5x MAKKELIJKE TIPS VOOR AVONDETEN! (KIDSPROOF)
25 mei 2021 Gezondheid Mama Recepten 1

5x MAKKELIJKE TIPS VOOR AVONDETEN! (KIDSPROOF)

Het avondeten.. Altijd wel een ding hier in huis. Wellicht dat ik er nog eens een aparte blog over schrijf, maar wij hebben altijd periodes van een kind dat wel goed eet, en een kind dat niet goed eet. Is dat herkenbaar? 😉 Hoe dan ook, ik vind het altijd lastig om weer iets lekkers en gezonds op tafel te zetten. Toch heb ik een aantal makkelijke tips voor avondeten en deel deze met jullie!

Makkelijke tips voor avondeten

Vind jij het ook altijd zo lastig wat nu weer op tafel te zetten? Ik merk zelf vaak dat ik aan het einde van de dag niet heel veel energie meer over heb. Daarom vind ik het fijn om makkelijk, maar ook gezonde gerechten op tafel te zetten waarvan ik weet dat de kinderen dit ook graag eten. Mijn tips volgen hieronder!

Hamburgers

Yes. Hamburgers. Klinkt zo simpel, maar kan hier een heleboel aan gezeur schelen wanneer wij dit eten. Ik maak de hamburgers altijd zelf. Heel simpel door rundergehakt te gebruiken, een eitje, mosterd, peper en zout, en paneermeel. Ik bak er mooie platte burgers van en laat de kinderen daarna hun broodjes zelf beleggen. Zelf koop ik altijd volkoren bolletjes waarop de de hamburger kunnen doen. Verder: allemaal bakje met bijvoorbeeld paprika, tomaat, augurk, sla etc. De laatste tijd doe ik er ook cheddar op, lekker! Doordat de kinderen zelf “bepalen” wat er op hun broodje terecht komt, vinden ze dit leuk en eten ze automatisch ook meer.

Pasta salade

Vooral in de lente en zomer is een pastasalade iets dat ik heel veel maak. Het is lekker, makkelijk en mijn kinderen eten dit heel goed haha. Ik heb zelf wel een voorkeur voor koude pasta salade, zeker wanneer het lekker warm is. Een recept met makkelijke pasta salade, schreef ik al eerder en kan je direct vinden door op voorstaande link te klikken.

Pasta salade met tomaat en basilicum

Onlangs is er bij ons nog een favoriet bijgekomen namelijk een pasta salade met tomaat en basilicum. Onwijs makkelijk te maken, en echt erg lekker! Je kan hiervoor Fussili gebruiken, tomaat, basilicum, slasaus en zelf gebruik ik gegrilde stukjes van Gourmet. Maar je kan uiteraard ook kip gebruiken en bijvoorbeeld spekjes!

Parelcouscous met pesto

Couscous en dergelijke vind ik erg lekker om klaar te maken. Vooral omdat je er net als pasta zoveel verschillende kanten mee op kan! Parelcouscous is iets dat ik momenteel weer graag gebruik. Ik vond onlangs ook hier een makkelijk recept mee. Namelijk: parelcouscous, pesto, spinazie, doperwerwten en eventueel gebakken spekjes. Ook hiervoor geldt dat je in de plaats (wanneer je het mager wil houden), gegrilde stukjes of kip kan gebruiken.

Bami

En als laatste. Iets waar ik de laatste tijd regelmatig op teruggrijp. Gewoon lekker Bami. Met ketjap, want daar ben ik dol op. Ik gebruik hier lekker veel Bami groente en knoflook voor. Het lekkerste is overigens om van tevoren de kip lekker lang (het liefst een dagdeel in de koelkast) te marineren met ketjap, peper en zout en knoflook. Na het marineren kan dit gebakken worden, de groente erbij en later de gekookte bami. Ook doe ik er nog altijd wat extra ketjap door. Daarbij bak ik eitjes voor de kinderen en maak ik sate saus.

Tot zover een aantal van mijn tips! Heb jij nog een leuke toevoeging? Ik lees het graag terug hieronder in de comments! Ook voor verdere vragen hoor ik dit graag!

 

Reacties

  • Tamara

    Heerlijke recepten en ook heerlijk voor de zomer! ik merk in de zomer altijd dat ik weinig zin heb om nog te koken na werk, en dan zijn dit heerlijke recepten. Zeker de pastasalade is ook lekker om mee te nemen naar het strand en met de voetjes in het zand op te peuzelen.
    Onlangs geplaatst door Tamara: Welke foundation past bij mij?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.