Mijn eerste hardloopwedstrijd
24 mrt 2016 Lifestyle Persoonlijk 18

Mijn eerste hardloopwedstrijd

Zoals ik eerder al vertelde en jullie ook op social media hebben kunnen volgen liep ik vorige week mijn eerste hardloopwedstrijd. Vincent heeft dit al vaker gedaan en loopt ook grote afstanden, maar voor mij was het nog iets dat ik nooit eerder heb gedaan. En om eerlijk te zijn stond ik er ook niet heel hard om te springen, maar ik heb het toch gedaan!

Hardlopen

Hardlopen is iets dat ik al wel voor lange tijd heb gedaan maar wat na de zwangerschap van Sophia een beetje is weggezakt. Ik loop nog wel regelmatig maar niet meer met de enthousiasme als voorheen, en meer omdat het van mijzelf moet. Vincent had mij al een aantal keren aangemoedigd om ook eens mee te doen met een hardloopwedstrijd en dit keer heb ik mij laten overhalen.

Stevensloop Nijmegen

Bijna tot het laatste moment heb ik nog geprobeerd eronderuit te komen haha. Ik wist gewoon niet wat ik kon verwachten en ik had ook het beeld voor mij dat ik als laatste over de finish zou komen. Maar goed, mijn eerste hardloopwedstrijd werd dus de 5 km met de Stevensloop in Nijmegen. Samen met mijn schoonzusje liep ik deze wedstrijd. Vincent liep ook de Stevensloop, alleen dan de halve marathon.

Eerste hardloopwedstrijd

Toen we in de startvakken stonden heb ik mij echt even afgevraagd waarom ik daar eigenlijk stond maar toen ik eenmaal aan het lopen was ging het eigenlijk wel best. Ik vond zelf de eerste en de laatste km het zwaarst. Verder ging het eigenlijk wel. Wat ik helemaal fijn vond was het zonnetje! Joehoe, eindelijk de lente op komst!

The North Face

The North Face

Kleding hardloopwedstrijd

Deze wedstrijd liep ik in een broek van The North Face. Zoals ik eerder vertelde is dit voor mij een van mijn favoriete sportmerken. Een paar weken terug kreeg ik bovenstaande set opgestuurd en ik ben er heel blij mee. Voor het shirt was het nu nog even te koud maar dat geeft niets want de zon is in aantocht. Op het shirt staat trouwens de tekst “work for it”, helemaal toepassend natuurlijk 🙂

The North Face Mountain Athletics

Zowel de broek als het shirt komen uit een vrij nieuwe collectie van The North Face Mountain Athletics. Een collectie die speciaal is ontwikkeld om jezelf voor te bereiden op top prestaties. Deze sportkleding is speciaal ontwikkeld om indoor te oefenen voor outdoor prestaties!

Mijn eerste hardloopwedstrijd was een leuke ervaring en ik ben eigenlijk al aan het nadenken over mijn volgende wedstrijd!

Heb jij al eens meegedaan aan een hardloopwedstrijd? 

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Joyce

  Oh wat goed zeg, topper!
  Lijkt me echt wel tof om met een hardloopwedstrijd mee te doen, eerst maar eens goede schoenen aanschaffen ;). Liefs.x

 • Nesrin

  Dit heb ik helemaal gemist. Gaaf dat je je eerste hardloopwedstrijd hebt gelopen. Gave broek trouwens.

  Dat er nog vele wedstrijden mogen volgen!

 • Manon

  Wat leuk dat je een hardloopwedstrijd hebt meegedaan!

 • Jenn

  Super leuk! Ik zou eigenlijk ook mee gaan doen, maar in mijn enthousiasme stond ik er helemaal niet bij stil dat ik dat weekend in maastricht zat, dus ik heb mijn startnummer weer verkocht. Ik doe wel mee met de Marikenloop in mei 🙂

 • Iris

  Knap dat je het gedaan hebt!

 • Melike

  Wat leuk dat je dat hebt gedaan! De laatste kilometer is inderdaad altijd het zwaarst! Ik had ook dat gevoel van ‘wat doe ik hier eigenlijk?’ toen ik het de eerste keer deed. Super leuk om te lezen!

 • Charlotte

  Super goed! Ik ben niet zo sportief helaas haha. Ik heb een blauwe maandag hard gelopen maar daar ben ik weer mee gestopt. Ik vond er niet zoveel aan…

 • Ilse van Kreanimo

  Wat goed van je.

  Ik heb dat nog niet gedaan. Ik loop wel mee voor kom op tegen kanker met loop naar de maan…. dat is een begin 🙂

 • Lisanne

  Toppertje. Nee ik heb nog nooit meegedaan aan hardloopwedstrijen, ik kan ook niet hardlopen hahaha. Soms denk ik wel is zal ik het mijzelf aanleren maar het idee dat ik dan buiten moet gaan rennen….. Wie weet komt het ooit nog is, hoe heb jij het jezelf aangeleerd?

 • Rosanne

  Goed bezig! Top dat je toch bent gegaan!
  Het lijkt mij wel tof om mee te doen aan een hardloopwedstrijd. Alleen nog iemand vinden die mee wil. Mijn vader sowieso maar die is al bij de finish als ik nog op de helft aan het ploeteren ben haha :’)

 • Els

  Wat knap! Goed bezig :-). Hardlopen is echt niks voor mij. Ik wandel liever. Goede sportspullen is wel het halve werk :-).

 • Rachel Kromdijk

  Ah super goed bezig! Fijn weekend en goed Pasen!

 • Rebecca

  Haha zo een herkenbaar gevoel, dat je denkt wat doe ik hier maar achteraf voelt het super goed.

 • Ramona

  Haha heel goed Saskia! Hopelijk kun je bij de volgende wedstrijd ook een beetje genieten. Ik vind het vaak leuk te zien dat er allemaal verschillende mensen aan meedoen en het daardoor vaak gezellig is.

 • Tessa

  Knap hoor! Ik doe het je niet na, haha. Heb wel een blauwe maandag aan hardlopen gedaan maar sinds de zwangerschap doe ik niks meer aan sport stom genoeg. Misschien moet ik me ook gewoon opgeven voor een wedstrijd, heb ik een goede stok achter de deur om weer te beginnen.

 • Hanna

  Leuke broek en je hebt het toch maar mooi gedaan die wedstrijd. Ik heb vorig jaar twee keer meegedaan en vond het wel heel leuk want beide keren was het mooi weer maar het is vaak ook een duur grapje dus voorlopig organiseer ik maar even m’n eigen wedstrijden ;).

 • Anne

  Oh wat super stoer van je! En heb je nu de hardloopkriebels te pakken om aan nog een loop mee te doen? Ik wil heel graag in juni meedoen aan de Ladiesrun in Groningen. Hier kun je kiezen tussen 5, 7,5 en 10 km. Vorig jaar de 7,5 km gedaan en dit jaar wil ik mijn PR hierop verbeteren.

 • Jeske

  Wat stoer! Ik krijg nu wel de kriebels om mijn hardloopschoenen aan te trekken… Helaas is mijn to-do-list een beetje te lang (en ik kan heel goed smoesjes verzinnen). Knap dat je het gedaan hebt! ‘Insert boks emoticon’

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.