Persoonlijk: zwangerschapsupdate week 22
4 feb 2015 Mama 13

Persoonlijk: zwangerschapsupdate week 22

Hoi! Het is weer tijd om een zwangerschapsupdate te geven! Momenteel ben ik 22 weken zwanger en dit betekent dat ik over de helft ben en steeds dikken begin te worden! Om de twee weken geef ik een update omtrent mijn zwangerschap en vertel ik aan de hand van verschillende onderwerpen hoe het met de zwangerschap gaat. Zo vertel ik bijvoorbeeld over de baby zelf maar ook over zwangerschapskwaaltjes en mijn zoontje Senna. Lees je mee?

De Baby

De baby begint steeds meer haar handjes te gebruiken en zal af en toe aan haar gezichtje voelen en zal zelfs in de navelstreng knijpen. De navelstreng is hier sterk genoeg voor dus zal dit geen probleem vormen. De baby zal nu ook haar slaapritme ontwikkelen en slaapt het meeste van de tijd. De baby weegt een halve kilo en is ongeveer 29 cm lang.

Schopjes

De baby voel ik nu regelmatig bewegen. Af en toe lijkt het alsof er een handje naar buiten wil komen maar over het algemeen is het enige dat ik voel de bewegingen van de baby. Ik heb het vermoeden dat de baby met haar ruggetje naar mijn buik toelicht en ze naar binnen toe schopt. Dit is ook een reden dat Vincent de baby nog niet heeft voelen schoppen. Vorige week kon hij de baby wel iets voelen bewegen, maar het was nog niet overduidelijk voor hem.

Gewicht

In mijn vorige update schreef ik dat ik 5 kilo ben bijgekomen en hier is nog geen verandering in gekomen. Ik denk dat hier de komende tijd wel verandering in zal komen! Bij de zwangerschap van Senna ging dit ook vrij langzaam en ben ik uiteindelijk maar iets van 9 kilo aangekomen.

zwangerschapsupdate

Fysiek

Dat ik zwanger ben kan ik fysiek niet meer omheen. Soms merk ik dat ik snel buiten adem ben en het lopen van lange afstanden bezorgt mij harde buiken. Harde buiken is iets wat de laatste tijd twee weken op komt zetten. Ook heb ik last van bandenpijn, achja het is voor een goed doel. Ik merk dat het belangrijkste is dat ik goed mijn rust pak. Vooral met slecht slapen merk ik dat ik overdag echt rustig aan moet doen.

Senna

Senna is inmiddels helemaal gewend aan het idee dat hij een zusje krijgt. Hij heeft het er soms over dat hij graag met zijn zusje wil spelen en praat met de baby door mijn navel ;-). Hij lijkt het soms best goed te snappen dat er een kindje bij komt, toch vraag ik mij af hoe hij er nu echt over denkt. Voor een kindje van drie is de hele beleving anders dan dat ik mij kan voorstellen.

Cravings

Salmiaklolly’s is iets wat ik de laatste dagen opeens ontzettend lekker vind. Olijven is iets waar ik ook best veel zin in heb, maar ik ben sowieso gek op olijven. En soms heb ik gewoon uit het niets zin in iets. Zoals dat ik opeens onwijs zin krijg in patat ofzo 😉

Kwaaltjes

Geen toevoegingen, nog hetzelfde als altijd.

Dit was weer een update. Het gaat steeds dichterbij komen en we moeten binnenkort echt gaan beginnen met de kinderkamers in orde te maken. Ik ben al wel een beetje aan het rondkijken voor meubeltjes voor de kamer van Senna. Vorige week heeft Senna een nieuw bed gekregen waar hij heel erg blij mee is. De meubeltjes die Senna nu op zijn kamer heeft worden van de baby.

Leuk dat je weer hebt meegelezen en tot de volgende keer!

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Nicole

  Ik blijf het mooi vinden om zo mee te mogen leven in de zwangerschap..

 • Eline

  Wat leuk zo een update! Ik denk zelf nog lang niet aan kinderen, maar vind het wel leuk om met jouw mee te lezen!!!

 • Anouk

  Wow 22 weken alweer. Fijn dat het zo goed gaat!

 • Kim

  Wat leuk om weer te lezen! Het gaat erg hard.. 22 weken alweer!

 • Amy

  Leuk om te lezen Saskia, wat gaat het hard! Ben je niet meer zo misselijk als eerst?

 • Iris

  Het lijkt me heel raar om te weten dat je over een paar maanden met z’n viertjes bent.

 • Channah

  Schiet mooi op hè! Hier nu 29 weken zwanger en al 10 kilo eraan (help!!!!), mooi bescheiden buikje heb je.

 • Manon

  22 weken alweer wat gaat het hard!

 • Geertje

  Leuk om mee te lezen! Hier ook 22 weken en wij starten binnenkort ook met de babykamer 🙂 Ben ook zoooo benieuwd naar de baby! We weten het geslacht nog niet. Rustig aan en ik hoop dat de harde buiken wat minder worden.

 • Whitney ♡ WhtnysWorld

  Lief! Praten met zijn zusje via je navel. <3

 • Milou

  Leuk, om zo mee te mogen genieten van jouw zwangerschap! Ik denk dat als ik (hopelijk binnenkort) zelf zwanger ben, ze allemaal nog eens opnieuw ga lezen als een soort zwangerschapsboek. Leuk hoor!

 • angelique

  Blijft leuk om te lezen dit

 • Angela | Great Body & Skin

  Leuk om te lezen! Ik ben 12.5 weken zwanger, dus dan weet ik een beetje wat me te wachten staat 😉

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.