Dit betekenen die wallen onder je ogen
30 jul 2019 Beauty Gezondheid 5

Dit betekenen die wallen onder je ogen

Wanneer ik foto’s van mijzelf terugzie valt het mij bijna altijd wel op dat ik wallen onder mijn ogen heb. Of ik nu goed geslapen heb of niet, ze zijn er altijd! Bij mijn dochter zie ik dit bijvoorbeeld ook regelmatig. Ik was dan ook wel benieuwd of wij hier misschien een aanleg voor hebben, of dat er een andere reden is. Ik vroeg het aan een schoonheidsspecialiste en dit was haar antwoord. 

Wallen onder de ogen wijzen namelijk op vochttekort. En er ging bij mij direct een belletje rinkelen, want dat zou in mijn geval heel goed kunnen kloppen. Ik vind het namelijk best lastig om dagelijks voldoende water te drinken. Ik drink graag koffie en het is gewoon goed om daarnaast extra water te drinken.

Naast het tekort aan vocht kunnen wallen onder de ogen nog een aantal dingen betekenen. Slechte voeding kan bijvoorbeeld zorgen voor wallen onder de ogen, maar ook slechte eetgewoonten. Dat overmatig gebruik van alcohol, sigaretten en drugs ook voor wallen kunnen zorgen lijkt mij iets dat ik niet specifiek nog hoef te benoemen.

Wat doen tegen wallen

Goed veel water drinken dus. Dit zorgt ervoor dat het tekort aan vocht wordt aangevuld, maar zal ook afvalstoffen afvoeren. Mocht dit (en voldoende slaap en minder stress) niet voldoende zijn, zijn er nog een aantal andere dingen die je zou kunnen proberen.

Maskertjes bijvoorbeeld. Er zijn speciale oogmaskers verkrijgbaar die beloven om de wallen onder de ogen te verminderen. Zelf heb ik er nog niet veel uitgeprobeerd, dus mochten jullie goede tips hebben (bijvoorbeeld een goed merk) dan lees ik dit graag terug onder in de comments.

Ook het verkoelen is iets dat zeker een fijne tip te noemen is. Je kant waarschijnlijk wel de bekende truc met komkommerschijfjes. Ook kan je een eetlepel in de koelkast leggen en deze hierna op de wallen onder de ogen. Vaak trekken de wallen hierdoor weg omdat de bloedvaten worden verkoeld.

Wallen wegwerken

Mocht bovenstaande niet helpen: dan is make-up je beste vriend. Er zijn dagen dat ik even een extra likje concealer onder mijn ogen doe, dit staat gewoon een stuk frisser. Bij voorkeur gebruik je onder de ogen een dunne “waterige” concealer zodat het natuurlijk oogt (deppend aanbrengen). Een dikkere concealer gaat in de lijntjes zitten en is hiermee veel meer zichtbaar. Oh en mocht het dan nog niet te verbergen zijn: ik ben fan van een felle kleur lippenstift op deze dagen: dit leidt af van de donkere kringen onder de ogen!

Heb jij ook weleens last van wallen onder de ogen en wat doe jij hiertegen?

Reacties

 • Mathiske

  Haha normaal eigenlijk niet, maar nu met een baby wel. Maar dat kan ook niet anders. Bij mijn schoonheidsspecialist gebruiken ze het merk comfort zone en daar hebben ze een heel fijne creme voor onder je ogen, met zon roller. Ideaal

 • Hilde

  Ja het viel me al op dat jij er ook ‘last’ van hebt! Een beauty coach gaf aan dat wallen en een vermoeide blik nog meer zichtbaar zijn als je ook mascara op je onderwimpers doet, sindsdien smeer ik alleen boven mascara op en ik merk dat ik een frissere blik krijg!

 • Lilian

  Wat goed om te weten. Anna heeft ook altijd wallen onder haar ogen en ze drinkt inderdaad niet genoeg.
  Onlangs geplaatst door Lilian: Een ‘slow’ weekje (zonder social media, nieuws & ‘verbeter jezelf in 3 stappen’)

 • Ilse Visscher

  Oh, nu snap ik waar die wallen vandaan komen. Dat genoeg drinken is echt wel een probleem.. Super goed en handig artikel, echt een eyeopener!

  • Inge

   Haha leuke woordspeling🤣😉!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.