ZO KRIJG JE WITTE SNEAKERS WEER WIT!
14 jul 2020 Fashion Lifestyle 6

ZO KRIJG JE WITTE SNEAKERS WEER WIT!

Was er een aantal jaar geleden nog geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om witte sneakers te dragen.. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit mijn kledingkast en heb ik al een aantal paren witte All Stars versleten. Dat laatste had overigens een stuk minder kunnen zijn als ik eerder geweten had hoe ik heel gemakkelijk mijn vieze witte sneakers weer wit had kunnen krijgen. In dit artikel: zo krijg je witte sneakers weer wit!

All stars vind ik inmiddels fantastisch. Witte All Stars zijn ongetwijfeld mijn favoriet. Ze lopen fijn (wel even een zooltje erin) en ze zijn praktisch wanneer je dagelijks kleine kinderen om je heen hebt lopen. Alleen een nadeel: ze worden snel vies! Vooral wanneer je met witte sneakers in het bos gaat lopen of bijvoorbeeld in de zandbak gaat spelen. Tjah, wat dat betreft niet zo handig.

Witte All Stars in de wasmachine

Omdat ik mijn laatste nieuwe paar witte sneakers nog maar een paar maanden in huis heb en ze echt goed vies waren, besloot ik zelf maar te wassen. Helaas gebeurde er dit keer wat er eerder ook al eens met een wit paar All stars gebeurde, die ik in de wasmachine gooide. Er kwamen namelijk allemaal gele vlekken op. Waar dit door kwam, geen enkel idee. Wellicht door de kledders ossengal waarmee ik de schoenen had ingesmeerd. Jaren geleden was het wassen van witte sneakers overigens wel een succes, let hierbij wel op dat je op max 40 graden wast want anders lost de lijm op.

Zo krijg je witte sneakers weer wit!

Omdat dit keer weggooien van de sneakers geen optie was (hallo: net nieuw) besloot ik om wat anders te gaan proberen. Overigens: het is jammer dat ik geen foto’s heb van hoe de schoenen waren. Ik had namelijk niet verwacht dat het zo goed zou lukken en ik daarom dit artikel zou gaan schrijven 🙂 Geloof me echter: ze waren echt vies en niet stralend wit. Voornamelijk waren ze vies van modder en zand.

Wat ik deed: ik maakte een sopje met afwasmiddel (Dreft) en een deel kokend water en iets koud water. Vervolgens deed ik nog wat Dreft op de schoenen en gebruikte ik een afwasborstel (overigens een die ik gebruik voor huishoudelijke klusjes en niet voor de vaat ;)) en schrobde ik de schoenen schoon. Ik zag direct al dat het meeste vuil werd verwijderd. Hierna heb ik ze nog een uurtje laten liggen in het sop. Vervolgens goed afgespoeld onder de koude kraan en voila!

Zoals je hierboven ziet! Ze zijn witter dan wit. Een trucje die ik jullie niet wilde onthouden. Nu ben ik overigens vaker fan van afwasmiddel en vlekken, en in dit geval is het een schot in de roos! Ik hoop dat jullie ook wat hebben aan mijn tip!

Wel even een kleine disclaimer: ik gebruik deze tip zoals benoemd in het artikel voor All Stars.. Je kan het proberen op andere materialen, alleen heb ik hier geen ervaring mee.

Hoe krijg jij witte sneakers weer wit?

Reacties

 • Marieke

  De witte Adidassneakers van mijn dochter doe ik af met een vochtig microvezeldoekje met een drupje afwasmiddel. Het is geen textiel, maar glad materiaal. Werkt perfect om ze netjes te houden, na een half jaar zijn ze nog steeds wit.

 • Yvette

  Wat een supertip! Ga ik zo gelijk proberen!!

 • Naomi

  Ik durf dus niet aan witte sneakers te beginnen, omdat ik bang ben dat ik ze na een week weg kan gooien vanwege niet meer wit. Dit klinkt simpel. En ik ben ook fan van afwasmiddel voor vlekken. Vind ’t vaak fantastisch werken.
  Onlangs geplaatst door Naomi: Ervaringsdeskundigheid

 • Lyanka

  Goede Tip, thanks. Ik heb super mooie witte vans met plateauzool. Alleen zijn ze inmiddels door alle bezoekjes aan de zandbak niet meer wit helaas dus ik ga je trucje ook uitproberen!

 • Tamara

  Thanks voor de tip! Toevallig stonden de witte stoffen sneakers van mijn dochter klaar om in de wasmachine te gaan, maar ik ga nu eerst jouw tip uitproberen.
  Onlangs geplaatst door Tamara: Hoe vallen Converse All Stars? Zo koop je de juiste maat!

 • Wies | Nature of Happiness

  Wauw wat fijn! Ik gebruik afwasmiddel wel voor vetvlekken in kleding, maar heb het nog nooit voor mijn sneakers geprobeerd! Goede tip, ga ik zeker uitproberen 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.