Dure luiers: is dat nu echt nodig?
12 jan 2018 Kinderen Mama 19

Dure luiers: is dat nu echt nodig?

Toen ik zwanger was van mijn zoon kocht ik dozen vol met Pampers. In allemaal verschillende maten. Een deel van ons washok stond er vol mee, en ik heb hier zeker de eerste 10 maanden van zijn leven genoeg aan gehad. Alleen het állerbeste voor mijn kind. En nog steeds wil ik het beste voor mijn kind hoor, maar als het om luiers gaat dan koop ik toch echt niet meer alleen van die dure pampers. 

Net zoals babydoekjes. Die kocht ik in eerste instantie ook alleen maar van Zwitsal. Totdat er hier in huis toch heel voorzichtig werd geopperd dat het allemaal toch vies werd en in de container belandt. Waarom dan eigenlijk alleen nog maar voor het duurste gaan wanneer een goedkoop merk toch eigenlijk ook best goed werkt?

Budget merk luiers

Dus begon ik in eerste instantie met het gebruik van goedkopere babydoekjes. Vond ik in het begin overigens echt helemaal niks hoor. Van die inspiratieloze verpakkingen van een goedkoper merk. Toch rekende ik op gegeven moment uit hoeveel het verschil was tussen Zwitsal en een huismerk. Ja, en toen was ik wel om. Langzaam aan ben ik daarmee ook overgestapt op goedkopere merken luiers. Zo vind ik bijvoorbeeld de luiers van het Kruidvat meer dan prima. Maar ook de luiers van de Lidl of de luiers van de Aldi zijn echt niets mis mee.

Lees ook: mijn man verschoont geen luiers

Kruidvat Luiers

Bij de geboorte van mijn dochter deed ik het dan ook helemaal anders. Ja, de eerste maanden kreeg zij alleen maar Pampers. Maar ik vond het geen enkel probleem om hierna te wisselen naar een ander  goedkoper merk. Zoals ik hierboven ook al aangaf vind ik de luiers van het Kruidvat een heel goed alternatief voor de duurdere variant. Zwitsal doeken zijn er als ik het mij goed herinner hier helemaal niet gebruikt voor mijn dochter. Voor haar ook gewoon de Kruidvat babydoekjes. Helemaal niets mis mee en een prima prijs.

Zijn dure luiers nodig?

Of ik vind dat dure luiers nodig zijn? Nou, eerlijk gezegd dus niet. Pampers zijn hartstikke prima, alleen ook hartstikke duur. Als ik kijk naar de goedkopere luiers dan zijn deze ook heel erg fijn in gebruik en voldoen deze gewoon aan de eisen van een goede luier.

Ik ben heel benieuwd naar jullie mening! Volstaan voor jou alleen de duurdere varianten aan luiers, of vind je een budget luier ook meer dan prima? Ik lees jullie reacties heel graag terug in de comments!

 

 

Reacties

 • Mathiske -gelukineenrompertje-

  Wij gebruiken al een hele tijd kruidvat luiers. Ik denk vanaf toen ze een maand of 3 was bij t volgende kleintje doen we dat ook zo. De doekjes is een ander verhaal, die vind ik van veel merken niet fijn, die hebben we van pampers.
  Onlangs geplaatst door Mathiske -gelukineenrompertje-: Het verschil tussen mama en papa

  • Saskia Hardeman

   Die van het Kruidvat zijn indd prima. Van de week heb ik toevallig ook de doekjes van Pampers gekocht, zijn heel fijn!

 • Stefanie

  Ik heb de eerste periode bij alle vier pampers gebruikt. Vanaf maat 4 ging ik vaak van alles gebruiken.
  Meestal Aldi, Lidl ,maar het ligt er aan in welke winkel in ben en welke luiers ze daar hebben. Pampers blijven toch wel m’n favoriet maar vanwege de prijs kies ik zonder problemen een ander merk!

 • Nathalie

  Ik heb luiers van Pampers, Kruidvat en de Etos geprobeerd, en ben bij de laatste blijven hangen. Voor mijn gevoel is die pasvorm het beste bij mijn dochtertje, geurt deze het minst en blijft ze hier er het best droog; ook is ze in die 9 maanden maar teee keer doorgelekt, en dat alleen met een verschrikkelijke spuitluier langs haar ruggetje.

  Ik vraag me overigens af onder welke noemer je Etos luiers vind vallen, omdat die op de afbeelding boven het artikel staan maar je ze verder niet noemt.

  • Saskia Hardeman

   Hoihoi, ik heb die afbeelding eigenlijk gebruikt omdat het om luiers gaat in het algemeen. Ik vind de luiers van de Etos overigens wel iets duurder dan die van het Kruidvat bijvoorbeeld.

 • Floortje

  Ik heb eigenlijk alleen pampers gebruikt in het ziekenhuis en daarna etos luiers. Vind ze erg fijn, zijn vaak in de aanbieding en Woezel en pip staan erop! Helemaal leuk.

 • Gerleen

  Ik gebruik ook altijd de Kruidvat luiers, vind ze echt helemaal prima! Gebruik alleen voor de nacht wel Pampers babydry, omdat mijn zoontje anders nat is s’ochtends.

 • Mechteld

  Ik zweer bij Kruidvat luiers. Eerste maandjes inderdaad ook de Pampers, maar nu al ruim 2 jaar de Kruidvat luiers. Pampers ruik je ook sneller. Ook vind ik dat de Kruidvat luiers snachts droger blijven. Doekjes ook van Kruidvat, de sensitive. Nog nooit een spoortje luieruitslag gehad.

  • Saskia Hardeman

   De doekjes van het Kruidvat vind ik inderdaad ook heel fijn! Ik koop vaak die pakken met drie stuks 🙂

 • Manuelle

  Jumbo luiers zijn zoo fijn! Vooral ook de kleine maatjes. Bij Pampers betaal je alleen voor de naam, niet nodig lijkt me 😉 Als toevallig eens een goedkoop pakje Pampers luiers heb gehaald vind ik die dus ook helemaal niet fijn.
  Aldi luiers ook prima!

  • Saskia Hardeman

   De luiers van de Jumbo ken ik niet, maar die van de Aldi vind ik ook prima (wat ik niet had verwacht).

 • Simone

  Doekjes heel veel verschillende geprobeerd maar vind alleen pampers fijn. Luiers heb ik ook altijd pampers maar de laatste tijd ook Woezel en Pip broekjes van Etos. Maar meer omdat Mirthe die zo leuk vind. Zelf geef ik echt de voorkeur aan pampers broekjes. Die zijn toch een stuk zachter en rekbaarder vind ik. Ik koop ze alleen als er een hele goede aanbieding is en dan dozen tegelijk 😉

 • Kelly

  Wij hebben in het begin Pampers gebruikt omdat we die in een luiertaart hadden gekregen, maar toen die op waren kocht ik de luiers van de Etos omdat die toevallig in de aanbieding waren. Die luiers bevielen eigenlijk gewoon goed dat ik ze ben blijven kopen.

 • Miranda

  Ik gebruik altijd luiers van Kruidvat. Heb weleens andere merken geprobeerd omdat we die gekregen hadden of in een babydoos zaten. Maar Kruidvat is toch favoriet hier! Iemand anders zei het ook al, maar Pampers ruik je inderdaad snel en ik vind ze ook klam aanvoelen aan de buitenkant. Doekjes maken mij eigenlijk niet uit, meestal altijd Zwitsal sensitive, maar vaak ook aanbieding van kruidvat of etos.

 • Fabianne

  Pampers gebruikt in de kraamweek.ik had een pakketje in een babydoos.wat een rotdingen.na enkele dagen had ie de afdruk van het netje in zin billen staan.geirriteerd dus.ik gebruik nu van alles net waar ik boodschappen doe.die van de jumbo zijn fijn

 • Chantal

  Ik gebruik altijd pampers. 1x Etos geprobeerd maar daar kreeg mij zoontje uitslag van. Ik moet er wel bij zeggen dat ik Pampers alleen koop in de aanbieding. En dan met minimaal 40% korting, maar meestal 1+1 gratis. Ik haal dan een hele landing (voor 2 kinderen). Ik denk eerlijk gezegd dat het dan qua prijs weinig scheelt met Etos of Kruidvat.

 • Cindy

  Mijn dochter krijgt uitslag van de gewone pampers variant, de baby dry bleef hier niet droog🙈 Wij gebruiken de Lidl en Etos overdag. Etos valt iets kleiner dan Lidl, dus om en om. Voor de nacht nu Zwitsal luiers. Deze bevallen zeer goed! Ik koop ze in de aanbieding. Kruidvat vind ik ook fijn, alleen door het elastiek aan de achterkant heeft mijn man moeite om deze luiers goed om te krijgen. Doekjes van de Lidl en op het moment ook de pampers.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv