Afvallen tijdens de vakantie (makkelijk toepasbare tips)
28 jul 2017 Lifestyle 4

Afvallen tijdens de vakantie (makkelijk toepasbare tips)

Wanneer je bezig bent met afvallen is het misschien herkenbaar dat je het lastig lijkt om dit vol te houden tijdens de vakantie. Op vakantie worden regeltjes nu eenmaal wat gemakkelijker los gelaten en is het verleidelijk om lekker wijntjes te drinken en te snoepen. Toch kan je wel degelijk het afvallen voortzetten tijdens de vakantie en ik vertel je door middel van handige tips hoe je dit kan doen!

Wees niet te streng voor jezelf

Misschien wel een van de belangrijkste punten is om niet te streng voor jezelf te zijn. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je in twee weken tijd alle kilo’s er weer aan eet, maar gun jezelf af en toe gewoon eens iets lekkers. Wanneer je dit namelijk niet doet en jezelf van alles ontzegt is de kans op een snaaibui veel groter.

Maak bewuste keuzes

Wees bewust van wat je eet en maak bewuste keuzes. Wanneer je lekker uit eten gaat bijvoorbeeld, kies voor mager vlees en eet zo min mogelijk aardappels (of laat deze gewoon helemaal staan). Sla het toetje over of maak een afspraak met jezelf dat je een of twee keer tijdens de vakantie een toetje mag en houd je hier aan. Ook een handige tip: zwicht niet voor roomijs en dergelijke maar kies lekker voor een waterijsje: ook verfrissend!

Beweeg voldoende

Een tip waar ik zelf graag gebruik van maak tijdens de vakantie: zorg voor voldoende beweging. Vaak is dit (uitgezonderd van strandvakanties) ook niet zo heel erg moeilijk. Maak lange wandelingen en verplaats je lopend in plaats van met de auto. Vergeet niet wanneer je kinderen hebt om een goede buggy of draagzak mee te nemen. Vind je wandelen geen goed idee? Fietsen kan ook en is heerlijk om met jonge kinderen te doen.

Drink veel water

Eigenlijk iets dat heel voor de hand ligt maar dat ook heel erg belangrijk is. Niet alleen om afvalstoffen weg te spoelen maar ook omdat water gewoon zo veel gezonder is dan sap met veel suiker. Zelf ben ik dรณl op water met een schijfje citroen of sinaasappel. Ook kan je water opfleuren met een beetje munt en bijvoorbeeld aardbeien.

Lees ook: snel afvallen

Kijk uit met alcohol

Alcohol is een echte dikmaker. Je kan nog zo rustig aan doen wat eten betreft maar wanneer je jezelf te goed doet met alcohol, zitten de kilo’s er zo ongemerkt weer aan. Geniet daarom met mate van alcohol en compenseer dit bijvoorbeeld af en toe met een lekkere alcohol vrije cocktail!

Eet voldoende groente en fruit

Wanneer je in een warm land zit zal bovenstaande tip vast niet heel lastig zijn. Ik vind het zelf bijvoorbeeld altijd heerlijk om veel fruit te eten als tussendoortje wanneer het erg warm is. Zorg daarom voor genoeg fruit en eet dit als tussendoortje. Ook groente, zoals bijvoorbeeld een salade of groente met een gezonde yoghurt dip zijn ook heerlijk!

Ben jij met afvallen bezig tijdens de vakantie? Of juist helemaal niet?

Reacties

 • Frank

  Ik ben er niet mee bezig tijdens de vakantie, maar wat ik wel doe (omdat het voetbalseizoen stop ligt) is opletten met eten zodat ik niet aan kom. Bewegen en op je eten letten is denk ik het belangrijkste wat je moet doen.
  Onlangs geplaatst door Frank: Vier keer opa

 • Rachel

  Ik heb juist het tegenovergestelde met vakantie. Ik val af (ergens heb ik nog wel gunstige genen ๐Ÿ˜‚). Wij bewegen veel op vakantie. We gaan graag kamperen en gaan heel veel wandelen met vakantie. Een stevig ontbijt (full english) zorgt ervoor dat we geen trek hebben de rest van de dag en niet gaan snaaien.
  Doordat we veel buiten zijn, veel bewegen en we weinig licht hebben op de camping zijn we vroeg mow en gaan we vroeg naar bed. Hierdoor kunnen we niet lang doorzakken met een drankje. Alcohol is inderdaad een dooddoener als het om afvallen gaat.
  Onlangs geplaatst door Rachel: Laat jij jouw jongen genoeg jongen zijn

 • Nicole

  Vooral die tip van maakt bewuste keuzes is een die goed moet onthouden. Ik denk vaak, het is toch vakantie, dus dan mag het wel. En dan blijft het vaak niet bij 1 ijsje ๐Ÿ˜‰

 • Joanne

  Goede tips ๐Ÿ™‚ Genoeg water drinken schiet er vaak bij in op vakantie..

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.