Olja was 18 jaar en onverwacht zwanger (tienermoeder)
4 nov 2018 Dit veranderde mijn leven Mama 4

Olja was 18 jaar en onverwacht zwanger (tienermoeder)

Elke donderdag deel ik met jullie weer een zwangerschapsverhaal. Dit keer het verhaal van Olja waarin zij vertelt over haar onverwachte zwangerschap van haar prachtige dochter toen zij 18 jaar oud was. Wil jij ook je verhaal delen? Mail mij even op info@twinkelbella.nl voor meer info!Lees je mee?

Onverwacht zwanger

In januari 2014, ik was nog 18, op een donderdagavond, bedacht ik mij ineens dat ik een week ervoor mijn periode zou moeten hebben. Ik vertelde het aan mijn vriend en deed er een beetje lacherig over, ik zou toch niet zwanger zijn want ik gebruikte de pil elke dag op dezelfde tijd.

Toevallig hadden wij een zwangerschapstest liggen dus de volgende ochtend toen ik om 6 uur wakker werd, heb ik maar meteen een test gedaan. En wat dacht je…POSITIEF! Direct heb ik nog twee tests gedaan en allebei waren ze positief. Nadat ik de dokter belde bevestigde hij dat ik zwanger was. Op dat moment was ik 5 weken zwanger.

Tienermoeder

De eerste paar weken leefden we in een roes. Wij zouden ouders worden terwijl ik nog maar 18 jaar was. Mijn vriend was op dat moment 23 jaar. Na de eerste echo’s werd het allemaal realiteit. Op de echo zagen we een klein hoopje dat in mijn buik aan het groeien was, wat uiteindelijk een nieuw mensje zou worden.

We belden vrienden en familie, en ik was best teleurgesteld in een aantal familieleden. Familie die ik jaren niet heb gesproken wilden nu opeens wel contact en deden opeens heel geïnteresseerd. Wij zijn daar niet op ingegaan en gelukkig waren er genoeg mensen die wel blij waren voor ons.

Pret echo

Na 17 weken konden wij niet wachten om te weten of we een jongetje of meisje zouden krijgen, en hebben we een pret echo laten maken. Wij waren zo blij om te horen dat wij een meisje kregen! Het echte genieten kon beginnen. Ik speurde het hele internet af en slenterde elke week even door de stad om te kijken naar alle leuke babykleding. In eerste instantie wilden wij het geslacht geheim houden maar toen besefte wij ons dat we een foto op facebook hadden gezet waarop ik een roze buikband droeg met de tekst, daddy’s little princess.

Kwaaltjes tijdens de zwangerschap

Tijdens de hele zwangerschap had ik heel veel trek ik frikandellen. Zelfs om 2 uur snachts als ik wakker werd had ik nog de neiging om de frituur aan te zetten. Verdere kwaaltjes waren opgezwollen voeten. Misselijkheid heb ik maar een weekje gehad. Ik had dus helemaal niets te klagen!

Huilen van blijdschap

Bij elke echo die we lieten maken, huilde ik van blijdschap omdat wij weer ons meisje konden zien. Elke echo was een stapje dichterbij de dag dat we haar vast mochten houden. Op internet zocht ik veel informatie op over de zwangerschap en daar kwam ik ook informatie tegen zoals miskramen. Ik werd daar emotioneel van en werd soms bang dat het mij ook kon overkomen. Om van deze gedachten af te komen zocht ik leuke informatie op of keek ik naar de echo’s en dan was ik weer helemaal gerustgesteld en kon mijn dag niet meer stuk!

38 weken zwanger en buikpijn

Al snel was het week 38 en ik kreeg ik soms last van een beetje buikpijn. Niks ergs dacht ik. Maar toen met 38,4 weken werd de pijn zo erg dat ik bijna om het uur de verloskundige belde. Ik had zelfs het idee dat de verloskundige een beetje gek van mij werd. Toch was ik eigenwijs en bleef ik bellen. En toen in de avond om 8 uur had ik 8 centimeter ontsluiting! Mijn schoonouders en ik  haastten ons naar het ziekenhuis, ik zat in de auto van mijn schoonouders want die waren intussen al ingelicht door ons dat het eraan zat te komen. Mijn vriend reed achter ons aan want zijn auto was te laag voor mij om in te stappen.

Op de heenweg heb ik alles en nog wat uitgescholden en heb ik dingen gezegd wat ik me niet meer kan herinneren. Om 21:30 begon ik eindelijk met persen, en ze ‘’floepte’’ er een kwartiertje later uit. Onze Milou Sophie, geboren op 21 september 2014, woog 3130 gram en was 51,5 centimeter klein. Inmiddels is ze een vrolijk peutertje van net 2..

3-fotos-milou

Geen spijt

Spijt dat we haar gehouden hebben, hebben we nooit gehad, wij vonden dat er geen andere opties waren omdat we het samen aankonden, en nog steeds aankunnen. Zou ik dingen anders doen? Nee, echt helemaal niks, want ik had gewoon een perfecte zwangerschap, op die ene week misselijk zijn en een beetje opgezwollen voeten na.

Als ik tips of advies moet geven aan andere vrouwen of jonge moeders… GENIET! Voordat je het weet is je kleine van 5 weken in de zwangerschap, een praatgraag peutertje van 2.

Dankjewel Olja voor het delen van je mooie verhaal. Ik wens jou en je gezin het allerbeste, en heel veel geluk toe!

Reacties

 • Melissa

  Ik ben ook een tienermoeder!
  Was 17 toen ik zwanger raakte en net 18 toen ik ben bevallen..
  Of ik spijt heb? Nooit!!! Mijn meisje is nu 8 en ik ben 27, we doen zoveel leuke dingen samen!
  En ik KAN ook alles zelf met ze doen!
  Ondertussen heeft ze 2 broertjes en nog een zusje..

  • Saskia Hardeman

   Fijn om te lezen Melissa en wat heerlijk dat je dochter nu ook nog twee broertjes en een zusje heeft.

 • Nancy

  Wauw wat een bijzonder verhaal. En wat een prachtige meid hebben jullie.
  Geniet van elkaar en geniet samen.

  Groetjes Nance

 • Gerrie

  Mooi verhaal
  Hier ook een tienermoeder. Ik werd moeder op mijn 15e. Ondertussen hebben wij 3 kinderen van 21, 17 & 14 jaar. Wij zijn er ook voor gegaan en nooit spijt van gehad. Gewoon onze verantwoordelijkheid genomen en genoten.
  Liefs Gerrie (a normal Dutch family)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv