Ik knipte zelf mijn haren (en dit is waarom)
14 feb 2018 Beauty Haarverzorging 8

Ik knipte zelf mijn haren (en dit is waarom)

Afgelopen weekend plaatste ik op Insta stories een plaatje waarin ik vertelde dat ik zelf mijn haren heb geknipt. Ik kreeg daar enorm veel verschillende reacties op. Van: “je bent hartstikke gek” tot ” wauw wat tof”. Ik vond het zelf overigens niet heel bijzonder alleen aangezien de hoeveelheid reacties die ik kreeg is het toch wel even de moeite om hier apart nog een artikel over te schrijven. Want waarom deed ik het. Én de vraag die ik het meeste kreeg: heb ik spijt?

Om die laatste vraag maar direct als eerste te beantwoorden: nee, ik heb geen spijt. Sterker nog: dit was niet de eerste keer dat ik mijn eigen haren knipte. Dit heb ik echt zo vaak al gedaan. De laatste jaren breng ik heel trouw een bezoek aan de kapper maar hier had ik een aantal jaren geleden echt niet altijd zin in. Sinds ik moeder ben zie ik een bezoek aan de kapper alleen maar als een rustmoment haha.

Last van haaruitval

Maar waarom deed ik het? Nou, dat is heel simpel. Ik schreef er onlangs al over dat mijn haren enorm aan het uitvallen zijn. Zelf denk ik dat dit voornamelijk te maken heeft met het weer en stress. Hoe dan ook: ik baalde zo ontzettend van die korte plukken haar dat ik maar gewoon de schaar heb gepakt en zelf heb geknipt.

Lees ook: haaruitval

Ik had een bezoek aan de kapper kunnen brengen, maar met twee kinderen is dit gewoon een gedoe. Daarnaast is mijn hoor gewoon best dun op het moment. Om het dan zelf te knippen is gewoon heel erg makkelijk. Wanneer ik mijn oude volle bos haar zou hebben, zou ik het er denk ik niet op wagen. Alleen dit was zo ontzettend makkelijk.

Hoe knip je zelf lang haar?

Hoe ik het gedaan heb? Ik heb een staart gemaakt en daar de onderste dunne plukken met een schaar vanaf geknipt. Daarna heb ik mijn haren los gemaakt, geborsteld en daarna een scheiding gemaakt. Het haar dat over mijn schouders viel heb ik recht afgeknipt. Daarna nog een keer goed borstelen. Omdat mijn haren momenteel dus vrij dun zijn was ik hier zo mee klaar. Ik denk ongeveer vijf minuten dat ik er aan kwijt was.

En ik vind het eigenlijk wel ok zo. De volgende keer breng ik gewoon weer een bezoek aan de kapper, maar dit kwam gewoon zo even uit en ik heb niet het idee dat ik nu ontzettend veel schade heb aangebracht aan mijn haar 🙂 Wanneer ik kort haar zou hebben of laagjes wordt het een ander verhaal. Ik ben overigens ook vorige week begonnen met het slikken van vitamines om het haar sterk te maken, ik heb heel benieuwd wat deze zullen doen (en of het gaat werken).

Reacties

 • Hilde

  Handig toch! Mijn haar werd zelf dikker toen ik ik het in een lange bob ging knippen.

 • Margriet

  Zelf knippen durf ik niet aan ondanks mijn dunne haar. Welke vitamines gebruik je nu?

 • Nicole

  Heb je netjes geknipt! 💇‍♀ī¸đŸ‘Œ Ik knip ook mijn haar al jaren zelf. Heb lang steil haar en knip af en toe de puntjes eraf. Ook mijn man knipt zelf zijn haar Ên dat van onze dochter en zoon! Voor ons ideaal, het scheelt tijd, gedoe en geld 😉

 • Iris

  Het lijkt me eigenlijk ook wel een goed idee, hoewel ik het zelf niet zo goed durf met mijn enorme bos haar. Het zou wel veel tijd schelen inderdaad, ik kom er nu nauwelijks aan toe om een bezoekje aan de kapper te brengen.

 • wilma

  Hihi heel herkenbaar hoor! Ik knip het ook best wel vaak zelf. Niemand die het ziet, heb erg lang en dik haar. Alleen vind ik soms de kapper ook wel heerlijk, eventjes rust idd.

 • Rachel

  Ik heb vroeger veel mijn eigen haar geknipt. Ik ging eigenlijk nooit naar de kapper. Ik ben zelfs een keer van lange lokken naar een korte bob gegaan (al moest een kappervriendin er wel weer model in knippen).
  De laatste twee knipbeurten zijn wel bij de kapper gedaan en eigenlijk ben ik meer dan ooit tevreden. Het heeft nog nooit zo goed gevoeld en dat terwijl mijn haar na de kinderen mega dun is geworden. De kapper zit in het dorp van mijn ouders, dus voor een knipbeurt breng ik de kindjes even naar opa en oma. Gelukkig hoef ik niet vaak. Na 3 maanden voelt het nog steeds net geknipt.
  Onlangs geplaatst door Rachel: – Review – CRYSTAL Body Deodorant

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.