Zonnebril kopen: waar je op moet letten
13 jul 2020 Fashion Lifestyle 2

Zonnebril kopen: waar je op moet letten

Alhoewel de zon nu heel even niet zichtbaar lijkt te zijn: er komen vast weer zonnige dagen aan. Een zonnebril is hierbij erg belangrijk omdat kijken in de zon niet prettig is, en omdat het natuurlijk goed is om de ogen te beschermen. Bij het kopen van een zonnebril zijn er een aantal punten waar je op kan letten, ik deel ze met je!

UV stralen

De reden van zonnebrillen kopen ligt met name in het feit dat UV stralen schade kan toebrengen aan de ogen. UV straling kan zorgen voor ontstekingen in het bindweefsel en zelfs voor blijvende schade in het hoornvlies. Het is daarom belangrijk om bij het kopen van een zonnebril erop te letten of de zonnebril voldoende bescherming biedt. Je kan dit zien aan de “UV 400” sticker. Wanneer een zonnebril deze sticker bevat, dan weet je zeker dat de bril voldoende bescherming tegen UV stralen biedt.

Materiaal

Ook het materiaal van de zonnebril is belangrijk om op te letten. Bedenk daarbij waar je de zonnebril voor wil gebruiken. Een bril met glazen van glas is bijvoorbeeld mooi en kras bestendig, maar is niet handig wanneer je de bril bijvoorbeeld wil dragen tijdens het sporten. Een Ray-Ban Zonnebril (tip om voor deze brillen even bij Brandfield te kijken) heeft bijvoorbeeld vaak glazen van glas maar is daarmee niet heel erg handig wanneer je de bril tijdens intensieve activiteiten wil gebruiken. Een zonnebril van kunststof is in het geval van sporten hier beter voor geschikt. Daarnaast is een zonnebril van kunststof over het algemeen sterker en lichter van gewicht.

kleur glazen

Vorm van de zonnebril

Bij de vorm van de zonnebril let je niet alleen op wat bij je gezicht past, maar is het ook belangrijk om erop te letten dat de ogen goed worden afgeschermd. Let er daarom op dat de zonnebril niet te klein is, en goed over de ogen heen valt zodat de zon niet alsnog de ogen kan beschadigen.

Kleur van de glazen

Wist je dat de kleur van de glazen best belangrijk zijn? Zo zijn blauwe glazen geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor fel licht en zorgen bruine glazen voor een verhoogd contrast. De kleur van de glazen zegt niets over de bescherming van de ogen, maar wel over het zicht dat het geeft.

Zonnebril online kopen

Wanneer je een zonnebril wil kopen kan je voor extra advies naar de winkel gaan. Zelf koop ik altijd mijn zonnebrillen online, vrijwel altijd op de website van Brandfield. Zelf vind ik het fijn via deze website te bestellen omdat er veel keuze is, ik makkelijk kan zoeken en omdat het overzichtelijk is. Een zonnebril online kopen is hierbij gemakkelijk. Ik weet inmiddels welke vorm ik nodig heb, en wat ik fijn en mooi vind aan een zonnebril. Mocht je niet helemaal zeker zijn kan je bijvoorbeeld de zonnebrillenfinder van Brandfield gebruiken. Door een aantal vragen te beantwoorden kom je snel uit bij zonnebrillen die bij jou passen. Erg handig!

Koop jij je zonnebril graag online of in de winkel?

Reacties

  • Naomi

    Nooit geweten van die UV-stralen. Ik heb jaren zonder zonnebril gedaan, want ik draag een gewone bril en vond het gedoe. Een paar jaar geleden een zonnebril op sterkte gekocht en ik wil echt nooit meer zonder. Zó fijn, vooral in de auto, vind ik.
    Onlangs geplaatst door Naomi: ZomerLezen 3 ~ Vakantie

  • Tamara

    Wat grappig dat weetje over de kleur glazen! Daar heb ik echt nog nooit over nagedacht. Ik kies het meestal omdat ik de kleur glazen mooi vind staan bij de bril, niet omdat het een bepaald zicht geeft.
    Onlangs geplaatst door Tamara: Hoe hoort een zonnebril te zitten?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.