De kinderbijslag gaat omhoog! (2019)
29 nov 2018 Kinderen Mama 11

De kinderbijslag gaat omhoog! (2019)

Elk jaar wordt het weer even kijken naar de premies van de zorgverzekering, maar ook naar andere zaken zoals bijvoorbeeld de kinderbijslag! En voor aankomend jaar is het allemaal extra gunstig, want de kinderbijslag gaat omhoog!

Ik zal tegen het einde van het jaar nog even delen hoe het zit met de betaaldata voor komend jaar. Voor nu is het even leuk om te delen dat de kinderbijslag omhoog gaat en met hoeveel. Hieronder volgt een overzichtje:

Kinderbijslag bedragen 2019

Onderstaande bedragen zijn per kind

0 tot en met 5 jaar: € 217,– (nu: € 202,23)

6 tot en met 11 jaar: € 264,– (nu: € 245,57)

12 tot en met 17 jaar: € 311,– (nu: € 288,90)

Het is een grotere stijging dan ik zelf had verwacht. Maar mooi meegenomen natuurlijk. De eerste storting met het nieuwe bedrag zal pas in april 2019 zijn. In januari zal er uiteraard wel een storting worden gedaan van de kinderbijslag, alleen dan met de bedragen van 2018. Deze bedragen kan je via de volgende link terugvinden: Kinderbijslag in 2018.

Zelf vind ik het wel fijn dat er in januari kinderbijslag wordt gestort. Ik denk dat iedereen wel merkt dat de feestdagen toch best wel duur zijn en dan is het gewoon weer fijn om dit even extra aan te vullen.

Was jij al op de hoogte van de nieuwe bedragen van de kinderbijslag?

Reacties

 • Ling

  Nee, hier was ik niet op de hoogte. Wel fijn dat het bedrag omhoog gaat. Alles is duurder geworden.

 • Inge

  Ik heb vandaag toevallig een brief gekregen van de svb omdat we er in oktober een kleintje bij hebben gekregen, hier staan andere bedragen in namelijk 202,23 per kind:
  Met ingang van het 1e kwartaal van 2019 krijgt u € 404,46 kinderbijslag per kwartaal. U ontvangt de
  kinderbijslag na afloop van een kwartaal op uw rekening. Het nieuwe bedrag ontvangt u daarom voor het eerst in april 2019.

  • Saskia Hardeman

   Hoi Inge, dankjewel!!! Je hebt helemaal gelijk! Ik weet ook even niet hoe ik hierbij kom, maar heb het direct aangepast. Dankjewel en liefs Saskia

   • Tess

    Nou ik lees overal op internet de hogere bedragen voor 2019 en ik snap dus niet waarom het niet daadwerkelijk omhoog is gegaan? Zijn we weer blij gemaakt met een dode mus… Kot is ook al zo’n lachertje, dat gaat wel omhoog maar het kdv gooit tarieven ook met dezelfde factor omhoog. Wij merken er dus helemaal niks van. Zorgpremie, auto verzekering, boodschappen, energie rekening en kdv worden duurder (€300 meer kosten in totaal per maand) maar ons salaris stijgt niet mee!

  • Tess

   Bij ons precies hetzelfde! Vandaag de brief gekregen en ’t blijft idd €202! Bixar hoe het kan dat de eerste berichtgeving heel andere bedragen meldt. Watskeburt met de overheid?!

   • Saskia Hardeman

    Huh? Maar het gaat toch vanaf het eerste kwartaal (april gewoon omhoog?)

    • Tess

     Nou ik heb net de brief van de SVB nog eens gelezen maar het blijft gewoon€202,23 per kind onder de 5 jaar met ingang van 1 april 2019. Ik krijg die brief omdat wij 8 oktober een tweede kindje hebben gekregen en we dus voor onze tweede per 1 april kinderbijslag ontvangen. We krijgen dan in totaal per 1 april €404,46 voor beide kinderen. Dus wellicht is het verstandig om het nog eens uit te zoeken?
     Misschien loopt de SVB zelf ook achter met de informatie verstrekking?

    • Tess

     Of wacht, zou het misschien kunnen dat we dan pas bij het tweede kwartaal het nieuwe bedrag uitgekeerd krijgen omdat op 1 april natuurlijk eerst de kinderbijslag van de vorige 3 maanden wordt uitgekeerd? En dat we dus in juni 2019 wel dat nieuwe bedrag ontvangen?!

 • Kirsten

  Wat fijn om dit te zien! Wij verwachten in januari ons eerste kindje dus altijd leuk om te weten dat de kinderbijslag dan meer is geworden ten opzichte van 2018. Bedankt voor het delen.
  Onlangs geplaatst door Kirsten: Het tweede trimester van onze zwangerschap – update #3

 • Bakker

  Intressant, leuk om te weten! wist ik nog niet.

 • Marieke

  Ik doe nu een klein dansje in bed. Ik wist het nog niet maar ben er heel blij mee. Gewoon 44 euro extra per kwartaal! (Ik heb er 2 in de categorie 12-17). Dat is toch bijna een termijn schoolgeld kado 😄😄😄.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv