Good vibes only :) (Yoga, koken en hardlopen)
26 sep 2015 Lifestyle 23

Good vibes only :) (Yoga, koken en hardlopen)

Voor mijzelf heb ik het besluit genomen om mijn leven meer te gaan invullen met positiviteit. Ik wil rust creëren en mijn hoofd de ruimte geven om te genieten van de kleine dingen om mij heen. Om dit te bereiken heb ik een aantal punten op een rijtje gezet waar ik de komende tijd mee aan de slag gaan om mijn doel te bereiken!

Koken

Ik merk dat ik weer iets meer interesse krijg voor bepaalde activiteiten zoals koken. Het werkt rustgevend, is leuk om met Senna te doen, en vaak als het lukt, is het nog lekker ook. Mijn voornemen is om meer recepten uit te proberen en zo vaker in de keuken te staan.

Yoga

Ik heb mij opgegeven voor een proefles Yoga. Vincent kwam met dit idee en het spreekt mij eigenlijk ook wel aan. Om mij heen hoor ik niets anders dan positieve verhalen hierover en ik wil dit zelf eens gaan ervaren. Volgende week is mijn eerste les en ik ben erg benieuwd! Ik zal jullie hierover zeker op de hoogte houden 🙂

Good vibes only

Tekenen voor volwassenen

Een tijd terug kocht ik een tekenboek voor volwassenen waar positieve quotes in verwerkt zijn. Ik moet er echt voor gaan zitten en de tijd er voor nemen, maar vind het erg rustgevend om te doen. Geef mij maar een pot thee, stiften en dit kleurboek, dan vermaak ik me wel. Ik wil hier meer tijd voor nemen om op deze manier rust te creëren.

Structureel hardlopen

Ongeveer zes weken na de zwangerschap begon ik zo fanatiek met hardlopen dat ik na een aantal weken rustig aan moest doen ivm pijn in mijn knieën en schenen. Inmiddels heb ik het weer opgepakt maar zou ik graag wat gestructureerd gaan lopen. Bijvoorbeeld om de twee dagen. Ook zijn er op internet schema’s te vinden, dit lijkt mij ook iets om te volgen. Ik moet dit nog even goed uitdenken maar wil er wel graag iets mee gaan doen. Hardlopen geeft rust in mijn hoofd.

Good vibes only

Thee en kaarsjes

En als al het bovenstaande eens niet lukt, zet ik een grote pot thee en steek ik wat kaarsjes aan. Vaak helpt dit om mijn gedachten een beetje tot rust te krijgen.

Het plantje op de foto’s kreeg ik trouwens van Senna, als dat geen Good Vibes zijn 😀

Herken jij je in bovenstaande punten?

handtekening-saskia

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

 

Reacties

 • Lifesabout

  Haha wat een lief plantje! Ik herken heel erg het koken en de kaarsjes/thee. Wat leuk van die proefles! Ga je dat bij het Beatrxpark doen? Ik zit er al maanden over te twijfelen. Laat mij weten of het wat is. Fijn weekend!

  • Saskia Hardeman

   Ja zal ik doen, het is hier op de Parkweg!

 • Natascha

  Ik ben heel benieuwd wat je van de Yoga gaat vinden, ik heb er heel erg veel baat bij. Ik word er ontspannen van en maak mijn hoofd leeg, ook met meditatie en mindfulness trouwens.

 • Loene

  Wat lief van Senna! Dat plantje is zoooo schattig, echt heel vrolijk ook! 🙂

 • Sofie Katelijne

  Ik vind die tekenboeken voor volwassenen ook echt superleuk! Eens wat anders dan wanneer je je verveelt op facebook ofzo te zitten 🙂

 • Melissa

  Wat een fijne punten heb je opgeschreven. Ik herken mij wel in een paar. Ik ben heel erg benieuwd wat je van de Yoga les gaat vinden, zelf vind ik het echt heerlijk om te ontspannen!

 • Elfi

  Jaaa yoga <3. Ik wil ook meer gaan koken, maar op een studentenkamertje gaat dat allemaal wat lastiger..

 • Nina Simplynspecial

  Wat lief, dat plantje <3 Ik moet ook nog steeds zo'n tekenboek hebben. Toch vraag ik me af of ik die ook daadwerkelijk zal gebruiken.

 • Linda

  Mooie voornemens! Ik vind koken ook echt leuk, vooral als je nieuwe dingen probeert en ze lukken goed! Een yogalesje wil ik ook nog steeds proberen. En mijn kleurboek zou ik er ook wel weer eens bij mogen pakken, haha!

 • Elena

  Oh, dat plantje is leuk! Fijn artikel! Van tekenen word ik ook heerlijk rustig.

 • Anne-Sterre

  Ik ben benieuwd naar je ervaringen met yoga, dat zie ik mezelf ook ooit nog wel eens gaan doen.

 • jeapiebel

  Je leven invullen met positiviteit, vind ik een hele mooi gedachte. Wat goed zeg. Koken en yoga vind ik zelf ook heerlijk om te doen. Yoga geeft me meer rust in mijn hoofd dan koken. Laten we elkaar maar aansteken met positiviteit. Mooi hoor 🙂

 • Marleen

  Leuk artikel! Super dat je je hebt opgegeven voor een proefles yoga. Dat lijkt me ook heel gaaf! xx

 • Sylvie

  Goed dat je hier zo bewust mee bezig bent! Ik kan ook echt gelukkig worden van een geslaagd recept of een pot thee en de kaarsjes aan! Sowieso het knus maken in huis eigenlijk, heerlijk!

 • Saar

  Wat een lief plantje! Wat goed dat je je gedachte om wil zetten en naar het positieve wil kijken. Succes!

 • Iris

  Yoga lijkt me heerlijk! Wat voor soort ga je doen? Yin yoga schijnt enorm rustgevend te zijn.

 • Mommysworld

  Wat een positieve blog! Hihi goed van je en dat meer rust krijgen wil ik ook proberen dus jouwe zie ik als tips! Vooral het koken en dat kleurboek! Ziet er zo vrolijk uit! Ook fijn dat Senna bijna naar school gaat ook al zou het wennen zijn, maar daardoor heb je wel wat neer tijd en dus rust!

 • FLoor

  Jaa, ik hou van hardlopen, heerlijk! xx

 • thebeautyblognl

  ik wil misschien ook Yoga gaan proberen..

 • Charlotte

  Wat goed dat je wat meer (bewuste) positiviteit in je leven wil brengen. Je hebt mooie en realistische punten opgeschreven, gaat je vast lukken!

 • Lilian

  Wat leuk dat je gaat beginnen met Yoga! Ik zit er ook nog steeds over te denken.

  Wat sommigen hebben met kleuren, heb ik met strijkkralen. Daar kan ik een hele ochtend mee bezig zijn en dan ben ik helemaal ontspannen haha. En dan heb ik niks gemaakt, maar dat geeft niet 😉

  Als je begint met rennen is ‘Renne met Evy’ een aanrader, daar ben ik al ver mee gekomen.

  Succes met alle positieve vibes!! 🙂

 • Sas

  Wat een super fijn blogje met zeker een goede vibe<3
  Yoga wil ik ook nog steeds aan beginnen, echter stop ik er iedere keer mee..

 • Els

  Goed zo! Ik heb vandaag ook besloten om meer met mezelf bezig te zijn dus afvallen sporten en dat kleuren lijkt me ook erg leuk

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.