Kletsartikel: Niets is wat het lijkt..
17 sep 2018 Mama Persoonlijk 2

Kletsartikel: Niets is wat het lijkt..

Zo, daar gaan we mensen. weer een nieuw kletsartikel van deze week. En elke week denk ik: wat heeft mij het meeste beziggehouden, wil ik hier over schrijven, en wat kan ik hier over delen. Nu vind ik het altijd wel fijn om wat dieper op bepaalde zaken in te gaan. En met name dan ook gewoon over zaken die mij geraakt hebben en waarvan ik weet dat anderen hier ook mee zitten of hetzelfde ervaren. 

Nu is het ook weer niet mijn bedoeling om bepaalde onderwerpen zwaarder te maken dan dat ze zijn. Wanneer ik reageer op een negatieve reactie is het al snel: geef het geen aandacht. Maar dat is gewoon makkelijker gedaan dan gezegd. Daar kan ik nu ook weer een heel betoog over houden, maar dat zal ik niet doen 😉 Het enige wat ik er wel over kan zeggen is dat ik van mening ben dat sommige dingen juist besproken mogen worden, ook al wordt het als negatief gezien.

Prive reacties

Maar goed. Waar ik naartoe wil. Naar aanleiding van mijn laatste Youtube video kreeg ik reacties, en een boel persoonlijke berichten, van mensen die vinden dat ik mij aanstel. Nou prima, mag je best vinden. En heel eerlijk gezegd doet mij dat vrijwel niks. Wat ik wel naar vond om te lezen is dat er blijkbaar altijd op uiterlijk af wordt gegaan. Wanneer hier geen groot blauw oog, bloedende lip of wat dan ook te zien is, dan zal er wel niks aan de hand zijn. Het is een beetje het verhaal van ” je kan beter een gebroken been hebben dan een onzichtbare ziekte”.

Always be nice to people

En nogmaals, in de context van afgelopen video doet het mij niks. Ik kies er zelf voor om open over dit onderwerp te zijn omdat ik weet dat heel veel mama’s weleens in een dergelijke situatie terecht komen. Waarom ik het dan wel zo erg vind dat ik er hier nu een artikel over schrijf? Nou, het doet mij denken aan de tijd dat ik depressief tijdens de zwangerschap was. Ook in die tijd bleven mensen maar roepen hoe “prachtig” ik er uit zag en dat ik vast wel de gelukkigste vrouw van de wereld moest zijn. Het enige wat ik dan kon denken was: je moest eens weten wat ik denk op een dag (niets ten nadelen van de mensen die dit zeiden, maar dat weten zij ook). En natuurlijk, je blijft maar lachen, en je blijft maar aardig, want dat wordt tenslotte van je verwacht. Het contrast met wat anderen van je denken en wat je zelf voelt, kan zo enorm groot zijn, dat is gewoon niet voor te stellen. Daarom kan ik het niet vaak genoeg zeggen: Niets is wat het lijkt.. Always be nice to people. Everyone is fighting a battle you know nothing about.

safaripark beekse bergen

Eurocamp

Zo. En om dan nu maar direct een hele grote overstap te maken naar de leukere zaken die momenteel spelen. Wij brachten een bezoekje aan Safaripark Beekse Bergen! Wij waren uitgenodigd door Eurocamp. Ook daar vertelde ik in mijn vlog al een beetje over dat ik met hen ga samenwerken dit jaar, en dat dit dus zal betekenen dat wij met hen een hele toffe reis naar het buitenland mogen maken. Ik kijk er al enorm naar uit, en jullie horen er tzt natuurlijk weer meer van.

De reden dat wij nu naar Beekse bergen mochten was zodat wij kennis konden maken met Eurocamp. Ik heb daar een aantal workshops gehad en heel veel geleerd. Wat ik overigens ook onwijs leuk vond is om een aantal collega bloggers en vloggers te mogen ontmoeten. En het grappige is dat het direct zo leuk en gezellig voelt met elkaar.

Op zondag ben ik zelf nog even met de kindjes op stap geweest in het park. Wij hebben het echt super fijn gehad en voelden ons heel welkom

Oh en ben je nu nieuwsgierig over welke vlog ik het nu steeds heb, dat is deze: weekvlog: ups and downs

Zo. Dat was het weer even voor deze week. Ik hoop niet dat ik te negatief ben, dat wil ik absoluut niet zijn. Alleen wat ik stiekem wel hoop is dat mensen elkaar gewoon af en toe een piepklein beetje beter begrijpen Tot volgende week weer!!

Reacties

 • Saskia

  Hoi Saskia,
  Helemaal mee eens: Niets is wat het lijkt. Wat vervelend dat je zulke negatieve reacties hebt gekregen. Ik vind het juist ontzettend sterk van je, dat je ook de mindere kant van je leven laat zien. Niet alleen het goede, dat is wat bijna iedereen doet.
  En inderdaad, mensen oordelen alleen op wat ze kunnen zien. Een heleboel is onzichtbaar en dat maakt dat je niet zomaar kan oordelen over iemand, naar mijn idee.
  Ik hoop dat je je snel wat beter voelt, geestelijk en lichamelijk.
  Ik hoop ook dat je de midere kant blijft laten zien, want dat maakt ons juist menselijk.
  Liefs en heel veel sterkte,
  Saskia

 • Ilse Visscher

  Ik ben het helemaal met je eens! Iedereen is zo oordelend over anderen. Juist de dingen die je niet ziet, zijn de dingen die het meeste pijn doen/invloed hebben op jou en je leven. Mensen zijn daar altijd geel kritisch op, spreek ik ook uit ervaring. Heel naar. Als we elkaar allemaal wat meer zouden accepteren en respecteren, was de wereld een stukje mooier. Voor jou: ik vind het knap hoe je het allemaal doet, hoe je bent en knap hoe je met je depressie omgaat. Echt niet niks. Gelukkig zijn er ook wel een hoop mensen die je snappen. En inderdaad: niets is wat het lijkt! En over eurocamp: ben heel benieuwd naar waar je reis heengaat!! Leuk zeg!
  Onlangs geplaatst door Ilse Visscher: Plog #26 Rondreis Canada: ‘Let the adventure begin!’

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv