Ochtendroutine: Hoe ziet die van mij eruit?
14 dec 2020 Lifestyle Mama 0

Ochtendroutine: Hoe ziet die van mij eruit?

Als er iets is waar ik heel veel vragen over krijg, dan is het over hoe mijn ochtendroutine eruit ziet. Er wordt vooral gevraagd of ik hier eens een video van wil maken. Vooralsnog zie ik het niet zo zitten om in de ochtend met twee kinderen die net wakker zijn te gaan filmen. Wie weet een keer in een vakantie. Hoe dan ook, ik kan natuurlijk wel gewoon vertellen hoe mijn ochtendroutine eruit ziet. En dat ga ik dus doen. Lees je mee?

Ik zal in deze ochtendroutine voornamelijk vertellen over hoe deze voor mij verloopt. Wellicht dat ik een andere keer nog eens kan schrijven hoe onze ochtendroutine er bijvoorbeeld voor de kinderen uitziet!

06.30 uur

De tijd dat ik wakker word. Snoozen zit er voor mij niet bij. Wanneer ik dit zou gaan doen, kom ik nooit mijn bed uit haha. Het eerste wat ik eigenlijk doe is mijn telefoon erbij pakken om mijn social media te checken en om mijn blog te delen. Ik start hier altijd mee zodat ik rustig wakker kan worden. Wanneer ik hier klaar mee ben, worden de kinderen wakker. Dit verschilt natuurlijk ook weer, soms zijn ze eerder wakker (de laatste tijd vooral Sophia vroeg wakker) , maar over het algemeen kan ik eerst even mijn eigen ding doen voordat de kids mijn aandacht nodig hebben.

07.00 uur

Voor het ontbijt, vind ik het altijd fijn om alvast de kinderen te hebben aangekleed. Op de een of andere manier vind ik dit een fijne manier. Senna kan zichzelf aankleden, Sophia kan dit vaak ook, maar help ik wel een beetje.

07.15 uur

Ik breng de kindjes naar beneden voor het ontbijt, pak een kop koffie, en ga naar boven om mijzelf aan te kleden. Omdat ik de kids naar school breng, trek ik vaak even snel iets makkelijks en warms aan in de ochtend. Wassen, huidverzorging en dergelijke heb ik niet zo heel veel tijd voor nodig. Dit is inmiddels zo veel routine geworden dat het zo klaar is.

07.30 uur

Ik maak vaak nog even een rondje door het huis voordat ik de kinderen naar school breng. Ik maak de bedden op, de kinderbedjes, en ruim de kamers van de kinderen een beetje op. Vooral Sophia haar kamer is heel pittig, zij verzamelt en speelt zo veel, dat dit elke dag in de avond en ochtend een taak is.

Ook de woonkamer ruim ik vaak nog even op. Gordijnen open, alles netjes en dergelijke. Ik vind het fijn dat wanneer ik thuis kom van de kinderen naar school brengen, dat dan mijn huis netjes en ok is. Ook de badkamer loop ik nog snel even door. Als ik nog tijd over heb doe ik vaak nog even snel de was in de machine en dan is het al weer tijd om kids te verzamelen en naar school te brengen.

08.00 uur

In de tijd dat ik aan het opruimen ben, spelen de kindjes. Rond 08.00 uur roep ik hen naar beneden. Snel de tanden van Sophia nog poetsen en haar haren borstelen en klaar maken voor de dag. Rond 08.10 uur zitten wij in de auto, klaar om naar school te gaan.

Kleine disclaimer.. Bovenstaand is een richtlijn voor ons. We hebben vaak genoeg hele chaotische ochtenden haha, maar de laatste tijd gaat het heerlijk!

Tot zover! Hoe ziet jullie ochtendroutine eruit? Ongeveer hetzelfde of heel anders? Ik ben benieuwd!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.