Review: L’Oréal Paris Color Riche La Palette Lips
16 feb 2017 Beauty Make up 7

Review: L’Oréal Paris Color Riche La Palette Lips

Euh, een L’Oréal Paris Color Riche La Palette Lips testen? Ja hoor. Dat kan ik wel… Ken je dat? Dat je iets hebt toegezegd maar dat je er gek genoeg behoorlijk tegenop ziet? Het iets te lang uitstelt – overigens door onmacht (lens van spiegelreflex kapot. En echt mooie product- en portretfoto’s maak je nu eenmaal met een spiegelreflexcamera) – en op het moment dat je ècht wilt beginnen. Kwam daar het vervelende euvel van de kapotte mondhoeken. 

L’Oréal Paris Color Riche La Palette Lips

Wat er nu eigenlijk zo spannend was aan het testen van dat lip palette vraag je? Ja, dat begrijp ik nu zelf eigenlijk ook niet meer helemaal. Het had iets te maken met dat ik het gevoel had dat je een ervaren beautyblogger moest zijn. Om ‘swatches‘ te kunnen maken. Om professionele foto’s te kunnen maken. Om lippenstift met een kwastje aan te brengen. Maar hé, al doende leren we toch? En het belangrijkste? Ik vind het hartstikke leuk om te doen!

L’Oréal Paris Color Riche La Palette

De voorkant van het doosje fungeert ook als spiegel

Schat, heb je mijn swatches gezien?

Ik zal je vertellen. Wat je waarschijnlijk ook al verwacht. In een instant moment – zelfs toen ik wat ziekjes was – was het gebeurd. Swatches maken? Zo moeilijk nog niet. Men neme de binnenkant van de arm. Begin met de lichtste kleur (althans, zo heb ik het dan gedaan) aan te brengen. Maak steeds het kwastje schoon voordat je aan de volgende kleur begint. Et voilà.

L’Oréal Color Riche La Palette-Lips-

In het daglicht

L’Oréal Paris Color Riche La Palette-Lip-

Met flits

Perfect kwastje

Ik vind het bijzonder fijn dat de substantie van de kleuren van de lip palette zo romig is. Dat je de kleuren heel makkelijk kunt opbrengen door middel van het kwastje. Wat mij opviel is dat ik mijn standaard beauty attribuut (het lippotlood. Jaren 80 anyone? Ai!) eigenlijk niet nodig had. Want met de handige dikte èn breedte van het kwastje (korte haren) breng je de lippenstift heel makkelijk aan. Ook bij de randjes van mijn mond.

loreal lip palette

Het effect van kleur nummer 4, iets te licht naar mijn zin

Spiegeltje, spiegeltje in mijn hand

Het spiegeltje van dit overigens supermooie doosje is überhandig, want daardoor kan je de lippenstift overal en altijd aanbrengen. Waar ik bij een ‘reguliere’ lippenstift afhankelijk ben van een aanwezige spiegel (ja, iedereen heeft een spiegeltje in zijn tas. Ik niet. Ik ben ze altijd kwijt) is dat bij dit mooie lip palette helemaal niet nodig. Niet alleen voor het bijwerken ‘en route‘ maar ook gewoon bij de eerste keer aanbrengen in huis erg handig.

Shimmer through the night

Met name de laatste drie kleuren leken mij in eerste instantie vrij donker. Ook bij het swatchen. Ik ben natuurlijk nog best een leek hierin, maar ik vind de pigmentatie er goed uit zien. Zie je trouwens ook de mooie shimmers? Bij het aanbrengen op mijn lippen (op de foto’s zie je twee van de meer donkere kleuren) viel het mij echter op dat de kleur lichter aan lijkt te doen. Zeker als je het vergelijkt met de kleur van de lippenstift in het lip palette zelf.

lip palette

De meest donkere kleur van het palette

Toppers

Grote voordelen zijn het lip palette (met spiegeltje) zelf. Het neemt handig mee. Altijd een spiegeltje bij je lippenstift bij de hand. Praktisch formaat. Ligt lekker in de hand. Het kwastje waarmee je de lippenstift aanbrengt is ook heel handig. Scheelt weer dat ik het lippotlood achterwege kan laten. Nog een voordeel is dat je de kleuren kunt mengen. Je hebt niet een maar zes lippenstiften bij je. De substantie is fijn en romig.

Jammer

De minpunten (voor mij)? Wellicht ligt dat aan mijn Indische achtergrond. Maar kleur een tot en met drie zijn voor mij echt te licht naar mijn smaak. Kleur nummer vier vind ik prachtig, maar zie je ook niet goed genoeg op mijn lippen. Omdat je de kleur niet goed ziet moet ik het regelmatig bijwerken. De ‘romigheid’ zoals ik die ervaar bij het opbrengen mis ik gek genoeg in de loop van de dag. Waardoor ik al snel weer een laagje opbreng.

Concluderend

Vind ik het een prachtig concept. Zes kleuren lippenstift à 1 gram per kleur in een prachtig en handig doosje. Compact. Makkelijk in je tas, jaszak, broekzak, clutch mee te nemen. Ideaal om op te brengen en te mengen. Mooie kleurnuances. In mijn geval ben ik erg benieuwd naar de varianten met meer rood of (fel-)roze tinten. Aan de andere kant zijn deze nude-tinten wèl heel mooi op het moment dat ik mijn ogen meer aanzet. Want ik heb altijd geleerd: of de ogen benadrukken of de lippen. Maar niet allebei tegelijk.

L’Oréal Color Riche La Palette Lips Nude is te koop bij de drogist voor € 19,99

Wat vind jij van dit nude lip palette van L’Oréal?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Producten

Over Rory Blokzijl

Rory, geboren in 1970 en op 41-jarige leeftijd moeder geworden van een lief, mooi meisje. Schrijft op haar eigen blog 40envoorheteerstmoeder.nl over hoe zij het moederschap op latere leeftijd ervaart. Door mijn positieve ervaringen en strubbelingen te delen, hoop ik anderen te kunnen helpen. Voor Twinkelbella test Rory met veel plezier beauty gerelateerde producten. Want naast moeder ben je ook nog jezelf.

Reacties

 • Iris

  De lichte kleuren zijn inderdaad vrij licht, maar nummer vier maakt alles weer goed.

  • Rory

   Dank voor je reactie Iris! Kende jij het palette (of een variant in andere kleuren) al? Ik vind het wel ideaal dat je ‘alles in een’ bij je hebt. Meerdere kleuren èn een spiegel. Ik ga toch eens kijken naar de variant met allerlei rode kleuren.
   Onlangs geplaatst door Rory: Feelgood of melancholie: La La Land

   • Iris

    Ik heb het palette niet zelf gebruikt, maar ik heb hem wel al een aantal keer voorbij zien komen, zowel in het echt als in reviews.

 • Jonna@burgertrutjesNL

  Oh dit palette ken ik nog niet. Vind het wel mooie kleuren :).
  Onlangs geplaatst door Jonna@burgertrutjesNL: Favoriete series op Videoland – aanraders om te kijken!

  • Rory

   Ik vind het ook hele mooie nude kleuren, maar voor mij zijn ze toch net iets te licht (behalve de laatste, meest donkere kleur). Daarentegen is dat juist prima als ik een keer ‘smokey eyes’ zou doen. Sowieso zet ik mijn ogen altijd wel aan. Niet altijd met oogschaduw, maar meer met oogpotlood (fluwelen substantie) en sinds kort doe ik er een heel klein beetje gouden glitter eyeliner overheen. Voor de ‘vrolijke’ touch. Hoeft niet altijd alleen maar met de feestdagen, toch? 😉

 • Marloes

  Mooie kleuren en fijn dat de verpakking ook makkelijk meekan voor het bijwerken. Ik heb wel eens een lip palet heel enthousiast meegenomen en vervolgens zat alles onder omdat de verpakking open was gegaan, oeps!
  Onlangs geplaatst door Marloes: Kleine gelukjes

  • Rory

   Oei, dat lijkt mij erg vervelend Marloes. Een tas kan je niet altijd wassen. Dit palette sluit in ieder geval heel goed. Ik stop ‘m in ieder geval zonder nadenken in mijn tas.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.