Hoe vaak was jij de knuffels van je kind?
27 okt 2017 Kinderen Mama 7

Hoe vaak was jij de knuffels van je kind?

De meeste kinderen hebben er een: een knuffel die overal mee naartoe mag en waar heel veel mee gespeeld en geknuffeld wordt. Waarschijnlijk zal jij je als ouder afvragen hoe vaak een knuffel eigenlijk gewassen moet worden en hoe, en hoe vaak, je dit het beste kan doen. Daar vertel ik je graag wat meer over. Hoe vaak was jij de knuffels van je kind?

Hoe vaak een knuffel wassen?

Over het algemeen kan je een knuffel het beste wassen om de vier a zes weken. Zelf laat ik het er ook even van afhangen hoe intensief een knuffel is gebruikt. Wanneer een knuffel bijna alleen maar binnen is geweest houd ik ongeveer zes weken aan. Wanneer er vlekken zitten in een knuffel, van bijvoorbeeld modder, of iets anders, gooi ik de knuffel direct in de was.

Op hoeveel graden mag je een knuffel wassen?

Op het etiket van de knuffel staat aangegeven op hoeveel graden je een knuffel kan wassen. Aan te raden is om een knuffel te wassen op 60 graden. Bij deze hoge temperatuur zullen bacteriën dood gaan. Mocht een knuffel niet op zoveel graden gewassen kunnen worden kan je het beste de knuffel eerst een nacht in de diepvries laten.

Hoe was je een knuffel?

Om zo min mogelijk te beschadigen was je een knuffel in een waszakje. Meerdere knuffels tegelijk wassen is zeker mogelijk. Doe de knuffels allemaal in een apart zakje. Wel handig hierbij is om op de kleuren van de knuffels te letten. Als je geen waszakje hebt kan je de knuffel eventueel ook in een kussensloop doen. Ook de knuffel mee wassen met andere was is mogelijk, ook hiervoor geldt dat het handig is om een waszakje te gebruiken.

Knuffel in de diepvries

Een knuffel in de diepvries? Ja hoor! Dit is een hele fijne en makkelijke manier om bacteriën en huisstofmijt uit een knuffel te doden. Het fijnste is om een knuffel bijvoorbeeld in een plastic zak te doen en deze een nacht in de diepvries te laten. Eventueel kan de knuffel hierna nog in de was.

Hoe laat je een knuffel drogen?

Zelf vind ik het heel fijn om een knuffel in de zon te laten drogen maar dit is natuurlijk niet altijd mogelijk. Wanneer dit niet kan, volstaat een verwarming ook. Houd er rekening mee dat knuffels met een dikkere vulling wat langer de tijd nodig hebben om te drogen. In dit soort gevallen is een tweede knuffel heel handig zodat je de knuffel even kan vervangen zonder dat je kind hier iets van doorheeft.

Tot zover in grote lijnen hoe ik de knuffels van mijn kinderen was. Mocht ik iets vergeten zijn dan lees ik dit uiteraard heel graag terug in de comments!

Hoe vaak was jij de knuffels van je kind?

Reacties

 • Randy

  Alleen Merlijn heeft een vaste knuffel (meerdere exemplaren van). Deze wordt intensief gebruikt, dus er gaat er iedere week eentje de wasmachine in. Na een week stinkt het ding vreselijk, haha, al denkt Merlijn daar anders over 😉

 • Rachel

  De knuffels was ik een stuk minder dan eens in de zes weken. Onze knul kon hem echt niet afstaan. Tegenwoordig gaat het wat makkelijker. Om hem tussendoor schoon te houden, ging de knuffel vaak mee in bad. Even flink boenen met shampoo en vervolgens in de wasmachine op de centrifuge stand. Hierdoor was hij voldoende opgefrist en droog genoeg om onder de arm van mijn zoon weer overal mee naartoe te gaan.
  Onlangs geplaatst door Rachel: Komt er nog een derde kindje?

 • MarjonS

  Ik was ze wel eens, maar dit komt niet structureel voor.
  Standaard wanneer ze ziek zijn geweest, vraag me niet waarom. Maar dan wil ik gewoon weer alles fris hebben.
  Drogen ook in de zon of verwarming.

 • Carolien

  Ik was de knuffels om de dag ongeveer. Mijn zoontje gebruikt ze als speen. Propt n hele poot in zn mond. Dus die moeten wat vaker. We hebben er 6 en hij heeft er thuis meestal 2 tegelijk in bed.

 • Tine

  Mijn zoontje heeft 2 favoriete knuffels ik doe ze na het wassen in de droogtrommel. Dan zien ze er weer als nieuw uit!!

 • Saskia

  Ik was de knuffel van mijn dochter iedere week 2 twee weken. Gewoon mee met de was. Ze weet het ook en vind het geen probleem. We hebben er 4, dus er ligt altijd een schone voor haar klaar. Die weet ze ook te vinden. Soms doet ze zelf haar knuffel in de was omdat die vies is.

 • bertine

  ik ben hier nog een beetje zoekende in… maar 1x per 4 of 6 weken vind ik wel vaak! hoewel sommige knuffels dat hier niet eens halen, omdat Veerle veel spuugt haha. Maar andere knuffels was ik niet zo vaak. Toch vaker doen dus!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv