Waarom ik ben gestopt met mijn werk als wijkverpleegkundige
6 dec 2016 Mama 28

Waarom ik ben gestopt met mijn werk als wijkverpleegkundige

Degenen die mij al heel lang volgen weten dat ik ooit afgestudeerd ben als hbo verpleegkundige. Wat mij betreft is er (nog steeds) geen mooier beroep dan dat, en heb ik een aantal jaren met heel veel liefde dit beroep mogen uitoefenen. Tot nu toe. Want Vincent en ik hebben een tijdje terug samen het besluit genomen om hier (voorlopig) mee te stoppen. Omdat ik toch nog regelmatig de vraag krijg of ik niet ooit nog van plan ben om weer te werken als wijkverpleegkundige schreef ik dit artikel. Ook vertel ik de reden waarom ik ben gestopt met mijn werk als wijkverpleegkundige.

Ziektewet

Laat ik maar gelijk beginnen met vertellen dat ik niet ben gestopt om het werk an sich. Integendeel zelfs. Totdat ik ongewild de ziektewet in moest had ik het gevoel om volledig op mijn plek te zitten en nooit meer iets anders te willen. Sterker nog: mijn toekomstbeeldย was eigenlijk dat ik altijd dit werk zou blijven doen en mijn wens was om ook nog wat studies ernaast te volgen.

En toen werd mij rond acht weken zwangerschap (van mijn tweede kindje) verteld om mij per direct ziek te melden en werd ik aan de medicijnen gezet in verband met een prenatale depressie.De verwachting was dat deze depressie na de bevalling weer voorbij zouย gaan (net als bij mijn zoontje) maar helaas was dit niet het geval. Bleek mijn depressie zo ernstig en diep haar sporen nagelaten te hebben dat ik hier een jaar na de bevalling van mijn dochter nog steeds last van had.

Arbo Arts

Door deze ziekte heb ik zo het gevoel gekregen dat ik mijn gezin tekort heb gedaan dat Vincent en ik hebben besloten om mijn baan op te zeggen. Ook begon het mij op te breken om mij iedere keer te moeten verantwoorden aan een arbo arts en al die zaken eromheen. Nu is er altijd begrip geweest hoor, alleen vond ik ieder gesprek die ik met de arbo arts heb gehad ontzettend confronterend. Daarnaast kwam er nog een heleboel bij kijken zoals mijn eigen arts, verpleegkundige en het uwv. Alleen dat allemaal al vond ik een hele opgave.

Dus besloot ik om mijn baan op te zeggen om volledig thuis te kunnen zijn. Geen gedoe meer, gewoon lekker mijn eigen ding kunnen doen. Ik ben nu iedere dag thuis bij de kindjes en heb de mogelijkheid om mij volledig op mijn blog te kunnen richten. Mijn blog loopt beter dan ooit en ik ben heel dankbaar dat het mij de mogelijkheid geeft om thuis te kunnen blijven en er mijn geld mee te kunnen verdienen. Ook ben ik Vincent natuurlijk onwijs dankbaar dat ik door hem deze mogelijkheid heb gekregen. Op hem komt nu de last om er volledig voorย te zorgen dat de hypotheek en diverse zaken worden betaald.

Werk als wijkverpleegkundige

Het is eigenlijk heel dubbel dat ik ben gestopt met mijn werk als wijkverpleegkundige. Natuurlijk mis ik het soms heel erg. Maar aan de andere kant ben ik zo blij dat ik volledig bij mijn gezin kan zijn en echt helemaal niets van hen hoef te missen. Niet dat ik iets mistte toen ik wel werkte en een gezinnetje had, alleen nu voelt het gewoon heel anders. Doordat ik zo depressief ben geweest heb ik voor mijn gevoel wel heel veel gemist, en dit wil ik nu allemaal inhalen.

Wie weet hoe het in de toekomst zal lopen, dat weet niemand, maar voor nu is het goed zo.

Ben jij een werkende of een thuisblijfmoeder?

Reacties

 • Jessica

  Eigenlijk wel een soort van mooi, dat je door iets negatiefs nu wel iets heel moois positiefs hebt. Je kinderen de gehele tijd zien opgroeien en met je blog wat geld verdienen!
  Onlangs geplaatst door Jessica: Plog: Zaterdag 3 december, Sinterklaas vieren

 • Romy

  Wat heb je dat mooi verwoord! Ik kan me voorstellen dat het een moeilijke beslissing was, maar je haalt nu wel alles uit de tijd met je gezin en uit je blog!
  Onlangs geplaatst door Romy: 5 levenslessen die ik leerde van mijn vader

 • Randy

  ๐Ÿ˜˜

 • Lisette Kleiweg

  Je bent een sterke vrouw, dat je dit met ons wilt delen, ik heb bewondering voor je kracht( en die van je man) om toen toch in het diepe te springen, financieel gezien.
  Gelukkig heb je nu een prachtig gezin, een hobby/baan waar je blij van wordt en die ook inkomsten genereert en met jouw opleiding ben je bij uitstek gekwalificeerd als thuisblijfmoeder van kleine kindjes.
  Heel veel succes, ik blijf je blog met belangstelling volgen.

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel Lisette voor je lieve reactie! En erg leuk dat je mijn blog blijft volgen!

 • Ramona (Kijk, mama!)

  Volgens mij heb je een hele goede keus gemaakt! Gelukkig dat het financieel mogelijk is. Maar, als je ooit terug kan en wil, staat de deur open ๐Ÿ™‚ (ik weet zeker dat de rest daar ook zo over denkt)
  Onlangs geplaatst door Ramona (Kijk, mama!): ยดIk bekenโ€ฆยด โ€“ Sinterklaas editie 2016

 • Mathiske -gelukineenrompertje-

  Ik ben nu sinds september weer aan het werk. Ik ben het eerste jaar van Emily thuis geweest doordat ik in de ziektewet zat. Nu kan ik mijn eigen uren indelen en mis ik niet te veel en komt er toch geld in het laatje
  Onlangs geplaatst door Mathiske -gelukineenrompertje-: Zie ginds komt de stoomboot.. Waar kijk ik nou naar uit met Sinterklaas?

 • Kelly

  Fijn dat je het zo op kon lossen! Aldi’s gesprekken dat is zeker niet niks! Ik kreeg bij de 1e zwangerschap bekkeninstabiliteit en heb heel wat gesprekken gehad en artsen gezien, niet leuk! Nu kan je idd lekker van je gezinnetje genieten en dat is heel belangrijk, wie weet als de kindjes wat groter zijn, wat je dan weer kan doen!

  • Saskia Hardeman

   Ja precies, het zou best kunnen dat het tegen die tijd wel echt weer begint te kriebelen ๐Ÿ™‚

 • Kimberly

  Dapper en eerlijk verhaal! Ik lees je blog graag en je lijkt me een erg leuk mens. Hoe je alles ook oppakte met die inenting-drama’s, goed gedaan! Lekker zo doorgaan dus en thank God voor die begripvolle en fijne mannen ๐Ÿ˜Š
  Onlangs geplaatst door Kimberly: December en de Sinterklaas-gekte

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel Kimberly voor je super lieve reactie. En je compliment natuurlijk mbt het inenting drama ๐Ÿ™‚

 • Loes Johanna

  Wat heb je dit mooi geschreven, goed dat jullie deze keuze hebben gemaakt / kunnen maken. Ons plan is dat ik na mijn verlof weer 3 dagen in de week ga werken. Ben heel benieuwd hoe dat gaat zijn!
  Onlangs geplaatst door Loes Johanna: Sinterklaas Plog

 • Celine

  Heel mooi en oprecht geschreven. Nu eerst lekker genieten van je kindjes en je blog en wie weet wat de toekomst nog verder brengt! Liefs, Celine

  • Saskia Hardeman

   Dankjewel voor je lieve reactie Celine, inderdaad, de toekomst kan nog van alles brengen ๐Ÿ™‚

 • Kim

  Wat mooi omschreven. En wat fijn dat jullie zo samen de keus hebben kunnen maken, dat is het allerbelangrijkste en dat jij gelukkig bent met deze keuze!

 • Linda

  Fijn dat je nu heerlijk thuis bij je gezin kan zijn, zeker de eerste jaren zijn jaren waarvan je denk ik zo min mogelijk wilt missen van je kindjes. En wat een kroon op je werk dat jouw blog steeds weer mag blijven groeien!

  Ik herken jouw woorden over de arboarts heel erg goed, ik vond die gesprekken ook altijd heel erg conforonterend. En gaven mij vaak het gevoel dat ik niet genoeg deed. Na 2 jaar was ik dan ook heel erg blij dat ik ervan af was ๐Ÿ™‚

  • Saskia Hardeman

   Ja vreselijk, al bedoelen ze het misschien best goed, het is gewoon niet stimulerend om je elke keer te moeten verantwoorden en weer te moeten uitleggen waarom je ziek bent.

 • Anneleen

  Knap dat je deze beslissing gemaakt! In de eerste plaats voor jezelf en voor je eigen gezondheid, maar ook voor die van je gezinnetje! Ik zie je inderdaad zo als verpleegster werken ๐Ÿ™‚ je lijkt me een hele lieve en zorgzame! X

 • Liselotte

  Ik hoop dat het thuisblijfmoederen je brengt wat je er van verwacht! Hoop dat je er heerlijk van zal kunnen genieten! Ik ben ook thuis met de kinderen, hoewel ik het soms mis om te werken vind ik het heel fijn dat ik me helemaal op mijn kinderen kan richten. Beetje rust in de tent ๐Ÿ™‚

  • Saskia Hardeman

   Ja, de rust herken ik ook heel erg. Geen gedoe met dingen regelen en er gewoon altijd zijn ๐Ÿ™‚

 • Eva

  Ik vind het heel knap van je dat je gestopt bent met het werk als wijkverpleegkundige. Zoals je erover schrijft is het een hele bewuste keuze geweest. Te kiezen voor je gezin en je gezondheid staat boven alles! Maar je bent niet gestopt met werken. Je doet nu alleen ander werk. Namelijk je blog en je bent er voor de kindjes. Moeder zijn is iets natuurlijk maar dat betekent niet dat het af en toe geen tijd en moeite kost ook al zijn ze hartstikke lief ;-). X!

  • Saskia Hardeman

   Ja dat is ook zo Eva, dankjewel voor je lieve reactie ๐Ÿ˜˜ ๐Ÿ˜˜

 • Carlijn

  Lijkt me heel moeilijk om iets te moeten opgeven wat niet je eigen keuze is. Althans… het was wel je keuze maar niet vanwege het werk inhoudelijk. Wie weet dat je het in de toekomst kunt oppakken, als het beter gaat. Hier een werkende moeder: parttime in dienst en parttime eigen bedrijf.
  Onlangs geplaatst door Carlijn: Het leed dat pers events bezoeken heet

 • Lieke van Veen

  Wat jammer dat je hebt moeten stoppen als wijkverpleegkundige! Wel fijn dat je toch nog je inkomsten kunt genereren uit je blog.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.