LOCKDOWN DAGBOEK: PLOG #1 HOE KOMEN WIJ DE DAG DOOR?!
21 dec 2020 Lifestyle Mama 5

LOCKDOWN DAGBOEK: PLOG #1 HOE KOMEN WIJ DE DAG DOOR?!

De eerste lockdown ging ik over op dagelijks vloggen. Deze lockdown zie ik dit vooralsnog niet zo zitten. Misschien dat ik hier over een week anders over zal denken, maar voor nu laat ik het even wat het is. Wel dacht ik: waarom geen plog van af en toe een dagje uit ons leven tijdens lockdown. 

Nu kan ik mij voorstellen dat je denkt: wat is een plog? Nou, een plog is een foto logboek. Alleen maar foto’s dus. Ik nam vorige week woensdag (eerste dag dat de kinderen vrij waren van school) de camera de hele dag mee en laat vandaag zien hoe deze dag eruit zag.

Woensdag ochtend 08.00 uur. Ik word zo duf als een konijn wakker. De nacht op woensdag kreeg ik clusterhoofdpijn. Vreselijk. Clusterhoofdpijn staat met name bekend om de bewegelijkheid (vreselijk veel pijn hebben, maar moeten blijven bewegen), zweetaanvallen, misselijkheid en traanogen. Maar oh die pijn is niet te doen. Het liefst zou ik mijn hoofd keihard tegen de muur rammen, als die pijn maar stopt. Die misselijkheid vond ik ook super naar, ik bleef maar uit bed lopen omdat ik te misselijk was. In ieder geval: ik nam zware medicijnen in, en tegen het einde van de nacht viel ik in slaap.

Vin maakte mij wakker voor een kop koffie. Dit werd de eerste dag dat de kinderen thuis zouden blijven.

Na de koffie zet ik Senna aan het werk voor school. Op schooldagen komt er hier in huis geen scherm aan in de ochtend. En dat werkt voor ons het beste, want andere zijn ze óf niet voor dat ding weg te slaan, óf de hele dag niet te genieten. Schoolwerk dus.

Mijn kinderen houen van structuur en vragen er ook echt om, of ik samen met hen om 10.00 uur pauze wil houden. Prima. De kindjes nemen een tussendoortje en drinken, ik neem koffie.

Terwijl Senna aan zijn schoolwerk werkt, vermaakt Sophia zich met de Lego. Ik vind het zo leuk om te zien dat zij dit ook zo goed kan en het onwijs leuk vind! Geef haar een bak Lego en je hoort haat niet meer.

Mijn ouders komen een kerststol brengen. Vervolgens nemen ze Senna mee. Was niet afgesproken, maar in dit geval wel heel fijn aangezien ik mij nog echt niet ok voel.

Terwijl Senna bij mijn ouders speelt, gaan Soof en ik even slapen. Oftewel: ik ga slapen, Sophia speelt met de lego en haar poppenhuis. Dit slapen bevalt mij echt goed, voel mij al iets beter wanneer ik wakker word.

Het is al 13.30 als ik wakker schiet en Sophia mij vraagt om een boterham. Sophia heeft al die tijd dat ik sliep gewoon lekker gespeeld, dat vind ik zo fijn. Ik maak twee broodjes voor Sophia en ga met haar aan de keukentafel zitten. Zelf eet ik nog niet door de misselijkheid.

En daarna is het tijd om lekker naar buiten te gaan. Liever blijf ik binnen. Maar Sophia heeft het even nodig om lekker te stuiteren, en frisse lucht is altijd goed. We nemen allebei de step mee!

Ik heb zelf ook een step. Microstep heeft naast stepjes voor de kinderen, ook een step voor volwassenen. Deze voor volwassenen gebruikte ik onwijs veel tijdens de vorige lockdown en nu halen we hem weer uit de kast.

Nog even een rondje langs de speeltuin. Ik vind het altijd zo fijn wanneer mijn kinderen blij zijn. Sophia wordt helemaal blij van ons tochtje naar buiten.

Buitenlucht doet goed. Ik ben er nog niet, maar het is al een beetje beter.

Wanneer we thuis zijn eten we lekker mandarijntjes

Ik twijfelde heel erg om deze vlog te plaatsen. Het is er een met een beetje een moeilijk start en ik wil niet klagen. Aan de andere kant: ook dit hoort er gewoon bij. De avond heb ik in dit geval even geen foto’s genomen, dat komt de volgende keer wel!

Meer van onze week zien? Check onze weekvlog

Wat vind jij van een plog? Vaker doen?

Reacties

 • Yvonne babin

  Leuk deze plog

 • Laura

  Ik vind het juist fijn dat je ook minder leuke dingen met ons deelt. Dit is hoe het is, bij iedereen is de rek er nu wel uit en iedereen worstelt met zijn/haar eigen moeilijkheden. Ik vind het juist heel herkenbaar wat je schrijft.
  Wat vervelend van die heftige cluster hoofdpijn….. Normaal al superrot, maar als je dan ook de kinderen om je heen hebt en wel door moet…… Goed dat je de dag toch zo doorkomt en ook een beetje aan jezelf hebt kunnen denken.

 • Evelien

  Sluit me helemaal aan bij Laura hierboven. Juist fijn dat je het échte leven deelt. Helemaal geen geklaag, je doet wat je kan. Zou het leuk vinden als er meer kwamen.
  🤗

 • Naomi

  Leuk, zo’n kijkje in je dag. En lekker eerlijk. Ik houd daar wel van. Zo grappig dat Sophia zo lang zelf kan spelen. Lijkt me voor jou echt heerlijk, omdat je dan af en toe even tijd voor jezelf hebt.
  Onlangs geplaatst door Naomi: Vluchten, vechten of verstijven

 • gergana

  Wat een goed idee is om een plog te doen.
  Ga maar lekker door.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.