Iets doen voor een ander
9 jan 2014 Lifestyle 15

Iets doen voor een ander

Hoe klein Senna ook is, ik vind het belangrijk om aan hem te leren dat het goed en fijn is om iets te doen voor een ander. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, bijvoorbeeld een mooie tekening voor iemand maken of iemand helpen met bijvoorbeeld speelgoed opruimen. Toen ik laatst met Senna zijn zelfgemaakte kaarten op de post deed bedacht ik mij er eens een artikel over te schrijven. Lees je mee?

Anderen helpen

Ik hoop dat Senna mag opgroeien tot iemand die het fijn vindt om anderen te helpen. Jong geleerd is oud gedaan denk ik dan maar. Ook zelf probeer ik er aan te denken om iets voor een ander te doen. Je kan iemand er zo blij mee maken! Hieronder een aantal ideetjes wat je gewoon zomaar zou kunnen doen voor een ander!

iets doen voor een ander

Bak iets lekkers voor een ander

Iets waar je iemand zeker weten heel blij mee kan maken is door het zelf bakken van koekjes, cupcakes of een taartje en deze zomaar eens langs te brengen of cadeau te geven. Je kan het bijvoorbeeld leuk in een weckpot doen met een versierde strik eromheen. Wordt zeker gewaardeerd!

smile

Maak iemand blij met je lach

Lachen is altijd goed. Je hebt vast weleens geprobeerd om naar een vreemde te lachen. Het leuke wat dan gebeurt is dat  negen van de tien keer iemand ook lacht naar jou! Probeer maar eens als je op straat loopt naar  iedereen te lachen, of groeten, die je ziet. Je kan daar iemand echt blij mee maken!

kaartje

Stuur eens een kaartje

Een kaartje sturen is zo leuk! Stuur bijvoorbeeld een kaartje aan familie of iemand die ziek is. Er is altijd wel een reden om een kaartje te versturen. Soms als Senna en ik ons vervelen gaan we samen kaartjes versturen. Hij tekent en ik schrijf. Heel gezellig en de reacties zijn altijd super leuk! Bij de action zijn blokken te koop met ansichtkaarten die je zelf kan inkleuren. Het inkleuren laat ik Senna altijd doen, heel gezellig!

tea

Breng zomaar eens een bezoekje

Ga zomaar eens bij iemand op bezoek. Iemand waar je al lang niet geweest bent, of iemand waarvan je weet dat diegene eenzaam is. Zal zeker gewaardeerd worden! Mensen vinden het altijd fijn als er tijd voor hen wordt vrijgemaakt. En als je geen tijd hebt voor een bezoekje is een telefoontje natuurlijk ook heel erg leuk!

Iets doen voor een ander

Dit waren een paar voorbeelden. Er zijn er natuurlijk nog veel meer. En weet je wat nu zo leuk is? Iets voor een ander doen maakt jezelf ook weer gelukkig. Als ik een stapel kaartjes op de post heb gedaan of koekjes heb gebakken voor een ander geeft mij dit ook een blij gevoel!

Heb jij nog leuke ideeen?

xoxo Saskia

Doe jij al mee aan de Scentchips Winactie?

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin en/of twitter?

Reacties

 • Linda

  Leuk dat je over dit onderwerp een blogje heb geschreven. Ik word ook zeker vrolijk van bovenstaande punten!
  Alleen merk ik wel dat veel mensen door drukke schema’s voor zulke kleine en fijne dingen vaak geen tijd meer hebben.. en dat vind ik jammer.

 • cassilda

  Wat goed dat Senna dit al zo jong meekrijgt, je hebt helemaal gelijk!

 • Nicky

  Leuke blogpost, een ander blij maken geeft ook een goed gevoel. Goed dat je Senna dit meegeeft, zal hij zeker veel aan hebben.

 • Kirsty

  Goed dat je Senna dit meegeeft, ik denk dat het heel belangrijk is om een ander blij te kunnen maken. Ik probeer vaak door kleine dingetjes mensen een goed gevoel te geven, merk dat die kleine dingen vaak heel erg gewaardeerd worden 🙂

 • Kim

  Mooi dat je dit meegeeft aan Senna, een erg belangrijke waarde in het leven 🙂

 • me

  Gewoon belangeloos eens iemand helpen zou gewoon de normaalste zaak van de wereld moeten zijn, goed dat je dat wilt meegeven.

 • vintagirie

  Wauw, hier haal ik echt inspiratie en levenslessen uit. Ik kreeg laatst ook spontaan een kaartje en daar denk ik nu nog steeds aan. Dus ik weet hoe fijn gevoel het kan geven 🙂

 • Aurelie

  Mooi artikel. Ik merk zelf ook altijd hoe leuk het is als ik iets onverwachts van iemand anders krijg. Misschien moet ik het zelf ook maar wat meer doen. En wat goed dat je zo’n lessen aan Senna doorgeeft, jong geleerd is inderdaad oud gedaan.

 • Kimberly

  Super goed van je dat je dat al zo jong aan Senna leert, dat is mij namelijk ook altijd geleerd hihi! Ik vind het heerlijk om dingen voor andere te doen en kan er ook echt van genieten. Een kleine boodschap, kaartje sturen, iets lekkers maken voor iemand, ja, ik vind het geweldig 😀

 • Geertje

  Ik probeer zelf wel dingen voor anderen te doen, wat natuurlijk binnen mijn eigen kunnen ligt. En probeer dit ook aan mijn eigen meiden mee te geven. Kaartjes sturen ben ik eerlijk gezegd niet zo van, maar glimlachen, goedemorgen zeggen, kleine cadeautjes geven aan anderen… Dit doe ik wel heel bewust! Leuk dat je over dit onderwerp schrijft!

 • Luuke

  Wat een zinvol artikel :p (niet dat de anderen niet zinvol zijn, maar je snap het wel ;)) Ik probeer de laatste tijd ook wat meer rekening te houden met anderen, ik ben/was best wel direct en gelijk daarna voelde ik me al schuldig.

 • Anoeska

  Wat mooi dat je dit Senna al leert. Heel goed artikel heb je gemaakt.

 • I scream beauty

  Leuk artikel! Je hebt helemaal gelijk!

 • Whitney

  Goed dat je dat Senna al meegeeft. Ik ben van plan dit ook te doen, het zijn de kleine dingen in het leven die mooie herinneringen geven.

 • Nicole

  Het is zeker leuk om iets voor een ander te doen. Zo ben ik nu zelf bezig met iets organiseren voor iemand die in het ziekenhuis ligt en zo kreeg ik zelf laatst een pakketje van iemand die ik eigenlijk alleen online ken met allemaal lieve spulletjes erin omdat ze vond dat ik het verdien… Alleen het gebaar al, geweldig!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv