3x Lekkerste recepten met spitskool
9 jan 2018 Lifestyle Recepten 1

3x Lekkerste recepten met spitskool

Een tijd geleden wilde ik eens een andere groente eten dan de groenten die wij gewend zijn. Bonen, wortels en spinazie zijn groenten die hier bijna wekelijks wel voorbijkomen, en het was tijd voor iets nieuws. Na een beetje rondkijken kwam ik uit op Spitskool. Enthousiast kocht ik er een, alleen toen ik naar huis liep vroeg ik mij af ik hoe ik dit klaar moest maken. En het leuke is: via instagram schoten jullie mij massaal te hulp!

Recepten met spitskool

Niet alleen kreeg ik ontzettend veel recepten toegestuurd, maar kwam ik er ook achter via de poll die ik hield, dat er meer dan de helft van mijn volgers nooit spitskool eten. Daar mag best verandering in komen, want het is erg lekker! Plus mild van smaak (fijn voor kids) en het bevat veel vitaminen en mineralen! Ik kreeg ontelbaar veel recepten en ideeen (ook veel dezelfden) maar heb er drie geselecteerd die ik hieronder zal vermelden.

Spitskool met Noodles

Spitskool wokken met spekjes, een ui en een teen knoflook. Lepel sambal erbij, een bouiilionblokje en 2 theelepels kerrie. Mengen met noodles of rijst en je hebt een heerlijke gezonde maaltijd! (idee van Roos)

Spitskool met Ciabatta brood

Bak 500 gram kipfilet, peper en zout erbij en wanneer de kip gaar is, deze met twee vorken uit elkaar plukken (wij noemen dit altijd plukkip). Snijd twee rode uien in ringen, vier tomaten in blokjes en een spitskool in reepjes. Voeg de ui en de spitskool bij de kip en bak het mee. 100 ml kippenbouillon erbij, 1 el mosterd en 1 el oregano. Dit mag 2o minuten stoven met deksel op de pan. Tomaten mogen er als laatste bij. Terwijl het staat te stoven kan de ciabatta gebakken worden. De ciabatta kan wanneer het klaar is belegd worden met het mengsel. (idee van Danique)

Spitskool uit de oven

Gehakt bakken met zout, peper en kerrie. Spitskool snijden in repen, toevoegen aan het gehakt en een eetlepel (naar smaak) kerrie erbij. Eventueel een gesneden paprika erbij. In een ovenschaal, geraspte kaas eroverheen, en op 200 graden in de oven totdat de kaas gesmolten is. (idee van Carina)

Tot zover drie recepten. Wij gaan de komende periode wat verschillende recepten uitproberen met spitskool. Onder andere deze drie recepten lijken mij heerlijk! Tot slot allemaal heel erg bedankt voor het meedenken en alle reacties die ik heb gekregen op mijn “spitskool projectje”

Eet jij weleens spitskool?

Reacties

  • Iris

    Ik ben gek op spitskool, het liefst in combinatie met bonen (bijvoorbeeld zwarte bonen) en een romige saus met mosterd en kerrie. Echt wintervoedsel.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.