Hoe houd je de warmte uit huis? (direct toepasbare tips)
5 jul 2019 Lifestyle 3

Hoe houd je de warmte uit huis? (direct toepasbare tips)

Met de warmte van de laatste dagen is het niet altijd makkelijk om het huis koel te houden. Nu hebben wij zelf geluk dat ons huis over het algemeen lekker koel blijft van binnen. Maar dit is natuurlijk niet altijd zo. Ik deel een aantal praktische tips: hoe houd je de warmte uit huis?

Hoe houd je de warmte uit huis

Tips zoals: plaats een airco in huis is iets waar je op korte termijn niet zo veel in hebt. Wanneer de warme dagen in aantocht zijn dan worden de airco’s binnen no time uitverkocht. Vandaar dat ik mij in dit artikel enkel richt op tips die direct van toepassing zijn.

Zet voor de warmte de deuren en ramen open

Wanneer je toch vroeg wakker bent is het een goede en fijne tip om voor de warmte nog even alles tegen elkaar open te zetten. Op deze manier waait de wind nog even door het huis en komt er frisse lucht binnen. Zo houd je al wat warmte in huis en koelt het ook lekker af.

Sluit ramen en deuren overdag tijdens de hitte

Houd overdag, wanneer de hitte opkomt, alles goed dicht. Deuren, ramen, gordijnen, alles dicht. Ik doe de rolgordijnen in huis vaak ook allemaal dicht. Het wordt dan donker is huis, maar om de warmte buiten te houden is dit toch de beste manier.

Lees ook: tips tegen de hitte

Trek lichte kleding aan wanneer het warm is

Trek lichte kleding aan wanneer het warm is, en vermijd spijkerbroeken en donkere (zwarte) kleding. Draag het liefst kleding die lekker kort en luchtig is zoals jurkjes, rokken en korte broeken en shirts zonder mouwen. Op deze manier houd je het lichaam het meeste koel.

Vermijd te veel lichamelijke inspanning

Heel belangrijk tijdens warme dagen: maak je vooral niet te druk. Vermijd te veel lichamelijke inspanning, en doe alles wat zwaar is maar wel moet gebeuren, zo vroeg mogelijk in de ochtend. Schoonmaken bijvoorbeeld, sta desnoods een half uurtje eerder op om nog even wat te poetsen in huis wanneer dit echt nodig is. Sporten zoals hardlopen kan ook het beste zo vroeg mogelijk in de ochtend worden gedaan.

Lees ook: denken jullie hier aan met het warme weer?

Kook niet in huis

Met warm weer moet ik er vaak niet aan denken om te koken. Vaak maak ik salades klaar of wordt de barbecue aangestoken. Kook niet in huis, van koken in huis wordt alles alleen nog maar warmer dus is dit ook beter af te raden.

Maak gebruik van een ventilator

Een ventilator in huis zorgt er voor dat de lucht verplaatst wordt en het koeler aanvoelt. Een extra tip hierbij is om een ventilator met een bak water (of ijs) ervoor voor het raam te zetten voor extra koelte. Wij hebben zelf de Dyson ventilator welke ook de lucht reinigt, heel bij mee nog steeds!

Mochten jullie nog tips hebben dan lees ik deze graag terug in de comments! Hebben jullie last van veel warmte in huis? En hoe houd jij de warmte uit huis?

Reacties

  • Ilse Visscher

    Goede tips! Dit deed ik ook voor we een airco kregen. Hebben een huis met tuin op het zuiden en de mensen die dit hebben laten bouwen hebben gekozen voor alleen maar glas aan die kant. Heel mooi, maar heet! Snap niet hoe ze dit overleefd hebben die jaren.. Dus voor ons was de enige oplossing een airco, maar die heb je niet snel nee.. De ramen open voor de warmte en alles dichthouden helpt wel goed! En bbqen of salades maken inderdaad. Niet erg ,haha. X

  • Iris

    Meestal let ik de hele dag op of er wind staat en waar die vandaan komt. In die richting zet ik dan de ramen open, zodat de lucht binnen in ieder geval beweegt.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv