Review: Garnier zuiverende reinigingsgel
16 mei 2017 Beauty Gezichtsverzorging 15

Review: Garnier zuiverende reinigingsgel

Zuiverende reinigingsgel? Ah, wat fijn. Weer een product wat ik normaal gesproken niet gebruik. Zo leuk om weer eens iets nieuws uit te mogen testen. Wat ik zelf dan gebruik om mijn gezicht te reinigen? De Clinique gezichtszeep (het blok zeep, niet de vloeibare variant) en een borsteltje. Voorheen een ‘oldskool’ borsteltje, nu de elektrische variant van Oil of Olaz. Het werkt heel goed. Twee maal per dag reinig ik mijn gezicht, ’s ochtends na het wakker worden en ’s avonds voor het naar bed gaan. Al-tijd.

Twee maal per dag gezicht reinigen

Dus ook als je moe bent? Onderbroken nachten hebt? Ziek bent? Noem maar op? Yep, altijd. Maar als ik een keer een nachtje ergens logeer. Of als we met vakantie zijn. Dan zoek ik naar een andere oplossing voor het gezichtsborsteltje. Dan koop ik (bij de Hema of drogisterij bijvoorbeeld) een simpele gezichtsborstel. Want wat voor reinigingsproduct ik ook gebruik. Met dat borsteltje reinig ik mijn gezicht ècht heel goed.

Garnier reinigingsgel

Garnier zuiverende reinigingsgel

En doe je dat ook met de Garnier zuiverende reinigingsgel? Een borsteltje? Ja, eigenlijk wel. Al moet ik toegeven dat ik nu – omdat ik de reinigingsgel ook ‘puur’ wilde testen, zoals anderen het waarschijnlijk gebruiken – ook alleen de gel heb gebruikt (en water en mijn handen). Want hé, alles is beter dan niet reinigen, toch? Het is iets wat ik heb geleerd in de loop der jaren. Reinigen van je huid is ‘key‘. Daar bedoel ik mee dat dat – voor mij – toch echt de basis is voor een mooie huid.

Dichtgeslibte poriën

Want moet je jezelf voorstellen dat je jouw huid niet goed reinigt. Geen reinigingsgel of gezichtszeep gebruikt. Maar wel iedere keer dag- of nachtcrèmes opsmeert en misschien zelfs wel foundation. Je kan je wel een voorstelling maken van hoe die poriën langzaamaan dichtslibben toch? Brrrrr. Reiniging it is!

Even spontaan

Mijn eerste spontane bevindingen? De geur van de gel is fijn. Het schuimt bescheiden tot goed en irriteert niet. Het is makkelijk om het schuim weg te spoelen met je handen en water. Wel gebruik ik meer water omdat ik het gevoel heb dat er anders wat op mijn huid achterblijft. Het allover gevoel is fris, prettig en ook wat tintelend. Maar op een prettige manier. Ik voel mij verkwikt.

Garnier Skin

Reinigen met attributen

Ik heb de reinigingsgel ook met diverse attributen geprobeerd. Zowel met de Sponge Me (Konjac sponge) als het elektrische gezichtsborsteltje. In mijn optiek maak ik mijn huid dan nóg meer schoon. Dringt het schuim nog dichter in mijn huid door. Reinigt het nog beter. Mijn huid voelt schoon en glad aan na gebruik. Zuiver. Prettig, fris en verkwikkend. Dat zijn dan ook meteen mijn keywords in deze review.

Kapotte mondhoeken

Een aanvulling. Ik kamp sinds een paar weken met kapotte mondhoeken. Wat ik daarmee bedoel? Scheurtjes in mijn mondhoeken en lippen. Met een beetje pech kan het de hele winter aanhouden. Als ik dan de zuiverende reinigingsgel van Garnier gebruik voelt het wat pijnlijk aan bij mijn mond. Alsof het dan toch wel te agressief is voor ‘open’ plekjes. Met mijn reguliere gezichtszeep heb ik daar geen last van.

Garnier zuiverende reinigingsgel

Concluderend

Maar goed. Hoeveel mensen hebben hier nu last van? En het gaat mij om de algemene werking. Bij een huid zoals velen van ons die waarschijnlijk hebben: gemengd (wat vettere t-zone en normaal tot droge wangen). Is dit een heel fijn product om je gezicht adequaat mee te reinigen. Prettig reinigen zelfs. Ik kan natuurlijk ook alleen voor mijzelf spreken, want ik test de reinigingsgel op mijn eigen huid. Ik ben er erg tevreden mee (behalve wanneer de kapotte mondhoeken weer de kop opsteken). Wat het kost? Voor een tube Garnier zuiverende reinigingsgel van 150 ml betaal je 5,09 bij de drogisterij. In vergelijking: mijn Clinique gezichtszeep kost 16,95 voor 100 gr.

Zeg eens eerlijk, hoe vaak reinig jij je gezicht per dag? En kende jij deze zuiverende reinigingsgel van Garnier al?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Over Rory Blokzijl

Rory, geboren in 1970 en op 41-jarige leeftijd moeder geworden van een lief, mooi meisje. Schrijft op haar eigen blog 40envoorheteerstmoeder.nl over hoe zij het moederschap op latere leeftijd ervaart. Door mijn positieve ervaringen en strubbelingen te delen, hoop ik anderen te kunnen helpen. Voor Twinkelbella test Rory met veel plezier beauty gerelateerde producten. Want naast moeder ben je ook nog jezelf.

Reacties

 • Marloes

  Ik heb deze gel al wel eens gezien, maar nooit geprobeerd. Ik reinig 2 keer per dag mijn gezicht met micellair water op een watje en af en toe met een gezichtsborstel omdat elke dag in mijn geval niet goed is. En ik heb altijd kapotte lippen, dus waarschijnlijk maar goed ook dat ik deze gel nog nooit heb gekocht!
  Onlangs geplaatst door Marloes: Dingen waar ik als moeder van geniet 

  • Rory

   Dat klopt Marloes, als er kapotte plekjes zijn dan zou de reinigingsgel – naar mijn mening – net even te heftig zijn.

 • Lisette

  Ik maak mijn gezicht twee keer per dag schoon met reinigingswater. Dat gaat prima. Ik kan me zo voorstellen dat dit een fijn product is om je gezicht te reinigen.
  Onlangs geplaatst door Lisette: It’s My Birthday!

  • Rory

   Dank Lisette voor je reactie. En uit nieuwsgierigheid, gebruik je ook foundation? Want ik merk dat ik dat gezichtsborsteltje als extra reiniging dan wel heel fijn vind. Overigens gebruik ik het bijna nooit, maar wellicht breng ik het ook iets te dik aan. Ik krijg mijn gezicht dan namelijk niet zo snel schoon met puur alleen (reinigings)water en watjes…
   Onlangs geplaatst door Rory: Beauty en dermatitis perioralis, niet zo’n goede combinatie

   • Lisette

    Ik gebruik inderdaad bijna nooi foundation. Wel poeder.Misschien is dat het.

 • Iris

  Ik was ook altijd twee keer per dag mijn gezicht, er moet wel iets heel geks gebeuren voordat ik dat over wil slaan. Ik gebruik een andere gel van Garnier met een washandje, werkt voor mij voor nu prima.

  • Rory

   Ha Iris, wat fijn. Iemand die ook nog washandjes gebruikt. Als ik weleens in een hotel logeer of op vakantie ga, neem ik zelf altijd washandjes mee. Want ik krijg het nagenoeg niet meer standaard. En als ik erom vraag word ik aangekeken of ik iets heel bijzonders vraag 😉

 • Manon

  Klinkt als een fijne reiniginsgel! Ik heb weleens last van kapotte mondhoeken, alleen Garnier is ook niet dierproefvrij dus zou het sowieso niet gebruiken

  • Rory

   Hi Manon, vertel! Hoe lang houden de kapotte mondhoeken bij jou aan? Bij mij is het helaas nagenoeg naadloos overgegaan in een ontsteking van de huid rondom mijn mond (dermatitis perioralis). Ik kan je vertellen, dan ben je nog verder van huis. Vooralsnog mag ik momenteel helemaal niets gebruiken. En welke reinigingsgel gebruik jij (die dierproefvrij is bedoel ik)?

   • Manon

    Ik heb er niet heel veel last van maar als het te droog word dan wel en dus moet ik het goed in blijven smeren. Ik gebruik nu een ‘cleanser’ mean green van wat maakt je mooi.

 • Laura

  Oh deze gebruik ik altijd! Ik vind hem fijn, geen last van irritaties bij wondjes eigenlijk.
  Onlangs geplaatst door Laura: The Power of Makeup: Makeup VS No Makeup

  • Rory

   Hi Laura, fijn om te horen. Wellicht heb ik een gevoeliger huid. En inderdaad, zonder dat gedoe van die kapotte mondhoeken vind ik het juist een fijne, verkwikkende reinigingsgel.

   • Laura

    Die mondhoek wondjes zijn ook echt heel naar, ook eens een winter last van gehad. Ben er vanaf gekomen door het heel droog te houden en er niet te veel met labello/vaseline te smeren of met je tong er langs te gaan.
    Onlangs geplaatst door Laura: DIY Project: Resultaat van zelf likeur maken

 • Lonneke

  Deze is heerlijk. Toevallig dat ik hem afgelopen week ook op mijn blog had 😉
  Onlangs geplaatst door Lonneke: Mix and Match Pink Stamping Nail Art

  • Rory

   Ah wat leuk Lonneke. Ik ga even lezen 😉

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.