ONS WEEKMENU (AVONDETEN)
17 nov 2020 Lifestyle Mama 0

ONS WEEKMENU (AVONDETEN)

Bij een nieuwe week hoort weer een nieuw weekmenu. De laatste weken schrijf ik weer even op wat ik de aankomende week wil maken. Handig, en zo heb ik een duidelijk overzicht. Eerder schreef ik het per dag op, inmiddels kijk ik gewoon per dag waar we zin in hebben. Maar ik ga in ieder geval vertellen wat er deze week bij ons op tafel staat!

Voor deze week vijf maaltijden. Op zaterdag eten wij vrijwel altijd gewoon brood. Vincent haalt dan croissantjes en dergelijke en dat eten wij dan in de avond. Lekker makkelijk en lekker. Op zondag eten we meestal left overs of ik haal iets uit de diepvries. Voor de kinderen snijd ik dan vaak nog wat groenten die wij nog over hebben.

Pasta Tagiatelle

Ja. Hier heb ik weer eens zin in. Vaak eten wij pasta met tomatensaus omdat Vincent dat lekker vind, maar ik ben er niet zo heel erg dol op. Ik vind roomsaus lekkerder en voeg hier lekker veel groenten aan toe. Oh, en wij doen er altijd kaas overheen. Dat vinden de kindjes en ik erg lekker.

Aardappels, vlees, groente

Ook even een klassieker ertussendoor. In de koelkast heb ik nog een aardappelschotel met krieltjes en rozemarijn die bereid wordt in de oven. Qua vlees maak ik er gehaktballen bij. Voor Vincent heb ik in de diepvries altijd vega vlees liggen. Zo eten we allemaal wat we graag willen. De laatste tijd zijn wij overigens weer helemaal voor appelmoes bij het eten! Lekker.

Groentensoep

Een van de manieren om kinderen lekker veel groenten te laten binnenkrijgen is groentesoep! En ze vinden het nog onwijs lekker ook. Vaak maak ik er stokbrood uit de oven bij. Dit keer heb ik twee focaccia broden met tomaat en basilicum. Ook zet ik daarnaast nog wat gesneden groenten op tafel zodat iedereen kan pakken wat hij of zij graag wil.

Risotto

Yes! Een van mijn favorieten. Ik vind risotto zo lekker. De kinderen wat minder haha. Sophia eet alles, Senna wat minder. Deze risotto maak ik klaar met vega kip en heel veel groenten zoals courgette en champignons.

Ovengroenten

Ovengroenten vind ik zelf ook erg lekker. Deze keer eten we spruitjes en pompoen uit de oven. Gek genoeg heb ik kinderen die gek zijn op spruitjes haha! Daarbij wat aardappels en vlees, ik denk deze keer gebakken kipfilet.

Dit is het voor deze week. Zit er iets tussen wat jij ook graag eet? Ik ben benieuwd! Wat staat er bij jou op het weekmenu?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.