TIPS OM TE DOEN MET KINDEREN IN DE KERSTVAKANTIE
18 dec 2020 Kinderen Mama 0

TIPS OM TE DOEN MET KINDEREN IN DE KERSTVAKANTIE

De kerstvakantie is leuk en gezellig, maar het is nog leuker wanneer er fijne activiteiten op de planning staan. Twee weken is al vrij best lang voor kinderen en het is daarom fijn om wat dingen te kunnen ondernemen. Hierbij een aantal tips voor wat je samen met je kind (eren) kan doen in de kersvakantie!

BOS

Het bos. Ja, wat kan ik daar over zeggen. Voor ons is dat een plek waar wij makkelijk een paar uur kunnen verblijven. Emmer en schep mee, en de kinderen kunnen heel lang spelen. Vaak neem ik ook nog een tussendoortje mee zodat de kids tussendoor even kunnen eten. Wanneer je de kinderen warm aankleed kunnen ze het ook zeker een hele tijd volhouden!

MAAK SAMEN EEN KERSTKRANS

Kinderen houden van knutselen en frutselen en het is daarom een ontzettend leuk idee om samen een kerstkrans of kerstbakje te maken! Kleine kerstballetjes en andere versiersels haal je gemakkelijk bij bijvoorbeeld het Kruidvat of de action. Dennentakjes of andere takjes kan je misschien uit de tuin halen, of bij het tuincentrum.

INTRATUIN

De Intratuin is ook een van mijn favoriete plekjes om naar toe te gaan met kinderen. Bij ons in de buurt is Intratuin Barneveld of Duiven het makkelijkst. De Intratuin in Duiven is al helemaal een plek waar de kinderen zich lang kunnen vermaken. Alleen al alle versieringen (de kleine dorpjes etc)  zijn een feestje om naar te kijken en voor kinderen (en ouders) ontzettend leuk!

KINDERBOERDERIJ

Vooral voor de kleinere kindjes een leuke plek om naartoe te gaan. Kleed de kids lekker warm aan, en ze zullen zich prima vermaken. Vaak is er ook een speeltuin bij waar ze kunnen spelen.Wellicht een tip om warme chocolademelk in een thermoskan mee te nemen en wat te eten.

GEOCACHING

Iets waar mijn kinderen altijd ontzettend enthousiast van worden: Geocaching. Je hebt hier alleen een app en telefoon voor nodig. Leuk voor de iets oudere kindjes om samen met een van de ouders te doen. Geocaching is het zoeken van een verstopplaats door middel van een gps. Het leuke is dat je dit op heel veel plekken kan doen. Niet alleen in Nederland maar ook in andere landen. Zo hebben wij het op vakantie in Zwitserland ook al een aantal keren gedaan. Echt een leuke aanrader.

Wat doe jij graag met je kinderen in de vakantie? Wellicht heb je nog leuke tips? Ik lees het heel graag terug onder in de reacties!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.