Hoe kun je veilig met je kind gaan fietsen?
24 apr 2023 Kinderen Mama 0

Hoe kun je veilig met je kind gaan fietsen?

Als je een kind hebt gekregen, zul je na verloop van tijd merken dat je graag even een ommetje wilt maken. Wandelen kan soms snel vervelen en daarom verlangen veel jonge moeders naar een ritje op de fiets. Je ziet op die manier veel meer van de wereld om je heen, je kunt nog eens even ergens heengaan om met iemand af te spreken en je krijgt even een gezonde portie lichaamsbeweging. Hoe zorg je er voor dat je je kind goed mee kunt nemen op een manier die ook veilig is? Je moet er namelijk niet aan denken dat jou en je kind iets zou overkomen. Vandaar dat wij je graag een aantal handige tips geven om te zorgen dat je zorgeloos op je fiets kunt stappen met je kind.

Zorg voor een goed zitje

Wanneer je je kind mee wilt nemen op de fiets, moet je een speciaal zitje hebben. Je kunt kiezen voor een zitje achterop de fiets, maar je kunt ook gaan voor een fietsstoeltje voor. Het voordeel van een fietsstoeltje aan de voorkant van je fiets, is dat je je kind beter in de gaten kunt houden. Als je kind namelijk achterop zit, dan heb je niet het zicht op je kind en dat vinden sommige ouders een onprettig gevoel. Een fietsstoeltje voor op je fiets, is eenvoudig te monteren. Ieder stoeltje komt namelijk met duidelijke instructies en de bevestiging is eenvoudig gemaakt zodat er eigenlijk niets mis kan gaan. Zo weet je zeker dat je een leuke rit tegemoet gaat met je kind waarbij diens veiligheid gewaarborgd is.

Kies een fietskar

Wanneer je kind al wat groter is, kan het zwaar worden om deze altijd in het stoeltje op je stuur te moeten tillen. In dat geval kun je ook kiezen voor een fietskar. In deze fietskar kan je kind comfortabel plaatsnemen en jij kunt de wagen achter je fiets koppelen. Bovendien maakt de fietskar het ook mogelijk om extra dingen mee te nemen, bijvoorbeeld de wipstoel van je kind. Stop je onderweg even bij een cafeetje, of ga je even koffiedrinken bij een goede vriendin, dan kun je je kind in het wipstoeltje zetten. Een ander voordeel van de fietskar is dat je deze ook los van je fiets kunt gebruiken. De kar heeft namelijk ook een grote beugel waardoor je het als een buggy kunt gebruiken. Zo kun je dus ook nog even een wandeling gaan maken met je kind tijdens je fietstocht.

Bestel alles voor je kind online

Ben jij klaar om met je kind op avontuur te gaan? Kijk dan even op de site van Prénatal. Hier kun je alles vinden wat jij nodig hebt om zorgeloos op pad te gaan met je kind. Met een paar klikken op de muis kun je hier bestellen wat je nodig hebt.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.