Populairste meisjes en jongens naam van 2017
12 jan 2018 Mama 3

Populairste meisjes en jongens naam van 2017

Kwam ik vorige week nog met twee losse artikelen met de populairste jongensnamen en de populairste meisjesnamen die verwacht worden in 2018. Kom ik vandaag nog even met een klein berichtje over wat de populairste meisjes en jongens naam was in 2017.

Populairste meisjes en jongens naam van 2017

De namen Emma en Noah waren vorige jaar favoriet onder de pasgeborenen. Maar liefst 755 meisjes kregen de naam Emma van hun ouders en 635 jongens kregen de naam Noah mee. Deze cijfers komen af van het SVB. Deze instantie keert de kinderbijslag uit en heeft daarom een goed zicht op de gegeven namen. In 2016 waren Daan en Anna de populairste namen (bron).

Dit soort lijstjes vind ik zelf altijd wel heel erg leuk om te lezen. Grappig dat ik overigens helemaal geen Emma ken in mijn directe omgeving. Noah overigens wel, dat is een naam die ik vaker voorbij hoor komen.

Ken jij een Emma of een Noah? En had jij deze namen verwacht?

Reacties

 • Iris

  Ik ken van tijden geleden één Noah, terwijl ik zo een heleboel Emma’s uit mijn omgeving kan opnoemen 🙂 Altijd interessant, die populaire namen per jaar.

 • Manon

  Naoh hoorde ik best wel vaak de laatste tijd maar Emma helemaal niet

 • felicia

  noha hoor ik hier ook vaak in de omgeving vorig jaar ook .maar ik vind het persoonlijk geen leuke naam niet voor een jongen en niet voor een meisje
  het is eigenlijk een naam voor een jongen
  Emma hoor ik hier niet wel bij bekende nederlanders gehooord jan smit geloof ik en nog iemand van tv froukje de both dacht ik
  en op forums zie ik deze naam ook voorbij komen
  maar niet in deze omgeving .
  ik vind de naam Emma niet leuk maar goed smaken verschillen natuurlijk 🙂
  ik vind het zo oude naam .

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv