen zou hebben.

Ik ben zwanger!

Zo verbaasd was ik dan ook toen ik al de tweede ronde een positieve test in handen had. Mijn zwangerschap was er echt een uit een boekje. Bijna geen kwaaltjes, ik kon zelfs heel lang blijven hardlopen. Pas na de dertig weken voelde ik aan mijn lichaam dat het wat zwaarder begon te worden. Mijn dochter werd geboren met 39 weken zwangerschap. Zo heerlijk, zo dolblij en gelukkig waren mijn man en ik. De weken vlogen aan ons voorbij en stonden vooral in het teken van onze dochter. Het moederschap ging mij heel natuurlijk af, maar ik merkte wel dat ik echt moest wennen aan mijn nieuwe rol als moeder.

Anticonceptie na de zwangerschap

De verloskundige had al eens aangegeven dat ik rustig mocht nadenken over anticonceptie. Ik wilde graag het gebruik van de pil gaan vervolgen. Maar had hier geen haast mee. Ik ging zo op in het moederschap dat de frequentie van seks een heel stuk minder was en daarna gaf ik nog steeds borstvoeding. Ook dacht ik dat ik nog niet over een pil hoefde na te denken zolang ik niet ongesteld werd.

Toen mijn dochter zeven weken oud was, voelde ik mij veranderen. Ik voelde mij zo ontzettend moe en onrustig. Mijn moeder had het al vrij snel in de gaten en vond dat ik toch eens een zwangerschapstest moest gaan proberen. Ik vond het echt niet nodig, maar deed het toch maar. Ik denk ook omdat ik ergens wel wist dat er iets anders was dan anders.

Zwanger, hoe kan dit nou?

En ja. Veel tijd was er niet voor nodig om er achter te komen dat ik inderdaad weer in verwachting was! De eerste paar uur na de test leefde ik in een roes en kon ik het gewoon niet geloven. De keren dat ik seks heb gehad waren op een enkele hand te tellen, hoe kan dit nu?!

Inmiddels ben ik zeven maanden zwanger. Het gaat met ups and downs. Ik kan mij ontzettend schuldig voelen naar mijn dochter. Het voelt alsof ik geen tijd heb voor haar en haar niet de aandacht kan geven waarvan ik vind dat zij deze verdient. Ik heb mijn zwangerschap wel kunnen accepteren, maar het is gewoon pittig. Dat kan ik niet ontkennen. De rollercoaster waar mijn man en ik de eerste weken na de zwangerschapstest in zaten, is gelukkig voorbij.

Reacties

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv