Kinderen en hun voorkeur voor kleding
14 mei 2019 Kids Fashion Lifestyle 2

Kinderen en hun voorkeur voor kleding

Al veel langer geleden heb ik weleens geschreven over mijn kinderen en hun voorkeur voor kleding. Mijn zoon begon er een aantal jaren geleden mee dat hij een hele duidelijke voorkeur had voor bepaalde kleding. En mijn dochter, zij had al heel vroeg heel duidelijk haar eigen smaak wat kleding betreft.

Blousejes vond mijn zoon bijvoorbeeld ineens niet meer leuk. De kleuren moesten fel zijn, en het liefste ook nog met een leuke felgekleurde print. Iets waar wij totaal niet zo van houden. Felle kleuren kunnen heel leuk zijn, maar al die felle prints en dergelijke proberen wij toch wel een heel klein beetje te vermijden. Tegenwoordig kies ik samen met Senna kleding uit, en wij kunnen dit best goed samen. Kleding met printjes en dergelijke is wel ok, als het maar niet hysterisch is.  Ik vind overigens de kleding voor jongens tegenwoordig wel heel erg leuk en stoer. Onze favoriete merken zijn onder andere Vingino, WE Fashion, Tygo & Vito, Quapi en Bnosy. Allemaal super leuke merken waar mijn zoon en ik het vaak wel over eens kunnen worden.

Mijn dochter daarentegen had al vrij vroeg (rond 2,5) dat zij al heel duidelijk aan gaf wat zij wel wilde dragen, en ook wat zij niet wilde dragen. Zo grappig en leuk vond en vind ik dat. Haar voorkeuren liggen vooral in leuke jurkjes en rokjes. En toch ook kan zij vragen op een thuisbijfdag om “kleding die niet strak zit” dan bedoelt zij over het algemeen een lekkere loszittende broek en shirt. Qua kledingstijl vind ik Sophia ook wel echt een meisje meisje. Zij houdt enorm van zwierige rokjes en jurken, net als mij eigenlijk ;). Voor Sophia zijn onze lievelingsmerken Quapi, Like Flo, Vingino, WE, Bnosy, Z8.

Hoe zit dit bij jullie kids? Ik ben daar wel heel nieuwsgierig naar. Is het bijvoorbeeld herkenbaar dat meisjes zich meer bewust zijn van kleding, of maakt dat helemaal niets uit? Ik lees jullie reacties graag terug hieronder in de comments!

Reacties

  • Inge

    Nou hier met 2 jongens(10 en bijna 5) en 1 meisje(bijna 9) is dat echt wel herkenbaar. Waar de oudste nu pas begint met liefst donker, simpel, “volwassen” en veel kinderachtig vindt, is onze dochter al echt vanaf peuter druk met kleding, accesoires, make up, alles wat echt meisjemeisje is. De jongste is weer een echte jongen en maakt t niks uit als t maar stoer is😉. Wat hier overigens altijd ook heel typisch is, is de hoeveelheid kleding in de kasten, dat verschilt ook overduidelijk bij onze dochter met die van de jongens😂

  • Roëlla

    Een vriendin had laatst met haar dochtertje afgesproken dat ze zelf haar kleren mocht kiezen maar alleen als mama ze ook leuk vond mocht ze ze kopen. Vond dit wel leuke i steek om ze wel de vrijheid te geven maar toch ook de hysterie niet te laten winnen

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.