Wat je vooral niet moet vergeten op vakantie
15 jul 2020 Lifestyle Travel 4

Wat je vooral niet moet vergeten op vakantie

Alhoewel het dit jaar geen vakantie zal zijn zoals voorgaande jaren, zijn er veel mensen die wel op reis gaan. Mocht je op reis gaan is het natuurlijk handig om van tevoren een lijst te maken met wat er allemaal meegenomen moet worden. Hierbij een extra hulpje: namelijk een lijstje met wat je vooral niet moet vergeten op vakantie!

Extra oplaadkabel

Ja, vergeet vooral die extra oplaadkabel niet. Niets zo vervelend als meerdere telefoons en maar een enkele kabel om op te laden (vergeet dus uberhaupt ook geen kabel ;)).

Pinpas, creditcard, paspoort

Tjah, zonder geld heb je inderdaad wel echt een heel groot probleem. Vergeet dit dus vooral niet. En zoals de schrijfster van deze tip zegt: al het andere kan je op vakantie kopen.

Medicijnen

Ook zoiets inderdaad. En als je met het vliegtuig gaat, stop de medicatie dan in je handbagage! Mocht er onverwacht iets met je koffer gebeuren, dan heb je in ieder geval je medicijnen wel bij je. Oh, en vergeet ook niet om je medicijnen niet in te nemen haha. Iets wat ik deze vakantie voor het aller eerst vergeten ben ;).

Paracetamol

Eentje die ik de laatste tijd ook nooit meer zal vergeten. Ik heb eens met clusterhoofdpijn op een vakantie gezeten in Italië. Dat was verschrikkelijk. Sindsdien zorg ik eigenlijk altijd wel dat ik iets van pijnstilling (en meds van de arts) mee heb hiervoor. Paracetamol voor de kinderen heb ik ook standaard in de toilettasjes. Je weet maar nooit.

Tandenborstel

Ja, die ben ik ook weleens vergeten haha. Toen ik met een vriendin naar Gambia ging, had ik er geen een mee en moesten wij samen doen met haar tandenborstel haha.

Favo knuffel kind

De favoriete knuffel van je kind. Sophia helpt mij er wel aan dat ik haar favoriete knuffel niet vergeet. Ik moet er inderdaad niet aan denken om die te vergeten, dat zou echt een drama zijn.

Zonnebril

Een zonnebril! Zo belangrijk. Dit lijkt mij ook heel vervelend wanneer je deze zou vergeten op reis. Gelukkig mij nog nooit gebeurd (klopt af) en op een zonvakantie uiteraard ook echt onmisbaar.

Genieten!

En tot slot het met stipt meest gegeven antwoord van jullie op mijn vraag: vergeet niet te genieten! Ik kreeg van de week van iemand een mail die vertelde dat toen zij op vakantie ging alles fout ging wat er maar fout kon gaan, maar dat dit uiteindelijk wel de allerleukste vakantie ooit was!

Jullie nog iets toe te voegen wat al niet genoemd is? Ik ben heel benieuwd en lees het graag terug in de comments hieronder!

Reacties

 • Naomi

  Boeken zijn voor mij ook onmisbaar op vakantie. En wat een supertip van die medicijnen in je handbagage! Daar zou ik niet over nagedacht hebben, maar je hebt inderdaad een behoorlijk probleem als je medicijnen ‘verdwijnen’ met je koffer.
  Onlangs geplaatst door Naomi: Wat ik niet zeggen kon

 • Inge

  Een thermometer, vooral als je met kindjes op vakantie gaat.

 • Marieke

  Bril of reservelenzen 😀. Ik verloor ooit mijn contactlens aan het begin van 4 weken vakantie…continu bril op, brrr..Gelukkig bestelden mijn ouders alvast een nieuwe zodat die thuis bij de opticien klaarlag voor me. Een klein naaisetje om losse knopen aan te zetten. Goedgevulde EHBOdoos met tekentang. Ik nam naar Zweden ook altijd winterjas mee voor de kinderen, zelfs in de zomer. Het kan best koud zijn en scheelt ellende. Caravan, dus er kon veel mee 👍

 • Saskia

  Een boek is voor mij ook zeker onmisbaar op vakantie.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.