5 TIPS OM KINDEREN MEER WATER TE LATEN DRINKEN
20 jun 2019 Gezondheid Mama 2

5 TIPS OM KINDEREN MEER WATER TE LATEN DRINKEN

Water.. wij weten allemaal hoe ontzettend belangrijk dit is voor ons lichaam. Nu heb ik gelukkig één kind die dol is op water, en de ander heeft wat meer een gebruiksaanwijzing nodig. Inmiddels heb ik de tips om mijn dochter wat meer water te laten drinken. Omdat het gewoon heel gezond is!

Ik ben niet van de onnodige suikers en heb het liefste dat mijn kind hier zo min mogelijk van binnen krijgt. Sapjes en dergelijke heb ik al lang niet meer in huis, en ik probeer dit ook echt te vermijden. Waar ik de laatste tijd niet helemaal omheen kon, dat was diksap. Mijn dochter vindt dit gewoon heel lekker en drinkt dit graag. Nadat de laatste fles op ging, besloot ik om geen nieuwe te halen, en krijgt mijn dochter alleen nog maar water met een smaakje. Hoe ik mijn dochter meer water laat drinken deel ik hieronder.

Koop geen frisdrank meer

Misschien wel het meest voor de hand liggend om kinderen meer water te laten drinken: koop geen frisdrank meer. Ik denk in ieder geval dat dit de eerste stap is. Wanneer het niet in huis is, dan is het er gewoon niet, en kan je het ook niet aan een kind geven. Bij mij in de koelkast liggen vrijwel nooit flessen frisdrank.

Water met fruit

Wat hier heel goed werkt is om mijn kids water met fruit te geven. Zij vinden dit heerlijk! Laat de kinderen gewoon lekker zelf kiezen wat zij in hun water willen, en laat hen mee helpen met het schoonmaken van het fruit en eventueel het snijden. Naast dat het heel lekker is, staan al die kleurtjes in het water ook nog eens gewoon heel leuk! Favoriete smaken hier in huis: sinaasappel, citroen en aardbei.

Koude thee

Koude thee is ook heel lekker voor de kinderen. Tijdens de winter natuurlijk warme thee, alleen nu met de warme dagen doe ik er een flinke scheut koud water bij zodat mijn kinderen het ook lekkerder vinden om thee te drinken. Ik gebruik zelf overigens nooit zwarte thee, mijn favoriete thee voor de kinderen is momenteel de One Two Tea thee van Pickwick en dan de smaak appel.

Geef een flesje water mee

Mijn kinderen vinden het altijd heel erg leuk om flesjes water mee te nemen. Op de een of andere manier is dit heel interessant voor die kids 🙂 Wanneer ik hen een flesje geef, vul ik dit enkel met water, en niet met fruit. Dit omdat het steeds nemen van slokjes fruitwater slecht kan zijn voor de tanden.

Maak leuke ijsblokjes van fruitsap

Leuke ijsblokjes maken van fruitsap kan je op verschillende manieren doen. Je kan fruit pureren, en deze invriezen. Je kan ook fruit klein snijden en dit met het fruitsap en een klein beetje water invriezen. Vooral dat laatste ziet er heel leuk uit in een glas en is een aanrader voor de hele warme dagen, en ook echt een leuke tip om kinderen meer water te laten drinken.

Dit zijn mijn tips om kinderen meer water te laten drinken. Heb jij ook nog handige tips? Ik ben heel benieuwd en lees dit heel graag terug in de comments!

Reacties

  • Angelique

    Mijn zoontje vindt water sowieso lekker dus echt een tip heb ik niet. Ik geef wel altijd een fles water mee naar voetbal, bij het eten en ’s avonds wel eens mee naar bed. Hij weet dat hij met drinken niet altijd ranja krijgt. Hij vindt het ook geweldig om uit een bidon of iets te drinken dus daar gaat vaak water in.
    Onlangs geplaatst door Angelique: Zwangerschap | Maand 5

  • Naomi

    Wat een goed idee, om ijsblokjes te maken van fruitsap! Water met een smaakje vind ik zelf nog lekkerder dan mierzoete frisdranken, maar ik kan me voorstellen dat dat voor kinderen anders kan zijn.
    Onlangs geplaatst door Naomi: Sollicitatiecommissie nieuwe huisarts

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.