Review: Bio-Oil (gebruik tegen littekens)
12 sep 2017 Beauty Lichaamsverzorging 0

Review: Bio-Oil (gebruik tegen littekens)

Als klein meisje van 5 en beginnende tiener van 14 heb ik een openhartoperatie ondergaan. Hierdoor ben ik mijn jonge jaren veel geconfronteerd met mijn litteken en mensen die hier vragen over hadden. Als klein meisje vond ik dit erg vervelend. Ik moest steeds weer uitleggen wat er aan de hand was. Dit vond ik zo vervelend dat ik mijn litteken niet graag wilde laten zien. De meeste mensen wisten dat ik een hartafwijking had, maar een litteken geeft vreemde de gelegenheid om vragen te stellen.

Artikel geschreven door Rachel

Bio-Oil gebruik tegen littekens

Ik heb al een aantal keer een middeltje gebruikt om mijn litteken te vervagen. Dit gebruikte ik helaas nooit goed volgens de gebruiksaanwijzing. Iets dagelijks smeren vergeet ik altijd.

Een paar jaar later en met een stuk meer structuur in mijn leven is het smeren van crèmetjes al een hele gewoonte geworden. Toen de oproep van Saskia van Twinkelbella kwam voor testpersonen voor de bio-oil leek me dit wel interessant. Een huidverzorgingproduct dat helpt bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens.

Ik heb een tijd met de gedachte gelopen om mijn litteken te laten verwijderen. De vragen en opmerkingen maakte mij zo moe. Steeds weer hetzelfde verhaal vertellen. Nadat iemand voor mij een gedicht had geschreven die eindigde met de zinnen “een sieraad van hart en leven, die je niet aan een plastische chirurg weg zou mogen geven” ben ik mijn litteken als iets imponerends gaan zien.

En waarom dan toch dit product willen testen? Omdat een litteken gevoelig kan zijn. Mijn litteken is al ruim 15 jaar oud, maar nog steeds heb ik er regelmatig last van. Als de zon erop schijnt voel ik het branden. Zelfs met de minste zonnestraaltje voel ik het al.

Eerste ervaring Bio-Oil

Ik was enorm verrast toen ik het middeltje thuisgestuurd kreeg. Een klein flesje met een olie achtige (hense the oil) substantie met een licht roze/oranje kleur. ‘3 maanden 2 keer per dag aanbrengen’ stond er in de gebruiksaanwijzing. Ai, dat vergt flink wat doorzettingsvermogen.

Na de eerste keer gebruiken was mijn angst gelukkig een stuk minder. Het potje heeft een klein gaatje, waardoor je het makkelijk kan verdelen over de huid. Het smeert goed en je hoeft dus maar een heel klein beetje op je huid te druppelen om het vervolgens uit te smeren. Binnen enkele seconde trekt het in in de huid en blijft er geen vettige laag op je huid of handen achter.

Na een aantal weken merkte ik al verschil. Niet direct aan mijn litteken, maar de huid eromheen. Deze huid voelt altijd erg dun aan en vaak heb ik kleine rode puntjes die erg jeuken en ook erg pijn doen. Deze waren helemaal verdwenen na twee weken smeren. Geen rode puntjes meer, geen jeuk en geen pijn. De eerste zonnestraken waren voor mijn litteken niet pijnlijk. Het was alsof mijn flinterdunne huidje in een stevige, gezonde huid was veranderd.

Na een aantal weken smeren begon de laksheid toe te nemen. Dagelijks 2 keer smeren was soms wat teveel. Langzamerhand merkte ik dat ik pijnlijke puntjes op mijn huid voelde opkomen en de jeuk kwam ook weer terug. Dit verdween als sneeuw voor de zon toen ik het dagelijks 2 maal smeren weer oppakte.

review Bio-Oil

En mijn litteken?

Op het zicht zie ik niet veel verandering. De zon heeft de huid rondom mijn litteken wat roder gemaakt, waardoor hij minder opvalt. Wel is mijn litteken een stuk soepeler en bij het aanraken heb ik er geen last meer van.

Ik ben dus helemaal om. Het middeltje heeft ervoor gezorgd dat mijn huid, waar ik ongemerkt altijd veel aan zat te krabben, nu geen last meer van ondervind. Waar de kleine scherpe kindernageltjes van mijn zoontje altijd als messen aanvoelde, kan hij nu weer mama kietelen.

Het smeren van de Bio-oil zal ik blijven doen. Zeker nog de drie maanden die worden aangeraden volmaken en wie weet wat voor verschil er dan te zien is aan mijn litteken.

Ben jij al bekend met Bio-Oil?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.