Vanaf welke leeftijd spelen met poppen?
23 jan 2019 Mama Speelgoed 2

Vanaf welke leeftijd spelen met poppen?

Mijn dochter is een echt poppen meisje. Vanaf ongeveer 1 jaar oud loopt zij al heel wat rond met haar poppen en speelt zij hier ook dagelijks mee. Voor mij als mama heel schattig om naar te kijken, ik vind het zo leuk voor haar! Vaak wanneer ik iets op social media plaats over mijn dochter en haar poppen, krijg ik de vraag vanaf welke leeftijd ik adviseer om met poppen te spelen. Na de zoveelste keer deze vraag, besloot ik er maar even apart een artikel aan te wijden!

Zelf was ik totaal geen poppenmeisje. Dat mijn dochter er dan wel helemaal dol van zou worden had ik eigenlijk niet verwacht. Wanneer ik de vraag krijg vanaf welke leeftijd een kind het beste met poppen kan spelen, vind ik het lastig om hier een antwoord op te geven. Ik denk dat dit per kind verschilt. Wat ik wel kan vertellen is hoe je het makkelijkste kan beginnen met het spelen van poppen en hoe dit bij ons gegaan is!

De aller eerste pop voor de verjaardag

Onze dochter kreeg van ons voor haar eerste verjaardag haar aller eerste pop. Ik gaf haar die pop, omdat ik heel eerlijk niet zo goed wist wat ik haar anders zou moeten geven. Mijn kindjes hebben aardig wat speelgoed, en ik kon eigenlijk gewoon niets anders bedenken dan een pop. Sophia kreeg van ons een baby Annabel. En blij dat zij was!

Een grote pop of toch een kleine?

Alleen.. al snel kwamen wij erachter dat zo’n grote pop toch wel heel erg groot was voor een klein meisje. Sophia was net begonnen met lopen en wij merkten dat wanneer zij met de pop wilde gaan lopen, zij snel omviel. Toch vond zij de pop zo leuk dat zij deze maar met zich mee bleef slepen. Al snel kwam ik erachter dat er van Baby Annabel ook een mini variant is. Ook deze pop kan huilen, maar is een stuk kleiner. Een ideaal formaat voor ene dreumes die net leert lopen en graag haar pop bij zich draagt! Inmiddels weet ik dat er heel veel kleine popjes zijn. Zo is er van Babyborn ook een kleine variant, en zie ik bij de action ook regelmatig kleine popjes. Ook zie ik in steeds meer winkels de Babyborn First Love. Ook zeker een aanrader! Bij deze pop is het alleen zo dat je deze niet kan uit en aankleden. Dat is iets wat mijn dochter zelf wel heel erg leuk vindt. Wanneer jouw kindje daar ook de voorkeur voor heeft kan je beter gaan voor een (mini) pop die aan en uitgekleed kan worden.

Ik denk dus niet dat er echt een speciaal geschikte leeftijd is voor een kindje om met een pop te spelen. Wanneer je nieuwsgierig bent of je kindje het uberhaupt leuk vindt, kan je als eerste het beste beginnen met een klein popje zoals hierboven de Babyborn First Love. Bij de Action zijn er ook nog kleinere popjes verkrijgbaar, ook leuk om altijd eens te proberen. En mocht je kindje niet direct interesse hebben: dan komt dat misschien nog wel!

Speelt jouw kindje graag met poppen?

Reacties

  • Marloes

    Mijn oudste kreeg bij haar geboorte de babyborn van een nichtje die er nooit mee had gespeeld en Sophie speelt er ook nauwelijks mee. De jongste speelt juist wel al vanaf kleins af aan met poppen, ze zag natuurlijk die van haar grote zus en kreeg zelf ook een pop. Het verschilt enorm per kind. Toen ze 1 werd kon ze er wel “beter” mee spelen, ze wist opeens wat ze ermee wilde doen in plaats van alleen duwen šŸ˜Š
    Onlangs geplaatst door Marloes: Waar vind ik inspiratie?

  • Jolande

    Sophia is zo dol op poppen dat ze ze zelfs bij haar oma vandaan mee probeert te smokkelen. Wel speelt ze het liefst nog met de kleinste.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv