Hoe vaak de schoen zetten?
26 nov 2020 Kinderen Mama 6

Hoe vaak de schoen zetten?

We kunnen er niet meer omheen.. Sinterklaas is in het land en dit betekent, drukke kindjes en heel veel pepernoten en cadeaus. Ik denk dat het in elk gezin wel voorkomt dat de schoen gezet mag worden. Bij de een wat meer dan de ander. Het is denk ik ook wat je zelf van huis uit meegekregen hebt. Hoe vaak mogen jouw kinderen de schoen zetten?

Bij mij thuis mochten wij nadat Sinterklaas in het land was gekomen, elke week op zaterdagavond de schoen zetten. En eigenlijk heb ik die traditie overgenomen naar mijn kinderen toe. Zo mochten zij vanaf vorige week al hun schoentje zetten. Over wanneer de schoentjes gevuld worden communiceren wij weinig naar de kinderen. Ik leerde van Senna al dat als hij op zaterdag de schoen zette, hij op zondag om 05.00 al naast mijn bed stond. Óf dat hij de hele nacht niet kon slapen omdat hij heel graag een piet wilde ontmoeten. De schoentjes staan hier dus vrijwel de hele week voor sinterklaas klaar haha. In het weekend stoppen wij er dan cadeautjes in.

Schoencadeautjes

Bij schoencadeautjes gaat het denk ik vooral om de kleine cadeaus. Gewoon een kleinigheidje waar kinderen lekker mee kunnen spelen. Pakjesavond, is voor ons gezin in ieder geval meer voor de grotere cadeaus. Toen Sophia nog kleiner was bijvoorbeeld werd zij al heel blij van een klein zakje pepernoten met schuimpjes in haar schoen. Inmiddels geven wij ook wel wat meer, maar persoonlijk vind ik echt grote cadeaus in de schoen niet nodig (ze hebben al zo veel).

Inmiddels heb ik geleerd dat het niet in elk gezin standaard is om elke week de schoen te zetten. Zelf vind ik het heel gezellig om te doen, en geniet ik van de blije gezichtjes wanneer zij zien dat er iets in de schoen zit. Ook vind ik het vertederend dat Sophia altijd heel erg bezig is met eten voor het paard en er vaakeen heleboel appels en wortels belanden naast de schoenen.

Nu ben ik gewoon heel nieuwsgierig hoe dit in andere gezinnen gaat. Mogen jullie kids bijvoorbeeld elke week de schoen zetten? Of juist niet? Ik lees jullie reacties heel graag terug in de comments!

Reacties

 • Lisanne Van weerdenburg

  1 keer per week op zaterdag een kleinigheidje

 • Kim

  Bij ons ook 1x per week, op zaterdagavond. Dit wordt ook heel duidelijk naar de kinderen gecommuniceerd met een aftelkalender, want de mijne krijgen een error als ze wel een schoen zetten en er zit niks in 😅
  De cadeautjes zijn klein: wat snoepgoed, een stickervel, een strijkkralenbordje.

 • Marielle

  Hier een brief gehad van Sinterklaas dat mijn zoontje elke woensdag en zaterdag schoen mag zetten en gek genoeg slaapt hij op die dagen bijna het best! Nadat we veelvuldig boekje hebben gelezen over Sint die alleen komt als kindjes goed slapen 😂🤣 meer geluk dan wijsheid hoor, maar ben er blij mee.

 • Kristy

  Elke zaterdag mag ze hier ook de schoen zetten.
  En krijgt er elke keer wat in maar dan of iets lekkers of een heel klein ding zoals een puzzel of zo’n klein Lego Friends doosje (die ze verkopen bij de Lidl).
  Zelf mochten wij alleen bij de dag van aankomst en dan 5 december de grotere cadeaus.

 • Mireille

  Roos mag het van mij op woensdag en zaterdag. Het zijn wel kleinigheidjes en ze is met alles zo blij. Dus in vind het extra leuk om te doen en haar blij te zien.

 • Desiree

  Hier wordt op zaterdag de schoen gezet (met klein cadeautje). Vorige week door de week een keer extra gezet en toen zat er een Sint chocolade eitje in. En van de week een keer extra en toen had ze niets. Verder denken ze zelf er niet aan om hem nog vaker te zetten dus prima zo! 5 dec de grotere cadeautjes!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.