10x TIPS OM MET KINDEREN TE DOEN TIJDENS LOCKDOWN!
13 jan 2021 Kinderen Mama 0

10x TIPS OM MET KINDEREN TE DOEN TIJDENS LOCKDOWN!

Als ik iets niet ben, dan is het wel het zijn van een creatieve moeder. Nu de kinderen meer thuis zijn, en er buiten de deur niets leuks te doen is, moet ik toch mijn hersens een beetje kraken om wat leuks te bedenken. Deze tips om met kinderen te doen tijdens lockdown deel ik met jullie, en misschien dat jullie hierdoor ook worden geïnspireerd!

Brood bakken

Taart bakken, cakesjes bakken.. de meeste kinderen hebben dit waarschijnlijk al heel vaak gedaan. Hoe leuk is het dan om een keer iets anders te doen en om brood bakken eens uit te proberen! Door samen brood te bakken leer je een kind ook wat er in een brood zit en hoe je dit maakt! En mocht je deeg overhouden, kan je hier nog leuke figuurtjes van maken.

Spelen met scheerschuim

Spelen met scheerschuim is niet alleen heel erg leuk, het is ook ontzettend goed voor de motoriek! Leg een waterafstotend kleed op tafel en laat je kind dit bedekken met scheerschuim. Plezier gegarandeerd. Trek je kind voor de zekerheid wel even een verfschort aan.

Bedenk je eigen geheimtaal

Voor de iets oudere kindjes heel erg leuk om te doen! Maak bij elke letter een symbool en zet dit op een rij. Zo maak je makkelijk je eigen geheimtaal! Wanneer je eenmaal je eigen geheimtaal hebt, is het leuk om hier een brief mee te schijven! Naar een vriendje bijvoorbeeld, of opa en oma.

Geblinddoekt koekjes bakken

Een idee dat ik ooit heb gehoord en wat ik erg leuk vind! Koekjes bakken kunnen bijna andere kinderen. Maar als je dit nou eens geblinddoekt doet? Kan jouw kind alles raden wat het voelt?

Beestjes zoeken

Naar buiten gaan is fijn en heel belangrijk. Zeker wanneer er veel binnen wordt gezeten heeft iedereen eigenlijk elke dag frisse lucht nodig. Om van het naar buiten gaan direct een leuke activiteit te maken: ga beestjes zoeken! Neem een emmertje mee en een schep (eventueel een harkje) en ga op zoek naar allemaal beestjes! Het is wel lief om ze na het zoeken weer terug te zetten in de natuur

Een vetbol maken voor de vogels

De vogels hebben in de winter ook voeding nodig. Helaas door ijs en kou is er minder voeding voor de vogels. Hoe leuk en fijn is het dan door de vogels een beetje te helpen door zelf een vetbol te maken voor de vogels. Het is gemakkelijk, leerzaam en leuk. Recepten hiervoor kan je gemakkelijk vinden op het internet.

Spelletjes doen

Vast iets dat momenteel in heel veel gezinnen gebeurt: spelletjes doen! Ik vind het soms lastig om spelletjes te doen met kinderen waarvan de leeftijd iets uiteen ligt. Twister is een spel wat je in deze situatie heel gemakkelijk kan doen. Super leuk en het zorgt ook voor weer een beetje beweging.

Bouwwerk maken van Kapla

In deze tips om te doen met kinderen tijdens lockdown mag Kapla niet ontbreken. Op pinterest zijn genoeg afbeeldingen te vinden van hele leuke bouwwerken die gemaakt kunnen worden van Kapla. Stort de Kapla uit over de vloer en maak er met zijn allen iets moois van! Idem dito is natuurlijk mogelijk voor de lego!

Luisterboeken luisteren

Wij zijn dol op luisterboeken! Zelf hebben wij een abonnement op Storytell, en ik vind het heerlijk. En niet alleen ik, de kinderen vinden het ook heel fijn en worden er rustig van. Wanneer ik een luisterboek aanzet, zorgt dit er vaak voor dat ze lekker kunnen spelen.

Spelen met strijkkralen

Hier altijd een favoriet in huis, en gegarandeerd rustige kinderen. Daar word ik als mama heel erg blij van! Op pinterest kan je makkelijk leuke patronen vinden om te spelen met strijkkralen. En zelf iets bedenken (of als vader of moeder een opdracht geven) is ook erg leuk!

Tot zover tips om met kinderen te doen tijdens lockdown! Wat vind jij van deze idee├źn? En heb jij ook een leuk idee? Ik lees het heel erg graag terug hieronder in de comments!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.