Kinderbijslag: hoe te besteden?
5 apr 2017 Mama 21

Kinderbijslag: hoe te besteden?

Zoals ik eerder in het artikel kinderbijslag in 2017 vertelde, is er afgelopen maandag weer de kinderbijslag gestort. Iets dat ik altijd weer vergeet, maar waar ik altijd weer aan herinnerd wordt door berichten op social media en op andere blogs. Ik ben altijd erg nieuwsgierig hoe anderen gebruik maken van dit geld en hoe zij dit besteden. 

Hoe wij de kinderbijslag besteden

Eens in het kwartaal wordt de kinderbijslag gestort. Het is iets dat ik natuurlijk heel fijn vind, alleen is het niet iets waar ik elke keer rekening mee houd. Wij geven vrij veel geld uit aan de kindjes zonder hier al te veel bij na te denken, en zo gaat het ook met de kinderbijslag. Eigenlijk belandt dit gewoon op de grote hoop. Betekent overigens niet dat het niet heel welkom is, maar het is de manier hoe wij financieel het onderhoud van de kindjes bekostigen.

Kinderbijslag als spaargeld voor de kinderen

Regelmatig hoor ik van ouders die het bedrag op de spaarrekening van de kinderen zetten. Dit vind ik heel mooi maar is zelf iets dat wij niet doen. Toen ik zwanger was van Senna was ik het overigens wel van plan, alleen is het er nooit van gekomen. Wij sparen wel voor de kinderen maar doen dit door om de zoveel tijd een bedrag op de spaarrekeningen te zetten. Wellicht dat wanneer de kinderen ouder zijn en bijvoorbeeld kleedgeld ontvangen wij hen wel (een deel) kinderbijslag geven en er wat bewuster mee omgaan.

Hoe besteed jij de kinderbijslag?

Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd hoe andere gezinnen de kinderbijslag besteden. Spaar jij het bijvoorbeeld voor je kinderen of heb je er een andere specifieke bestemming voor? Laat het achter in de comments, ik lees het erg graag!

Wat doen jullie met de kinderbijslag?

Reacties

 • Liekje

  Kinderbijslag komt op de gewone betaalrekening binnen en indirect sparen we ook een deel van de kinderbijslag. Al sinds de geboorte van ons zoontje (5 jaar) zetten we maandelijks € 50 opzij voor hem. We kunnen het financieel gezien opzij zetten en hebben ook maar 1 kindje, dat is niet voor iedereen zo uiteraard. Opa en oma sparen ook € 10 per maand voor hem en de andere opa en oma schenken jaarlijks een leuk bedrag aan hem. Ons mannetje heeft al bijna meer centjes op zijn spaarrekening dan wij ….
  De klassieke verzorgingsstaat verdwijnt met de tijd helemaal ben ik bang. Studie-zorg-pensioen….de overheid trekt zich meer en meer terug en
  nu de studiefinanciering niet meer bestaat en direct als lening wordt gezien, is het echt noodzakelijk om zoveel mogelijk te sparen.

 • Marloes

  Bij ons gaat het ook op de grote hoop. We kopen alles voor ze wanneer ze het nodig hebben, de bijlage is gewoon een leuke extra 1 keer per kwartaal. Waar ik overigens ook nooit aan denk😂
  Onlangs geplaatst door Marloes: Hoe houd je je relatie leuk?

 • Marianne

  Bin ons gaat het ook op de grote hoop. Als ze wat nodig hebben kopen we het gewoon en daarnaast sparen we maandelijks en storten we af en toe wat extras.
  Onlangs geplaatst door Marianne: Marianne Vertelt | Gelukkig nieuw haar!!!

 • Leonie van Mil

  Ik geef het niet specifiek ergens aan uit. Maandelijks koop ik wel kleding, luiers etc. Dus dat het aan de kleine wordt besteed is wel zeker 😉 Ook sparen we maandelijks een deel.
  Onlangs geplaatst door Leonie van Mil: Uitdelen op het kinderdagverblijf

 • Kim

  Bij ons gaat het ook meestal op de grote hoop, maar deze keer hadden we er een hele mooie bestemming voor: namelijk een nieuwe autostoel.
  Sparen doen we ook voor Noud, we storten elke maand een bedrag op zijn spaarrekening.
  Onlangs geplaatst door Kim: Happy moments #10 – Family

 • Kim

  Leuk om te lezen wat andere mama’s met het geld doen, wij zetten het volledige bedrag bij de meiden op hun spaarrekening.

 • Michelle

  Inderdaad leuk om te lezen wat anderen er mee doen! Wij sparen elke maand een bepaald bedrag voor onze dochter en ook de kinderbijslag gaat elk kwartaal volledig op haar spaarrekening.

 • Mirjam

  Ook hier gaat het op de ‘grote’ 😉 hoop. Ik wacht niet op de kinderbijslag bij het kopen van kinderkleding, maar in theorie zou het daar wel aan op gaan. En daarnaast sparen we ook voor haar.
  Onlangs geplaatst door Mirjam: Pasen | Wat eet jij op je matzes? Mijn 5 favorieten

 • Natascha

  Ik heb net mijn aller eerste kinderbijslag binnen haha. Ik moet eerlijk zeggen dat het gelijk op de grote hoop verdween. Ik koop er niet specifiek kleding van ofzo, ik heb het geluk dat we dat kunnen kopen wanneer het nodig is.

 • Essma

  Wij hebben geen recht op kinderbijslag omdat we in het buitenland wonen. Mijn man krijgt een toelage voor de kinderen in zijn salaris. We storten op beide kinderen de rekeningen Een x bedrag. Dit is voor later. Studie of wat dan ook.
  Onlangs geplaatst door Essma: Mijn foto van de week #10

 • simpel, met een snufje liefde

  Hier ging het vroeger ook op de grote hoop. Nu word het anders besteed. Wij sparen al elke maand een vast bedrag voor de kinderen. Als de kinderbijslag binnenkomt en we hebben het ( nog) niet nodig dan gaat het op een spaarrekening. Toevallig is het dit keer wel uitgegeven want de jongens krijgen een nieuwe kamer en ik moest wat dingen aanschaffen voor de scouting van ze. Het is dus ook volledig aan hun opgegaan deze keer. Wij geven ook gewoon geld uit aan de kinderen als het op dat moment nodig is en wachten niet tot de kinderbijslag gestort is.
  Onlangs geplaatst door simpel, met een snufje liefde: Het is bijna pasen…tijd voor een tak!

 • Kelly

  Wij kopen er luiers, flesvoeding en eventueel kleding voor Olivia. We kopen het dan in voor het gehele kwartaal dat we een voorraad hebben. En wat er van overblijft zetten we apart op haar rekening. We sparen zoiezo al voor haar, apart gezien van de kinderbijslag.
  Onlangs geplaatst door Kelly: Onze eerste fotoshoot als gezin + ACTIE!

 • Leonie

  Hier verdwijnt het meestal op de grote hoop.. Maar koop kleding als het nodig is net als luiers etc. Daarnaast spaar ik elke maand voor hem.
  Deze maand heb ik er trouwens wat anders van gekocht een nieuwe buggy.. Zodat die fijn mee kan overal naar toe en de kinderwagen (groot en log) thuis blijft.

 • Jeanine

  Precies zoals jij. Op de grote hoop. Luiers en dergelijke worden er toch wel gekocht. Sparen doen we iedere maand voor de kinderen.

 • Sabrina

  bij ons gaat het mee op. We sparen wel iedere maand voor hun.

 • Kreanimo

  Ook op de grote hoop hier!

 • Simone

  Bij ons gaat de kinderbijslag gewoon op in de grote hoop eigenlijk. Ik wacht niet echt specifiek op het kopen van kinderkleding tot het binnen is en we sparen sowieso iedere maand, ongeacht de kinderbijslag.
  Onlangs geplaatst door Simone: Even bijkletsen: writer’s block & vlogtwijfels

 • Vanessa

  Hoi, we sparen iedere maand een bepaald bedrag voor onze twee kindjes en de kinderbijslag gaat ook naar hun spaarrekening. Zoals een van je lezeressen schreef, het is hard nodig als je ziet hoe onze verzorgingsstaat aan het veranderen is. Toen ik klein was, leefde ik in het buitenland in armoede. Ik ben blij dat ik dit nu wel voor mijn kindjes kan doen, dat ik voor hen kan sparen.

 • Rosita

  Het gaat op de grote hoop hier. Ooit nog een vette discussie over gehad. Over hoe dat geld besteed moest worden. 🙄
  Onlangs geplaatst door Rosita: Autisme bij ons thuis

 • Mama joon

  Ik heb zo’n shop verslaving voor onze drie kinderen dat ik voor alle drie appart een rekening heb waar ik de kinderbyslag op zet en hier dan elke 3 maanden kleden voor koop. Op is op. Anders blijf ik kopen.. OOPS!

 • Manouk

  De kinderbijslag is het moment dat ik ‘mag’ gaan shoppen voor de kinderen. Ik merkte dat ik voordat ik die keuze maakte elke maand veel te veel kocht en dat ze gewoon teveel in hun kast hadden liggen. Zo is het net wat meer overzichtelijk. Als ze tussendoor echt wat nodig hebben, omdat iets te klein of kapot is dan koop ik het uiteraard wel.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv