Wij waren er even uit! (ervaring Huttenheugte)
14 jan 2019 Kinderen Mama 5

Wij waren er even uit! (ervaring Huttenheugte)

Hoi! Voor iedereen die mij volgt op insta en facebook: jullie zullen het al weten. Wij zijn een heerlijk weekend weg geweest. Wij gingen naar de Hutteheugte en zowel de kindjes als ik keken hier echt heel erg naar uit. Even een overzichtje van ons weekend en hoe wij het hebben gehad!Kortom: onze ervaring in de Huttenheugte!

Wij waren met ons gezin uitgenodigd om de Hutteheugte te komen bezoeken. Ik kende het al van heel vroeger, wij zijn toen eens met onze familie geweest. Alleen is dat zo lang geleden, er is zoveel veranderd inmiddels. Met de kinderen hebben wij al eerder Center Parcs bezocht, en het is altijd weer een feestje. Vooral het zwembad keken de kinderen heel erg naar uit.

VIP Cottage

Wij zaten in een VIP Cottage, wat betekent dat wij in het huisje een bubbelbad en een sauna hadden. In andere parken hebben wij dit ook al eens gehad en het is echt heerlijk hoor! Nu denk ik niet dat ik voortaan altijd een dergelijk huisje zal boeken (bad vind ik wel belangrijk) maar het is zeker heel erg leuk om nu en dan eens te doen wanneer je er van houdt.

Altijd als ik iets plaats over Center Parcs, dan komen er kritische reacties over vieze huisjes en dergelijke. Ik heb dit nog nooit meegemaakt en eigenlijk was het dit keer ook allemaal heel netjes. Het enige wat af en toe niet helemaal goed ging, dat was wanneer het bubbelbad ineens aansprong haha.

Ons huisje lag aan het water. Voor de kinderen was het heel erg leuk om zo naar buiten te kunnen kijken door de grote ramen. De eendjes en zelfs zwanen kwamen super dichtbij. Wij vonden het helemaal geweldig om zo te zien. Op gegeven moment stonden er voor het raam een heleboel eendjes

Aqua Mundo

Alhoewel ik de hele tijd met Sophia in het peuterbad heb gezeten is het zwembad echt super om te zien. Er is meer dan genoeg te doen. Mijn zoontje (7) kreeg geen genoeg van de wildwaterbaan en het golfzwembad. Hij heeft natuurlijk net zijn b-diploma, dus hij kon helemaal los ;). De zwembaden van Center parcs zijn sowieso altijd fantastisch, echt een aanrader.

Evergreens

Wanneer wij een weekend weg zijn wil ik het liefste helemaal nergens aan denken, en vind ik het fijn om uit eten te gaan. Daar is op het park genoeg gelegenheid voor. Ik ben zelf niet zo van de pizza, en al la carte is met de kinderen na een lange en drukke dag niet altijd een goed idee, dus kozen wij voor Evergreens. Dit was een buffet, wat ik altijd met kinderen wel heel fijn vind. Zo kunnen ze gewoon lekker zelf kiezen wat ze willen. Ik vond zelf het buffet niet super gevarieerd, maar was dan wel weer dol op de toetjes en dergelijke. Dat was fantastisch. Ook was er een chocolade fontein en konden de kindjes zelf ijs tappen. Wij hebben er aardig lang gezeten, dus het was zeker geslaagd.

Via instagram kreeg ik van jullie al heel wat vragen over de Huttenheugte. Onder andere de vraag wat wij van het centrum vonden. Voor zover wij zagen, is deze in de meeste parken ongeveer wel hetzelfde. Wat mij nu opviel was dat er in dit park geen Flamingo was (België wel), maar in dt park waren er twee papegaaien. Die waren echt heel erg leuk voor de kinderen. Verder vooral heel knus vind ik. Veel groen en gezellig met lampjes.

Wij hadden de mogelijkheid om te verblijven tot maandag, maar helaas moet onze oudste dan naar school. De kindjes vonden het ontzettend jammer om weg te moeten. En eerlijk gezegd ik ook wel. Het liefst waren we gewoon nog die nacht gebleven. Al was het alleen maar om nog wat extra dingen op het park te doen. Het had mij bijvoorbeeld heel leuk geleken om naar de wasbeertjes te kijken en naar de kinderboerderij te gaan. Met Sophia, die nog wat sneller moe is, zijn dat toch heel veel activiteiten in een weekend en lukt dat niet helaas. Maar goed, dat is eigenlijk gewoon een reden om weer een keer terug te gaan.

Tot zover! Ik heb in dit artikel ook de meeste vragen meegenomen die ik kreeg via social media. In aankomende weekvlog zal ik nog wat beelden verwerken. Mochten er nog verdere vragen zijn, dan mag je deze natuurlijk hieronder in de comments stellen, ik zal ze proberen te beantwoorden!

Mochten jullie verder benieuwd zijn wat wij afgelopen week allemaal hebben gedaan, en gewoon even gezellig met ons meekijken? Check dan even onze weekvlog! Klik: WEEKVLOG

Ben jij weleens in de huttenheugte geweest?

Reacties

 • Angelique

  Mijn zwager heeft daar 2 jaar geleden met z’n gezin gestaan en toen zijn wij ook 1 dag op bezoek geweest. Mooi park! Zeker als je aan het meer zit. De mannen hebben zich prima vermaakt om te vissen en wij hebben alle speeltuinen + plopsaland gehad met de kindjes.

 • Linda

  Ik ben vroeger ook wel eens bij de Huttenheugte geweest! Toen ik kind was was een week centerparcs in de zomervakantie altijd onze vakantie. Altijd geweldig! Nu gaan we erheen bij speciale gelegenheden, een weekendje met familie. Volgend jaar staat de Huttenheugte ook bij ons op de planning! 😁

 • Jessica

  Fijn om te horen dat het een fijn park is. Wij gaan eind maart.
  Ik ben benieuwd.

 • Lieke van Veen

  Wij zijn vroeger wel vaker naar Centerparcs geweest, maar nog nooit naar de Huttenheugte.
  Tegenwoordig ga ik nog wel eens zwemmen bij het Heijderbos.

 • Tineke

  Wij gingen vroeger ook altijd naar Huttenheugte. Een heel mooie park waar ik veel herinneringen aan heb. De huisjes van Centerparcs zijn wel verouderd en kunnen wel een renovatie gebruiken. Nu zal het met die VIP huisjes wel meevallen, maar de normalen/budget huisjes vind ik wel overpriced. Wij kiezen tegenwoordig vaak voor een Roompot park met mooi zwembad. Maar die zwembaden kunnen natuurlijk lang niet op tegen de Center Parcs zwembaden.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.