SIERADEN: GOUD EN ZILVER COMBINEREN JA OF NEE?
9 apr 2021 Beauty Fashion 0

SIERADEN: GOUD EN ZILVER COMBINEREN JA OF NEE?

Sieraden zijn met name de laatste tijd iets waar ik veel mee bezig ben. Al vaker heb ik verteld dat ik eerder veel zilver droeg, om het laatste jaar over te gaan op gouden sieraden. Inmiddels heb ik een leuke collectie aan zowel gouden als zilveren sieraden, maar is de grote vraag.. hoe combineer je deze? Hierbij mijn tips!

Waar het eerder een absolute no go was om goud met zilver te combineren, is het tegenwoordig geen ding meer. Sterker nog: er worden steeds meer damessieraden ontwikkeld waar beide materialen in voorkomen. Zelf zie ik het bijvoorbeeld steeds meer in horloges, maar ook in ringen of armbanden.

Het gebruik van gouden en zilveren sieraden door elkaar

Wanneer je graag gouden en zilveren sieraden samen wil dragen denk ik dat de allerbeste tip is: gewoon doen, en uitproberen! Je zal dan zelf je eigen smaak ontwikkelen en ontdekken wat bij jou past en wat jij mooi vindt. Aan te raden is om goud of zilver als “hoofdkleur” te kiezen en vanuit daar verdere sieraden uit te kiezen. Bijvoorbeeld een zilveren armband voor dames met twee minimalistische gouden armbandjes.

Kies voor balans

Net zoals met bijna alles, is met het goud en zilver combineren het codewoord: balans. Wanneer je zorgt voor een mooie balans van gouden en sieraden zal dit een mooi geheel vormen en zorgen voor een mooie uitstraling. Mocht je het toch spannend vinden, begin dan bijvoorbeeld eerst met armbanden. Zoek een setje bij elkaar wat passend is (bijvoorbeeld de vormen) en zorg voor een mooie balans. Grof gezegd: combineer niet vier gouden ringen met een enkele zilveren ring, maar pak bijvoorbeeld vier (goud) om twee (zilver), of andersom 🙂

Kies voor minimalistische sieraden

Mijn belangrijkste tip wanneer je wil gaan combineren is denk ik wel: kies voor minimalistisch en subtiel. Wanneer je er van houdt kan je natuurlijk kiezen voor grovere   sieraden (vergeet vooral de balans niet) maar minimalistisch zorgt er meer voor dat het een “natuurlijk” geheel wordt. Denk aan schattige armbandjes of mooie kleine oorknopjes. Nogmaals: dit is wellicht een persoonlijke tip, ik houd zelf altijd al van minimalistisch.

goud en zilver armband

Kies voor een sieraad met goud en zilver

Ik zie het steeds meer verschijnen: sieraden waarin beiden verwerkt is. Denk bijvoorbeeld aan een horloge waarin zowel goud als zilver is verwerkt. Ook bij armbanden en bijvoorbeeld ringen zie ik dit steeds vaker voorbijkomen. Wanneer je een dergelijk sieraad in bezit hebt kan je dit al makkelijk combineren met de gouden en zilveren items die je zelf al hebt.

Wat mij betreft dus een dikke ja! Wanneer het gaat om gouden sieraden met zilveren sieraden combineren, lekker uitproberen dus!!

Wat vind jij van deze tips? Draag jij weleens goud en zilver door elkaar?

 

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.