Momenten van schaamte
17 nov 2015 Lifestyle 40

Momenten van schaamte

Momenten van schaamte hebben we allemaal wel eens lijkt mij zo. Ik probeer er achteraf altijd maar om te lachen, maar het kan ook best vervelend zijn. Ik deel een aantal van mijn momenten van schaamte en ben uiteraard heel erg nieuwsgierig naar die van jullie!

Hak afgebroken

Dit is echt al een paar jaar geleden maar ik moest er opeens aan denken. Ik was in het weekend lekker aan het shoppen in Arnhem op mijn onwijs hoge hakken. Het liep al een beetje raar en niet fijn maar inhad er geen moment aan gedacht dat het zou kunnen gebeuren dat mijn hak afbrak. En ja hoor, hoppa, daar ging die. Niet fijn kan ik je vertellen. Maar gelukkig was ik in de stad en kon ik de eerste beste winkel in om nieuwe te kopen.

Vlekkende foundation

Toen ik een tijdje terug een afspraak had en na de tijd eens even in de spiegel keek zag ik dat ik net bij mijn neus een beetje vlekkende foundation had. Ik kan me dan echt een beetje schamen haha en let dan heel erg goed op dat dit niet meer gebeurt.

Prijskaartje aan kleding

Een paar weken geleden ging ik met mijn zus uit eten. Omdat ik op moest schieten dacht ik wel even heel snel mijn jas aan te doen. Ik wist dat er nog een kaartje in de jas hing omdat deze net nieuw was. Maar goed, wie zou dat nou zien.. Bij het restaurant vroegen ze vriendelijk of ze mijn jas aan mochten nemen, en ja hoor; hoi prijskaartje.

Oeps verkeerde 

Herken je het dat je een vriendin belt en direct heel enthousiast begint te kletsen.. Totdat je onderbroken wordt en degene aan de andere kant zegt dat je vriendin niet thuis is. Of erger; dat je het verkeerde nummer hebt gedraaid..

Sorry, wie?!

Het is mij weleens gebeurd dat iemand vrolijk op mij af komt lopen en begin te kletsen en dat ik gewoon niet weet waar ik diegene van ken.. Dat vind ik eigenlijk vooral heel erg vervelend, en een beetje stom als ik moet vragen waar ik diegene van ken 😉

En nu ben ik natuurlijk ontzettend benieuwd naar jullie momenten van schaamte! Vertel het in de comments ik ben onwijs benieuwd!

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

Reacties

 • Loene

  Haha, omg, je wilt niet weten op welke momenten ik me schaam… ik ben al eens bijna een keer de trein uitgevallen met hakken. En alsof dat nog niet erg genoeg is: ik viel vervolgens bij de volgende trein bijna naar binnen haha. Ehm, tja, verder schaam ik me wel altijd als ik zo heel hoog ineens ga praten uit het niets haha. Net alsof ik dat van die pieken heb, haha. Die eerste foto is trouwens wel erg leuk zeg! 🙂

 • Jeanine

  Al het bovenstaande is me al eens gebeurd haha, ik ben echt een blooperqueen. Oké vooruit, een gênant dingetje dan: ik zei de verkeerde naam tegen een kindje dat kwam spelen waar ouders bij stonden en bleef maar door ratelen. Awkward!

 • Simpel, met een snufje liefde

  hahaha, herkenbaar.
  Ik liep van de week met het mandje de winkel uit, had niet in de gaten dat ik hem nog om mijn arm had. Hoor ik in de verte geschreeuw” mevrouw, mevrouw, u heeft ons mandje” schaam…schaam.

 • Eva

  Haha!! Herkenbaar!
  Hmmm ik ben weleens mijn portemonnee vergeten met een volle boodschappenkar. Oeps, moest ik toch weer even terug…Ik zeg weleens maar het is mij meerdere keren overkomen! 🙂
  Liefs, Eva

 • debby

  Ik heb het van de week nog gehad, tandpasta op mijn wang en dan boodschappen ga doen.

 • jeapiebel

  Vlekkende foundation en wie ben jij dat vind ik ook heel erg.

 • Chris

  Dit is heel herkenbaar. Ik ben wel eens nieuwe schoenen gaan kopen en toen bleek dat ik 2 verschillende sokken had aangetrokken. Ze leken totaal niet op elkaar.

 • Hanna @ eenbezigbijtje

  Dat van dat prijskaartje heb ik ook eens gehad. En ik ging een keer schoenen kopen en ik werd echt door twee mensen geholpen, het was nogal rustig, en toen ik mijn eigen schoen uit deed zag ik dat ik een gat in m’n sok had, dat voelt dan zo stom. Ook ben ik een keer met boodschappen doen m’n portemonnee pinpas vergeten. Ik had m’n portemonnee wel bij me maar m’n pinpas zat ik een andere tas, oeps! Gelukkig woonde ik redelijk dichtbij de supermarkt en mocht ik even snel heen en weer.

 • Renske

  Haha, de verkeerde persoon bellen, heb ik echt te vaak gehad. Sindsdien kijk ik tijdens het overgaan van de telefoon wel 100x of ik wel de juiste persoon bel. Ik schrik altijd als ik een ander aan de telefoon krijg, haha!

 • sabrina

  Of iemand die 6 weken geleden bevallen is, proficiat wensen met de zwangerschap…. oeps en erg pijnlijk

 • Lifesabout

  Jaja prijskaartjes aan kleding….dat ben ik. Of de deur opendoen voor de pakjesmeneer en overal dotjes creme op je hoofd hebben. Vergeten uit te smeren…haha.

 • Vlijtig Liesje

  Ik had een keer met iemand gepraat aan de telefoon die ik niet kende, maar ik dacht dat het aan mij lag. Dus ik praatte maar mee als ik die persoon wel kende. Bleek achteraf dat ik hem echt niet kende….

 • Simone

  Haha dat prijskaartje! Ja, oeps. Herkenbaar.

 • Saskia

  Hahaha herkenbare blunders hoor, je bent niet de enige! Of met je jurkje die bij je panty in zit gestopt aan de achterkant door de kantoortuin lopen op het werk. Oeps!

 • Anne-Sterre

  Al het bovenstaande is mij gelukkig nog nooit overkomen, maar wat niet is kan nog komen natuurlijk. Afkloppen die handel.

 • Fenna

  Ik heb ook wel eens gehad dat het prijskaartje nog aan mijn nieuwe shirtje hing… oeps
  Of dat je heel enthousiast naar iemand zwaait en er vervolgens achter komt dat het een wildvreemde is in plaats van een vriendin
  Ben trouwens ook een keer de deur uit gegaan met nog delen van mijn groene (!) kleimasker op mijn kin.. haha achteraf kunnen we er meestal wel om lachen

 • Suzanne

  Ik heb wel eens de maatsticker op een nieuw shirtje laten zitten. Het kaartje had ik er af geknipt, maar er zat ook nog ergens een sticker met de maat. Oepsie 😉

 • Sabine

  Oh, die prijskaartjes! Dat is bij mij een ramp! En gebeurt vaker wel dan niet! Aan kleding, maar ook die akelige stickers onder een nieuw paar schoenen.. *awkward* Gelukkig ziet m’n vriend het vaak net op tijd voordat we de deur uit gaan, maar het gaat ook vaak mis. Haha. Tegenwoordig lach ik er maar gewoon om!

 • sandra

  ooooh wat herkenbaar haha. Ik liep vorig jaar tijdens mooi weer de schoenenwinkel uit. Er waren twee glazen deuren. De 1 stond open de ander dicht.. Nou ja, je raad het vast al. Ik liep zo tegen de dichte deur aan..Door het felle zonlicht waarschijnlijk niet gezien dat die dicht was…

 • Daenelia

  Awww 🙂 Maak je niet druk, iedereen heeft wel eens zo”n momentje. Ik schaam me daar ook niet voor. Dus eh … nee, ik heb geen schaammomentjes 😛 Ik kan hartelijk om mezelf lachen.
  Daarbij, als je de drolletjes van je pup moet oprapen in een parkje, ben je heel snel over je schaamte heen.

 • Milou

  Hihi, heel herkenbaar! Gelukkig zijn het niet allemaal van die dingen dat je je er veel later nog druk om kunt maken.

 • Carlijn

  Haha dat van de prijskaartjes is herkenbaar. Ik had in mijn trouwjurk (die overigens gewoon van de H&M kwam) het kaartje nog zitten en dat was zichtbaar aan de achterkant. Maar een nog groter moment van schaamte: per ongeluk een mail forwarden naar een collega waarin een andere collega wat vervelends had gezegd over die betreffende collega. Oeps.

 • Lindy

  Heel enthousiast iemand begroeten of naar iemand zwaaien, en als je dan dichterbij komt dat het diegene niet is…

  Soms twijfel ik ook of iemand wel zo heet, bijvoorbeeld vriendjes van vriendinnen ofzo.. Dan kijk ik eerst op facebook of dat wel klopt, anders komt het ook zo lullig over.. 😛

 • Nesrin

  Hallo terug roepen naar iemand waarvan je dacht dat hij/zij net hallo tegen je zei maar eigenlijk tegen een andere persoon had 😉 hahaha

 • Hilde

  Oooh dat van het prijskaartje heb ik ook meerdere keren gehad.. de ergste was dat ik een nieuw zomerjurkje aan had naar de stad en dat blijkbaar de hele tijd het kaartje eruit hing, met een grote rode sale sticker erop, en toen ik in de bus terug naar huis zat kwam er een mevrouw naar me toe die ik niet kende die vriendelijk, zachtjes tegen me zei; “hey, het prijskaartje hangt nog aan je jurk, zal ik die er even afhalen zodat je er niet de hele dag mee rond loopt?” Ik kon wel door de grond zakken haha :p

  • Hilde

   Oh.. en ik heb ook weleens, toen ik nog geen bril had, heel hard tegen een onbekende mevrouw geroepen “Hoi mam!!” :p

 • Jolet

  Haha, dat hak gebroken is echt zo’n filmscenario, grappig dat het jou dan ook gebeurt!

 • Sax and the Pretty

  Oh die laatste had ik nog niet zo lang geleden ook. En die persoon had het maar niet door dat ik hem niet kende, een half uur duurde het gesprek. Oef…..x

 • Iris

  De laatste twee zijn zo herkenbaar! Ik heb ook wel eens een grote vlek op een shirt/broek gehad die ik ’s avonds pas zag.

 • Sylvia

  Haha, heel herkenbaar. Ik noemde als klein kind (ik denk groep 6 ofzo) de meester een keer ‘mama’. Jeugdtrauma.

 • Mayke

  Haha heel herkenbaar! Vooral als iemand op je af komt en je hebt geen idee wie het is… AWKWARD!
  De vlekkende foundation vind ik ook vreselijk 🙁

  Wat ik ook echt heel erg vind is als ik iets heel doms zeg en dat zelf al door heb net nadat ik het heb gezegd.. Gebeurt me ook redelijk vaak. Nadenken voor dat ik begin met praten lukt me nooit haha

  x

 • Amber

  Oh wat een geweldig artikel om te lezen. Ik moest stiekem wel lachen om die foto.. net zo een gezicht bij een photobomb haha!

  Ik moet eerlijk gezegd even denken waarvoor ik me schaam, maar soms komen er dingen uit mn mond die echt dom klinken , dan denk ik shit Amber. Stil. Je bent slim.

 • Amber

  Oh wat een geweldig artikel om te lezen. Ik moest stiekem wel lachen om die foto.. net zo een gezicht bij een photobomb haha!

  Ik moet eerlijk gezegd even denken waarvoor ik me schaam, maar soms komen er dingen uit mn mond die echt dom klinken , dan denk ik shit Amber. Stil. Je bent slim.

 • Nicole

  Oeh dit is wel heel herkenbaar! Ik heb één keer gehad dat ik een vriendin wou bellen om iets te zeggen over een vriendin waarmee ik ruzie had, dus toen ze opnam begon ik meteen met ratelen. Toen werd er opgehangen en vroeg ik waarom ze dat deed. Bleek het dat ik de persoon waarmee ik ruzie had en waarover ik dus net had gepraat aan de lijn had. Oepss..

 • Quinty | Let 's Talk Lipstick

  AH haha wat het is best herkenbaar ja. Ik kan me alleen even zo snel niet iets verzinnen waar ik me echt voor schaamde. Misschien vroeger als ik ging winkelen met mama en papa en dan was ik ze opeens kwijt maar zag ik ze toch weer dacht ik en gaf ik de meneer die op mijn vader leek een grote knuffel tot hij omdraaide van wtf wie ben jij haha dit is me best vaak gebeurt en daar schaamde ik me toch wel op zo’n moment

 • Wendy

  Een aantal zijn er wel herkenbaar hoor. Hahaha. Eén van mijn grootste blunders maakte ik als meid van een jaar of 13/14. Ik stond samen met mijn beste vriendin op de hoek van de straat te kletsen met de tweelingbroers waar wij wel een beetje en crush op hadden. Ik stond met mijn fiets tussen mijn benen en op één of andere manier krijg ik het voor elkaar om iets geks te doen met het stuur en voor ik het weet lig ik met fiets en al op de grond. *SCHAAM*

 • Nicole @ Everyday-Life.nl

  Haha! Ik had laatst een vet serieuze bijeenkomst voor m’n werk, struikelde ik precies waar iedereen het kon zien.. Zucht

 • Margo

  Haha oh ja wat jij hebt met je foundation, heb ik vaak met mascara (door het lachen). Ik word dan altijd boos op m’n collega’s: hadden ze dat niet even kunnen zeggen? Offe wat dacht je van deze: opstaan van een stoel en een zweetplek achterlaten HAHA!

 • Stylish Mom

  Hihi leuk om te lezen! Ik heb ook wel eens met rare make-up vlekken of iets dergelijks rondgelopen. Ach kan gebeuren 😉

 • Lifeaholic.nl

  Haha! Voor mij allemaal herkenbaar! Vorige week nog brak een stukje van mijn hak af op het werk en belde ik naar een verkeerd persoon terwijl ik al aan het gesprek was begonnen! Oeps!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.