Hoe kleden in de lente als het weer wisselvallig is?
1 mei 2023 Fashion 0

Hoe kleden in de lente als het weer wisselvallig is?

Het is al even lente in ons land. Maar helaas is dit niet altijd te zien aan het weer. Waar wij ons hadden verheugd om al heerlijk in onze lente dameskleding rond te kunnen wandelen, komt het er vaak op neer dat het toch net even iets te koud is. Maar: geen probleem! Wij delen heel graag een aantal handige, leuke en praktische tips hoe jij gemakkelijk de winter items uit jouw kledingkast kan combineren met de lente items! Dit zorgt zelfs voor hele leuke en comfy combinaties. Hoe kleden in de lente als het weer wisselvallig is?

De overgang na de lente is in heel veel opzichten een fijne periode. Qua kleding betekent dit dat de stoffen dunner worden, de kleuren worden wat lichter en vrolijker, en je mag lekker gaan knallen met kleur! Daarnaast is het natuurlijk heerlijk dat de blote armen en benen tevoorschijn mogen komen. Voor dat laatste is het momenteel vaak helaas nog te koud. Toch hoeft je dit niet van te weerhouden om die leuke shirts, jurkjes en rokjes te kunnen dragen!

Draag laagjes

Het dragen van laagjes is key! Onafhankelijk van het weer zijn wij dol op het dragen van laagjes! Het is niet alleen mega praktisch, maar het is ook nog eens heel erg stijlvol. Plus dat door het dragen van laagjes je eindeloos je kleding kan combineren. Draag laagjes in verschillende kleuren, maar wel in dezelfde stijl. Tip hierbij is om te beginnen met een basic basis. Denk bijvoorbeeld aan een jeans en een katoenen shirt. Of bijvoorbeeld een jurk of rokje. Zorg er hierbij voor dat de basis niet te dik is. Een spijkerbroek met een dikke wollen trui is dus geen goede basis.

Over deze basis kan je gaan layeren. Denk bijvoorbeeld aan een jasje of blazer. Een blazer is altijd ideaal om mee te layeren. Het is super praktisch, maar je hebt ook nog het voordeel dat dit mega stijlvol is! Ook kan je denken aan layeren met een vest. Denk bijvoorbeeld aan jouw favoriete lentejurk met een vest!

Je zou zelfs wanneer het echt fris is, kunnen layeren met een kanten top als basis en een lekkere trui eroverheen. Het voordeel van layeren is dat wanneer je het toch te warm hebt, je gemakkelijk een laagje kan uittrekken. Mocht je op zoek zijn naar een iets dunnere en luchtige trui om mee te layeren dan adviseren wij onze Mara trui, ideaal voor dit seizoen!

layeren vest

Combineer bijvoorbeeld een top met een vest..

3 tips die belangrijk zijn bij het layeren

Wanneer je gaat layeren kan je het eigenlijk zo gek maken als je wil. Toch is het handig om een paar tips in het vizier te houden zodat je zeker weet dat jouw outfit praktisch is en je het niet te warm en oncomfortabel gaat krijgen. Hierbij 3 tips die belangrijk zijn bij het layeren.

  1. Houd de basis basic, maar wel netjes en leuk. Wanneer je namelijk laagjes uittrekt is het wel zo leuk dat je daaronder een toonbare outfit draagt
  2. Layeren is super fashionable wanneer het nonchalant is. Het is dus niet erg als er een kanten bandje onder je trui vandaan piept, of dat er een shirt een stukje tevoorschijn komt vanonder je vest. Dit zorgt juist voor een toffe nonchalante look!
  3. De tip die je moet onthouden bij het layeren is dat je de lichtere structuren onder draagt, en dit opbouwt naar de wat zwaardere structuren. Dus een shirt van dunne stof onder een blazer met een iets zwaardere stof. Wanneer al je items van dezelfde structuur is, dan maakt het natuurlijk niet uit.

Door het geven van deze tips hopen wij je wat meer op weg te kunnen helpen om toch jouw favoriete lentekleding te kunnen dragen! Mocht jij nog tips hebben, dan horen wij dit heel graag! Laat een reactie achter in de comments.

Houd jij van layeren met kleding?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.