Welcome To My Life! Is het raar dat ik dit doe?
11 jun 2018 Mama Welcome To My Life! 7

Welcome To My Life Is het raar dat ik dit doe?

Hoi! Het is weer tijd voor een nieuw weekoverzicht van onze afgelopen week. Een week die een beetje wisselend was doordat mijn dochter ziek was en niet helemaal fit. Ik vond het mede daardoor wel echt een pittige week in vergelijking met onze “normale” weken. Kijk je mee naar de foto’s?

Waar ik maandag in eerste instantie dacht dat Sophia nog heel erg ziek was, bracht ik haar toch naar de peuterspeelzaal. Geen koorts, vrolijk, en verder vrij weinig aanleiding dat zij ziek zou zijn. Aan het einde van de ochtend werd ik dan toch gebeld door de peuterspeelzaal om haar weer te komen halen.

En terwijl Sophia de hele middag sliep gaf ik Senna een fietshelm. Hij heeft namelijk een nieuwe fiets van ons gekregen en ik vind het allemaal toch een beetje eng haha. Zekere voor het onzekere denk ik dan maar ๐Ÿ˜‰ Update: twee dagen later wordt er door Senna niet meer naar omgekeken ๐Ÿ˜‰

Dinsdag breng ik in de ochtend allebei de kindjes weg. Ik vond het zo moeilijk of ik Sophia nu wel of niet thuis moest laten. De peuterspeelzaal gaf aan dat een rustdag wel lekker zou zijn voor haar, alleen vind ik dat mijn kinderen moeten leren dat ze gewoon moeten gaan. Uitgezonderd wanneer er echte ziekte klachten zijn natuurlijk. Sophia is hangerig, en huilt ook een beetje, maar verder gaat het prima. Ik schreef naar aanleiding hiervan ook het artikel: wanneer kind ziek thuis houden.

Ook werden er heel wat dozen bezorgd met onder andere producten van Little Tikes. In komende vlog laat ik wat leuks zien, รฉn er komt een winactie aan!! Twee zelfs ๐Ÿ˜‰

Woensdag nam ik Sophia mee naar het bos. Zij vindt dit echt heerlijk en ik vind het heel erg fijn als zij zo relaxed is. Dat was de laatste dagen namelijk wel anders. Het bleef ook bij die paar uurtjes in het bos dat zij zo blij was haha. Rest van de middag lekker slapen dus.

Ik ging nog even snel naar de Jumbo. Wij eten de laatste tijd veel vegetarisch en ik kwam deze vegetarische kipnuggets tegen. Even onthouden voor de kindjes. Ben dan zo benieuwd hoe het smaakt en zo ๐Ÿ™‚

De woensdag houd ik de hele dag een vlog bij, deze kan je terugzien via volgende link: vlog: ik weet het niet meer. Oh en vergeet niet een duimpje omhoog te doen ๐Ÿ˜‰

Klein blij meisje met klei. Haha, zo leuk, hier kan zij zich zo goed mee vermaken. Nog meer kindjes zo gek op klei?

Wij hebben heel wat gefietst afgelopen week! En ik bedacht dat ik nog helemaal geen foto had gemaakt van Sen zijn nieuwe fiets. Nou, dit is um ๐Ÿ™‚ En ja, hij lag even op de grond haha.

Vrijdag komt ons oppas meisje in de middag en kan ik even schoonmaken in huis. Ik kreeg wat reacties van mensen die het wel een beetje raar vinden dat ik oppas in huis heb terwijl ik er zelf ben (daar trek ik mij overigens niks van aan;)). Tjah, dan denk ik: de een heeft een hulp in de huishouding, en bij ons komt er af en toe iemand oppassen. Ik kan natuurlijk Sophia voor de tv zetten terwijl ik aan het schoonmaken ben (en dan bedoel ik niet een beetje poetsen, maar gewoon รฉcht grondig), alleenย ik vind het leuker als er gezellig met haar gespeeld wordt. Daarnaast vind ik het gewoon echt heel erg fijn om rustig te kunnen schoonmaken zonder dat er honderd keer om mama wordt geroepen, ik steeds op zoek kan naar mijn stofzuiger, of dat de inhoud van mijn emmer over de vloer gaat ๐Ÿ˜‰

Voor mij dus wel even een goede oplossing en ik ben dus heel blij met onze oppas ๐Ÿ™‚ Aanrader ook voor andere mama’s die druk ervaren in huis. Maken jullie trouwens weleend gebruik van een oppas of een schoonmaker?

Aan het einde van de middag nog heel snel even naar de apotheek. Dat vind ik toch echt zo’n stom maandelijks terugkerend iets. Omdat het altijd druk is begin ik er echt een hekel aan te krijgen.

Zaterdag heb ik Senna beloofd om samen zijn box met herinneringen te bekijken. Ik heb er een om al zijn eerste tekeningen en dingen in te bewaren. Was zo leuk om samen te doen en ik was echt wel weer even vertederd door alle lieve foto’s van hem als baby

Hij vond ook nog wat boeken waar hij niet alle opdrachten in had gemaakt, en ging dit dus maar direct even afmaken. Zo veel plezier nog in dat rekenen haha.

Zo. Vandaag is het zondag. Ik moest wat dingen doen voor de blog en vlog en dat heb ik allemaal kunnen doen. Deze nieuwe week gaat aardig druk worden met deadlines en dergelijke, maar dat komt ook vast weer helemaal goed. Fijne week lieve allemaal en tot de volgende weekย 

Heb jij een oppas of huishoudelijke hulp?

Reacties

 • Suzanne

  Ik vind het eigenlijk een super goed idee.
  Ik heb geen hulp in het huishouden maar vind het heerlijk om te doen als ik rust heb van de kids.
  Maar ik heb wel een oppas die ik soms inschakel om even tijd voor mezelf te hebben.

 • Tina

  Goedemorgen,ik heb geen oppas en geen huishoudelijke hulp,doe t huishouden graag zelf weet ik zeker da t goed gebeurd,en ik ben iemand die alles spik en span houd,๐Ÿ˜€en oppas vind ik echt zonde van mij geld,….

 • Ilse Visscher

  Wat leuk een box met herinneringen. Wat gaat het snel he?! En ben ook benieuwd naar die nuggets, altijd leuk van woezel en pip haha. Klinkt als uiteindelijk prima dagen.. En slim van die oppas! Iemand die met hem speelt en dan kan je zelf goed schoonmaken. Niemand die aan je spulletjes zit. Slim vind ik!
  Onlangs geplaatst door Ilse Visscher: Blog #29: Geschikt babyspeelgoed per maand

 • Heidie

  Nee, ik heb geen oppas, heel soms gaan ze naar opa en oma of naar mijn zus. Een oppas als je er zelf ben, vind ik eigenlijk wel een goed idee. Dat zou de eerste keren dat er een nieuwe oppas is, sowieso wellicht een goed idee zijn, zodat je er nog bent als er iets is.
  Een huishoudelijke hulp heb ik niet maar soms denk ik dat het voor de extra klusjes die blijven liggen wel erg handig zou zijn.

 • Angelique

  Ik heb geen oppas, ik heb een schoonmoeder die als ik tijd voor het huis of mezelf nodig heb even iets met de kleine man onderneemt. Of ik maak in het weekend schoon als uk naar Voetbal is met papa.

 • Vanessa

  Hoi, ik heb ze allebei niet maar zou het heel fijn vinden om huishoudelijke hulp te hebben. We werken fulltime, hebben 2 jonge kindjes en het lukt ons nooit om het hele huis netjes te hebben. Dus ik snap het heel goed als men voor een oppas of huishoudelijke hulp kiest.

 • Lau

  Hier poetsen mijn schoonouders op de vrijdag middag ons gehele huis. Ze werkt de wasmand weg, poetsen van boven tot onder het gehele huis en ruimen op ๐Ÿ™Š Hier krijgen ze wel een goed bedrag nodig voor in de maand, ook omdat ze het geld wel kunnen gebruiken maar ook omdat ik in mijn handen mag knijpen met het poetswerk. Ik kan namelijk lichamelijk naast mijn werk en zorg voor kind het bijna niet voor elkaar krijgen :(. Dus ja, hier hulp in de huishouding !

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.