Real Life Story: Rosa verdiende geld in de prostitutie
5 okt 2018 Dit veranderde mijn leven Lifestyle 12

Real Life Story: Rosa verdiende geld in de prostitutie

Een paar weken geleden kreeg ik een mail van Rosa met de vraag of zij haar Real Life Story op mijn blog mocht vertellen. In haar mail vertelde Rosa een hele normale meid te zijn, met een hbo diploma op zak en een baan. Toch maakte zij destijds een keuze om in de prostitutie te gaan werken en vertelt in deze blog waarom zij dit deed en hoe dit allemaal is gegaan.

Namens Rosa wil ik jullie vragen om eventuele comments een respectvolle invulling te geven. Reacties die dit niet zijn, zullen worden verwijderd. 

Wat leuk dat je mijn verhaal wil lezen, het is namelijk best een stap om het hier zo neer te zetten. Niemand in mijn omgeving weet ervan. Vandaar dat ik het hier ook anoniem wil delen.

Weinig geld

Ik ben een hele normale meid van halverwege de 20. Ik ben klein, heb halflang blond haar en blauwe ogen. En ik heb een probleem; ik heb altijd geld tekort. Vriendinnen maken prachtige reizen, gaan luxe uit eten en hebben prachtig ingericht huizen. En ik? Ik heb een heel gelukkig leven, maar elke maand te weinig geld. Het gaat altijd op aan niet-bijzondere dingen zoals boodschappen, benzine en rekeningen. Ik werk in de zorg en ben veel bij mijn ouders omdat mijn moeder ziek is.

Op een dag speurde ik wat rond op internet en kwam terecht op een forum over betaalde seks. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Vlakbij mijn woonplaats zit een soort club en ik vond via google meer informatie. Dames konden zich vrijblijvend aanmelden en langskomen. Het leek allemaal erg aantrekkelijk; veel geld verdienen, een leuke sfeer onderling en tussen het werken door kon je in een soort huiskamer tv kijken. Ik stuurde een berichtje, en een paar berichten verder kon ik langskomen op gesprek. Ik trok een kort jurkje aan en mijn hoogste paar hakken en stapte in de auto. Ik was zo ontzettend zenuwachtig en wist niet wat me te wachten zou staan. Straks zou ik gedwongen worden tot allemaal handelingen en moet ik verplicht de hele nacht daar blijven. Of moet ik me uitkleden als een soort vleeskeuring… Eenmaal daar belde ik aan en een buitenlandse vrouw deed de deur voor me open. Ik noemde de naam van de man met wie ik een gesprek zou hebben. Een doodnormale man van halverwege de 40 bleek de eigenaar te zijn van de club. Onder het genot van een kop koffie hadden we een soort sollicitatiegesprek aan de bar. Hij stelde me allemaal vragen waarom ik hier wou werken. Wat ik verder in het dagelijks leven doe, en wat ik met het geld van plan was, of ik drugs gebruikte en of ik er 100% achterstond, en niet door iemand gedwongen werd. Hij vertelde over de verdiensten (ongeveer 1/3 van wat de man betaald) en de werkwijze en ik kreeg een rondleiding. Het klonk allemaal erg spannend en onwerkelijk. Zou ik echt zoiets kunnen doen? Als ik wou mocht ik een avondje blijven, maar ik heb ervoor gekozen om naar huis te gaan en er over na te denken. Bovendien had ik de volgende ochtend een vroege dienst, en niet zoveel zin om de hele nacht gelijk te moeten blijven werken.

Extra inkomsten

Die nacht heb ik erg veel nagedacht over de gevolgen. Zou ik anoniem kunnen blijven? Ik woon toch best wel in de buurt. Mijn familie en vrienden hebben er absoluut niks mee nodig. Zou ik seks kunnen hebben met een man die (meer dan) 2x zo oud is? Of niet fris ruikt, een beperking heeft of gewoon heel onaardig doet?! Wat als ik een bekende of een collega tegenkom? Toch besloot ik om het te doen, en het eens een avondje te proberen. Het geld leek me geweldig, een beetje extra inkomsten voor een vakantie of om eens lekker te winkelen en alles te kopen wat ik zou willen hebben.

Een bezoek van een klant

Een bezoek van een klant begint met ontvangst, de man kan wat drinken aan de bar waar de dames zijn. De man kiest met wie hij naar een kamer wil en voor hoe lang. Het minimale is een half uur, tot hoe lang hij maar wil en er wordt vooraf betaald. De man kiest hoe ver hij met de dame wil gaan en opties zoals massage, bubbelbad of allerlei wilde dingen 😉 Elke dame heeft haar eigen specialiteit en bepaald zelf wat ze wel en niet wil doen. De vrouw mag de handeling en/of de man altijd weigeren.

De eerste werkavond

Toen mijn eerste werkavond was aangebroken, was ik misselijk van de zenuwen. Ik douche mezelf uitgebreid, scheerde en scrubde mijn hele lichaam. Ik trok een leuk setje aan, hetzelfde jurkje als dat ik eerder aanhad,  en gebruikte ongeveer het dubbele aan make-up dan ik gewend was. Toen ik in de spiegel keek herkende ik mezelf amper. Het voelde net een beetje als vroeger, alsof ik een date zou hebben en de andere persoon nog niet ontmoet had. Ik trok een sportbroek over mijn jurkje en ik verruilde mijn hakken voor sneakers omdat ik nog moest tanken en reed naar de club. Ik werd opgevangen door een wat oudere vrouw. Ze vertelde me allerlei belangrijke dingen die ik moest weten voordat ik zou beginnen en vroeg of ik er 100% achter stond. De man in kwestie mag geen dingen doen die ik niet wil. Ik bepaal wat er gebeurd en wat de grenzen zijn. Onveilige seks is strikt verboden, en pijpen moet ook altijd met condoom. Ze vertelde dat mannen geld boden (bijvoorbeeld €50 extra) zodat je bepaalde dingen onveilig zou doen en als ze erachter komen dat je dit doet je per direct ontslagen bent. Ook bedachten we een nieuwe naam voor mij en maakten we foto’s voor op hun site ter promotie.

Leeg, trots, verdrietig en blij

De eerste man met wie ik naar de kamer ging was een buitenlandse man. Hij was een jaar of 50 en heel erg dik. Ik vertelde eerlijk dat het voor mij de eerste keer was, en dat ik het spannend vond. Hij betaalde me voor een uur en ik bracht met knikkende knieën het geld weg en ging de kamer klaarmaken (handdoeken en condooms klaarleggen, douche aan) en haalde hem op. Het begon met samen douchen en de rest kunnen jullie wel invullen. Hij was lief voor me en heel erg opgewonden, waardoor het eigenlijk zo gepiept was 😉 Het was in ieder geval stukken minder erg dan dat ik gedacht had van te voren. Na de eerste afspraak bleef ik nog een poosje kletsen met de andere dames en ging ik rijk naar huis. Één afspraak levert nog niet zoveel op, maar het voelde als ontzettend veel geld wat ik in een paar uurtjes verdiend had. Toen ik thuiskwam, heb ik lang gedoucht. Ik waste me van boven tot onder. De geur van de club; een combinatie van rook en drank zat in mijn haar en ik moest het 2x wassen voordat het eruit was. Ik voelde me leeg, trots, rijk, verdrietig en blij tegelijkertijd. Na een onrustige nacht ging ik de volgende dag weer naar mijn ‘gewone’  werk waar ik weer gewoon mezelf was.

De leukste date

Mijn leukste date was met een man, iets ouder dan dat ik was. In de kroeg zou ik niet op hem afstappen, maar het klikte gewoon erg goed. We hadden veel lol samen, het voelde totaal niet als werk maar het was gewoon leuk. We knuffelden, praatten en hadden het heel fijn. Hij hoorde me een beetje uit over mijn ‘normale’ leven en we praatten over gewone dingen zoals familie, sport en werk. Het was net een gewone date, maar dan niet in de kroeg. Natuurlijk is het allemaal ‘nep’ omdat we tegen elke man geweldig lief doen. Maar bij de ene man gaat het allemaal wat natuurlijker dan bij de ander. Ik was altijd wel heel voorzichtig wat ik deelde qua persoonlijk informatie. Mijn woonplaats vertelde ik wel, maar over mijn normale leven en familie verzon ik altijd een leuk verhaal. Klanten (en collega’s!) kenden mij ook niet bij mijn echte naam.

Dames onderling

Naast het vermaken van de mannen was het altijd erg gezellig met de dames onderling. Als het rustig was, keken we tv, wasten we handdoeken en aten we samen. Soms waren er dagen dat we alleen maar werkten en heel veel geld verdienden, soms was het rustig en hingen we lui op de bank. Het voelde een beetje als zussen, we hadden veel lol en konden altijd bij elkaar terecht. De mannen werden uitgebreid besproken en deelden tips voor op de kamer. De dames die er werkten waren er in alle soorten en maten, jong en oud, dik en dun.

Eenzaam

Ik heb niet heel lang in de club gewerkt. Dat had niks te maken met de sfeer, de mannen of het werken op zich. Ik vond het moeilijk om mijn belevenissen voor mezelf te houden en er met niemand over kon praten uit mijn omgeving. Natuurlijk wel met de dames die er werkten, maar dat is toch anders. Het voelde eenzaam doordat ik mijn ervaringen niet kon delen. Ik ben gestopt omdat ik moest verhuizen. Ik woonde in een huis dat te koop stond, en moest eruit omdat het verkocht werd. Ik ben op een plek gaan wonen vlakbij mijn ouders, zodat ik hen meer kan ondersteunen. Ik kon stoppen zonder gedoe en heb geen moment tegen mijn zin of onder dwang gewerkt. Aan het eind van elke avond kreeg ik een loonstrook met daarop de verdiensten. Er gaat best veel belasting vanaf, en een deel van de inkomsten zijn voor de club. Op een goede avond verdiende ik bijna net zoveel als met mijn normale baan in een week.

Een jaar verder

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en kan ik zeggen dat mijn leven stabieler is geworden. Met mijn moeders’ gezondheid gaat het goed, ik heb een leuke baan gevonden op fietsafstand van m’n nieuwe flatje met meer uren en heb ik inmiddels al een tijdje een fijne relatie. Met het geld dat ik verdiende in de prostitutie heb ik vooral anderen om me heen blij gemaakt. Ik heb een zus een veel te duur cadeau gekocht met haar verjaardag, mijn ouders verrast met een etentje en een deel van mijn studieschuld afgelost. Eigenlijk heb ik niks leuks voor mezelf gekocht, behalve een paar oorbellen en wat make-up. Ik wou niet dat mensen door zouden hebben dat ik opeens veel meer geld zou hebben, dus ben bewust gaan uitgeven. Spijt heb ik er niet van, ik heb met het geld fijne dingen kunnen doen. Het heeft mijn kijk op seks niet veranderd, mijn kijk op mannen wel. Die zijn toch vaak een stuk minder trouw als je denkt dat ze zijn. En… oude mannen hebben ook nog gewoon zin in seks. Sorry, dat laatste wilde je vast niet lezen 😉 Doei! xx

Reacties

 • Tamara TS

  Ontzettend stoer dat je het hier wil delen. De ouders van een van mijn vriendinnen hebben een bordeel waar we ’s avonds vaker een drankje deden na het stappen en op die manier heb ik veel vrouwen leren kennen die in de prostitie werken. (En veel mannen voorbij zien komen). Allemaal heel gewone mensen. Ik heb er helemaal geen problemen mee, het is gewoon een baan en ik ben blij dat er vrouwen zijn die zo’n taak aankunnen.
  Onlangs geplaatst door Tamara TS: Vriendinnendagje : De Harry Potter Expo in Utrecht

 • Marloes

  Wat een verhaal zeg! Ik kan me wel voorstellen dat je bij geldtekort dit werk (tijdelijk) doet al lijkt het me emotioneel heel heftig. Knap dat je dit hebt gedeeld!
  Onlangs geplaatst door Marloes: Help! Hoe overleef ik mijn peuter puber?

 • Felicia

  mooi en inderedaad knap dat je het zo deelde
  maar moet er wel bij zeggen dat mijn man nooit ook niet voor hij mij kenden naar zoiets is geweest hij komt van een andere cultuur misschien dat dat er iets mee te maken heeft want hij zegt altijd zich zo vreemd te voelen bij de gedachten om naar zoiets te gaan ten eerste zegt hij vind hij het moeilijk te zien dat vrouwen zich zo kunnen lenen
  en ten tweede zegt hij er een geen goed gevoel bij te hebben erg ongemakkelijk
  voor dat hij mij kenden dus was dat al zijn gedachten erover hij begreep niet hoe sommige mannen dat zo makkelijk doen
  ook zijn broers zeiden dat hij daar altijd heel duidelijk in was
  verder waren er een keer meiden van een club die hem probeerde te verleide maar hij ging er niet op in en vertelde dat hij gelukkig getrouwd was met mij
  je moest hun verbaasde gezichten eens zien haha
  maar mijn man weet niet dat ik dat zag en er van wist heb ik ook nooit vertelt
  maar het was toch gelijk een goede test van mij .
  maar uiteraard zijn er vast mannen zoals je op het eind schreef die het wel doen
  en inderdaad oudere mannen juist omdat ze dan in een soort midlife crisis terecht komen
  daar ben ik mij wel van bewust daarom vergeet ik hier ook nooit om aandacht te blijven geven

 • Felicia

  maar echt respect dat je dit zo deelt

 • Karin

  Knap dat je je verhaal durft te delen! Ik vind het ook heel knap dat je dit werk hebt gedaan. Sowieso hangt er een sfeer omheen alsof alle vrouwen die in de prostitutie werken, dit tegen hun wil doen. Daarom vind ik het goed dat je jouw ervaring deelt, want dat is natuurlijk lang niet altijd zo.
  Onlangs geplaatst door Karin: Wanneer sliep jouw baby door?

 • Liess

  Mooi verhaal. Leuk om eens te lezen hoe dat nou precies werkt 😉

 • Jessica

  Wauw wat heb ik een respect voor jou en wat ontzettend dapper dat je dit met ons deelt! Wat fijn dat je terug kan kijken op een goede tijd, en dat het geen nare tijd voor jou is geweest. Dat is het aller belangrijkste!
  Onlangs geplaatst door Jessica: Waar mag je mij voor wakker maken?

 • Merel

  Mooi dat je je verhaal deelt. Het raakt me ook hoe lief je bent, dat je de inkomsten uiteindelijk vooral gebruikt hebt om je schuld mee af te betalen en anderen blij te maken. Goed dat het beter met je moeder gaat nu. En die laatste zin 😃 haha!
  Onlangs geplaatst door Merel: 5 momenten waarom die compleet onbekende mama toch (even) je BFF is

 • Stacey

  Die laatste zin is een doodnormale zaak voor mij. Werk met ouderen en de laatste tijd voor mensen met dementie.. Je moest eens weten hihi.
  Wat een bijzonder verhaal om te lezen, en interessant hoe je het hebt ervaren. Zal ook lastig moeten zijn om dan in je eigen woonplaats dan de bezoeker samen te moeten zien met zijn vrouw/vriendin hihi. Ik heb er veel respect voor dat je dit wilt delen met de medemens en vond het erg leuk om een positieve ervaring te lezen. Het is allemaal zo bevooroordeeld… Zo zie je maar.

 • Pip

  Respect respect respect voor t delen van je verhaal, voor wat je deed en wat je met je verdiensten deed…wens je een heel gelukkig liefdevol leven!!

 • Ilse Visscher

  Respect dat je je verhaal zo durft te delen. Ik snap dat het je een goede oplossing vond om extra geld te verdienen. Je hebt er heel goed over nagedacht en als die keuze voor jou goed voelde.. waarom niet? Lief dat je het vervolgens aan dingen voor anderen hebt uitgegeven. Ik wens je in elk geval heel veel geluk met je vriend, werk en al het andere toe! En vooral doen wat jij wilt en waar jij happy van wordt. Trouwens, ook wel eens leuk om zo’n positief verhaal te lezen, want er zijn natuurlijk een heleboel vooroordelen. Nogmaals: respect! X
  Onlangs geplaatst door Ilse Visscher: Blog #55: De eerste tandjes komen door: dit helpt!

 • Coco

  Dapper dat je dit zo deelt!
  Ik ben blij voor jou dat je niets naars tegengekomen bent… In de realiteit kunnen er veel andere dingen gebeuren, hopelijk ben je daar ook bewust van.
  Fijn dat je tot niets gedwongen werd, en gezellig zo met al die vrouwen bij elkaar 🙂
  Wat een ervaring! Maar ik gun het mijn dochter toch niet toe 😉
  Onlangs geplaatst door Coco: Week 1: Spiegel reflectie…

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.