Verjaardag vieren in Corona tijd
22 okt 2020 Lifestyle Persoonlijk 3

Verjaardag vieren in Corona tijd

Onlangs zei een vriendin tegen mij: “helaas krijgen we allemaal een Corona verjaardag”. Ja, dacht ik, dat ziet er inderdaad wel zo uit. Inmiddels zijn wij al een aantal verjaardagen verder, en zit mijn verjaardag er ook aan te komen. Het is helaas even anders om tijdens deze Corona periode jarig te zijn. Maar het is niet anders.

Met de verjaardag van mijn dochter, op 29 mei 2020, hadden wij nog enigszins geluk. Wie vierden haar verjaardag net in het begin van Juni (in shifts) en dat was ok. Ik vond het zelfs wel prettig en overzichtelijk zo. Met familie en vrienden had ik tijdens afgesproken over wie wanneer op bezoek zou komen. Ik houd heel erg van zoete inval, en iedereen is welkom, maar toch beviel ons dit allemaal wel. Ik merkte dat het voor Sophia ook heel fijn was. Op deze manier konden we gezellig bijkletsen met bezoek en had iedereen aandacht voor elkaar. ook het kinderfeestje van Sophia (haar eerste!) konden we gewoon fijn vieren.

Verjaardag in Shifts

Ook de verjaardag van Senna, 3 oktober 2020, viel nog in de periode dat we dit met shifts konden vieren. Op de een of andere manier voelde het allemaal wel iets voorzichtiger, omdat er onlangs was aangegeven dat het wat betreft Corona allemaal niet goed liep. Ook konden we het nu niet buiten vieren, en dat is toch weer even anders. Gelukkig konden we alles zo plannen dat de afstand gewaarborgd kon worden en heeft Senna een hele fijne verjaardag gehad. Ook voor hem hebben we een heel leuk feestje kunnen houden.

Morgen ben ik zelf jarig. En alhoewel ik hier eigenlijk nooit echt iets om geef, voelde het toch wel een beetje gek toen ik op de persconferentie hoorde dat het nu helemaal anders zou zijn. Dit keer geen gezellig avondjes en bezoekjes. Wanneer iets niet “mag” voelt het opeens toch allemaal heel jammer. Wij hebben dit opgelost door gewoon de hele week wat bezoek te ontvangen. En eigenlijk komt dat ook wel heel erg goed uit omdat we deze week ook de herfstvakantie hebben. Zo hebben de kindjes elke dag iets om naar uit te kijken wanneer er bezoek komt en hebben we lekker veel taart haha

Hoe vieren jullie verjaardagen in Corona tijd?

Reacties

 • Naomi

  Mooie oplossing hebben jullie bedacht voor jouw verjaardag. Ik vond het in het begin niet zo erg en de kleine groepjes hebben ook iets gezelligs, maar ik mis nu echt wel het ‘met elkaar’ kunnen zijn.
  Onlangs geplaatst door Naomi: Boekenpraat: Nooit meer wachten (Sarah van der Maas)

 • Albertine

  Onze dochter was woensdag 27 mei jarig en dit hebben we in de tuin kunnen vieren. In deze periode was de school 50/50 open en was zij op haar verjaardag vrij. Klasgenoten zijn ook nog om beurten langs geweest.

 • Tamara

  Handig opgelost op deze manier! Voor mijzelf vind ik het niet zo belangrijk, dan maar een jaartje overslaan (hoef ik dan ook geen jaartje erbij te tellen haha?!), maar voor de kids vind ik het echt zielig. Voor hen is een verjaardag vieren zo leuk en dat wil je ze niet afnemen.
  Onlangs geplaatst door Tamara: Moet ik mijn haar wassen voor het verven?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.