Continuerooster ervaring,  Hoe bevalt het?
4 sep 2020 Kinderen Mama 2

Continuerooster ervaring, Hoe bevalt het?

Een continuerooster. De basisschool van onze kinderen is hier dit nieuwe schooljaar mee begonnen. Ik was al lang een groot voorstander. Het zal natuurlijk verschillen per kind, maar wanneer ik naar mijn kinderen kijk is het voor hen heel erg fijn. Het zorgt voor meer rust en duidelijkheid, en dat is fijn. De eerste week met een continuerooster zit er voor ons op, en ik klets jullie bij over onze ervaring. 

Dat het reguliere rooster niet meer van deze tijd is had ik mij al langer bedacht. Toen ik klein was en wij thuis aten tussen de middag, werd er altijd warm gegeten. Er was de tijd voor, en het verliep altijd allemaal rustig. Naar mijn idee was dit ook een beetje het idee van de middagpauze. Gezinnen aten warm tussen de middag, en dat deden ze thuis. Tegenwoordig eet vrijwel niemand meer tussen de middag warm, en zijn we met ons allen overgeschakeld op even snel een boterham tussendoor.

Warm eten tussen de middag

En dat snel eten tussendoor was iets wat ik helemaal niet fijn vond in ons gezin. Jaren terug toen Vincent nog echt vanuit huis werkte, was het best fijn. Alleen merkte ik toen aan Senna dat het hem onrustig maakte. Onze basisschool zit niet om de hoek. Dat betekent dus: eerst naar huis, broodje eten, en daarna weer snel door naar school. Net wanneer mijn kind lekker rustig zat, konden de jassen weer aan en moesten wij naar school. Omdat ik vanuit huis werk, is het voor mij persoonlijk allemaal prima. Ik had gewoon de tijd om mijn kind (en later kinderen) tussendoor op te halen en weer naar school te brengen.

Onrust

Toen even later Sophia ook naar school ging merkte ik nog meer onrust. Ook een beetje bij Sophia, want die snapte ook niet altijd op welke dag ze een “korte” dag had, en op welke dag zij een “lange” dag had. Op gegeven moment heb ik daarom besloten om de kinderen op maandag en op donderdag te laten overblijven. Wat een rust! Voor de kinderen was er duidelijkheid en ze vonden het nog leuk ook.

Elke dag tot 14.00 naar school

Zoals ik al vertelde is dit inmiddels allemaal veranderd. De kinderen gaan vanaf deze week elke dag naar school vanaf 08.30 uur tot en met 14.00 uur. Vooral mijn hoofd moest even schakelen bij het idee dat de woensdagmiddag niet echt meer een “speelmiddag” zou zijn. Dit ben ik natuurlijk zelf van kind af aan gewend, dus dat voelt een beetje anders. Maar toch, het is ideaal. Vind ik. Voordat we op de fiets een keer thuis zijn is het 15.30 uur, en dan vliegt de middag ontzettend snel voorbij. ¬†Zoals aan alles, zitten er ook nadelen aan een continuerooster. Zelf moet ik deze nog ontdekken, het is voor ons ook nog te kort van toepassing om hier uitspraken over te doen. Maar voor nu ben ik blij, en mijn kinderen ook!

Hebben jullie een continuerooster? En wat vind jij de voor en nadelen?

Reacties

  • Danielle van de Donk

    Hier hebben ze vanaf het begin af aan continue rooster, maar dan net iets anders als bij jullie. Hier zitten ze op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 uur tot 14.45 uur op school en op woensdag zijn ze om 12 uur uit. Dus nog wel steeds de woensdagmiddag. Ik vind het wel fijn, ook qua afspraken dat ik niet zo op de tijd hoef te letten. En fijn dat ze op wensdag lekker op tijd thuis zijn. Hier hebben ze ook altijd dat ze een dag voor een vakantie om 12 uur uit zijn. Ook heel fijn

  • Naomi

    Voor mij was het as kind juist heerlijk dat ik tussen de middag naar huis kon (wij hadden een lange middagpauze). Als juf had ik graag gehad dat we waren gestopt met dat thuis eten. Ik merkte inderdaad bij veel kinderen dat het heel erg haasten was. Bovendien aten er steeds meer sowieso op school. Ik kan me voorstellen dat het voor jouw kinderen en voor jou als moeder echt heerlijk is, deze ‘nieuwe’ dagindeling.
    Onlangs geplaatst door Naomi: Kiesstress

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.