Wat mensen het meest vergeten op vakantie!
11 okt 2018 Lifestyle Travel 5

Wat mensen het meest vergeten op vakantie!

De vakantie is net voorbij, en ik zit al volop in de voorbereidingen voor de vakantie van aankomende zomervakantie. Ik wil bijvoorbeeld óntzettend graag weer naar Italië en ben daarom ook alvast aan het rondkijken hoe we dat kunnen gaan doen (eerst een week Zwitserland en daarna door naar Italië). Maar goed, om even te komen op de titel: ik dacht opeens aan de keer dat wij heel dom waren en iets vergaten op vakantie. 

Toen Senna nog twee jaar was en wij op vakantie gingen naar Portugal, waren wij vergeten om een nieuw paspoort voor hem aan te vragen. Wij hadden er al een voor hem, maar deze was al even kwijt, en ja, dat waren wij dus vergeten. Een dag voordat wij gingen vliegen is het dus nog een heel gedoe geweest om de juiste documenten te verkrijgen en dergelijke, maar het is uiteindelijk gelukt.

Ik heb toen eens een post op mijn social media geplaatst met daarin de vraag wat mensen het meeste vergeten op vakantie. Ik wilde hier altijd nog een artikel aan wijden, dus bij deze!

Tandenborstel

Ok. Schuldig. Toen ik vorig jaar met mijn vriendinnetje naar Gambia ging was ik mijn tandenborstel vergeten. Dat had min of meer te maken met het feit dat Vincent er altijd wel een meeneemt en ik dan die van hem pak. Maarja, nu zat ik dus met een probleem haha. Het kwam goed! En ook fijn om te weten overigens dat ik hierin niet de enige ben en er heel veel mensen zijn die hun tandenborstel vergeten op vakantie.

Oplader

Deze ben ik zelf gelukkig nog nooit vergeten (afkloppen), maar het werd wel heel veel genoemd door mensen die deze oplader van hun telefoon vergaten op vakantie. Dat lijkt mij echt verschrikkelijk overigens haha.

op reis gaan

Visum

Ook iets dat genoemd werd: het aanvragen van een visum (visum turkije bijvoorbeeld). In een aantal landen moet er een Visum worden aangevraagd waneer je in dat land op vakantie wil. Vroeger scheen dit nogal een gedoe te zijn, tegenwoordig gaat het een stukje makkelijker online. Wist je bijvoorbeeld dat je een visum voor Turkije moet aanvragen, maar ook voor onder andere bijvoorbeeld Cuba, Indonesie, China en India. Iets dat je vooral niet moet vergeten wanneer je op reis gaat, op internet kan je gemakkelijk checken voor welke landen er allemaal een visum aangevraagd moeten worden. (Voor meer: Visum Turkije informatie)

Zwemkleding

Ja! Zwemkleding! Ook dat werd massaal vermeld bij de vergeten spullen op vakantie. Omdat ik ook altijd de zwemkleding van de kinderen moet pakken, vergeet ik die van mijzelf niet zo heel snel, maar ik kan mij best indenken dat je dit kan vergeten.

Scheerapparaat

Ja, dit ben ik zelf ook weleens vergeten en daar baal ik dan ontzettend van. Vooral als je dan op een plek zit waar je niet zomaar even een scheerapparaat kan kopen. Dus bij deze lieve mensen, vergeet gewoon nooit je scheerapparaat wanneer je op vakantie gaat.

Lenzenvloeistof

Ook heel belangrijk! Wanneer je lenzen draagt, vergeet je lenzenvloeistof niet. Ik heb tegenwoordig standaard zo’n klein flesje in mijn toilettas. Een lenzenbakje vergeten is niet zo erg, ik pak dan gewoon een glas of iets. Maar lenzenvloeistof vergeten is verschrikkelijk haha. Probeer maar eens een lens met water in je oog in te brengen. Horror.

Kleding op vakantie

An sich wordt kleding niet vaak vergeten uiteraard. Wat wel wordt vergeten is van tevoren even checken wat voor een weer het wordt en of je bijvoorbeeld genoeg warms mee hebt. Vaak neem ik daarom zelf heel veel “laagjes” aan kleding mee. Jurkjes bijvoorbeeld die ik heel gemakkelijk met een vest kan combineren. Wij hebben eens gehad dat onze kleding op vakantie veel te warm was, dat was niet fijn, en die fout zal ik niet snel nog een keer maken haha. Check daarom goed van tevoren wat de temperatuur in het land van bestemming ongeveer zal gaan zijn.

Speelgoed

Hierin kan je natuurlijk de keuze maken of dat je het meeneemt (in vliegtuig en al) of dat je het in het land van bestemming koopt. Wij nemen speelgoed zoals emmertjes en schepjes vrijwel nooit mee en kopen dit in het land zelf. Daarentegen nemen wij wel iets kleins mee voor de kinderen om te spelen. Voor Senna is dit bijvoorbeeld lego en een boek. En voor Sophia haar (kleine) pop en een knuffeltje. Voor ons wel belangrijk om mee te nemen, anders drama 😉

Dus, mochten jullie ook al druk bezig zijn met het plannen van een vakantie, denk dan even aan dit lijstje haha. En mocht ik iets vergeten zijn, dan lees ik dit uiteraard heel erg graag terug in de comments!

Wat ben jij weleens vergeten op vakantie?

Reacties

 • Denise

  Tandenborstel ja. Maar ook een haarborstel en mascara (juist omdat je die dingen dan net nog even gebruikt voordat je gaat). En zelfs m’n pinpas ben ik wel eens vergeten (toen ik met de kinderen naar Egypte ging…). Oplaadkabels op de terugweg 2x.
  En in de categorie dingen die ik niet echt vergeten was maar gewoon echt hoopte niet nodig te hebben en uiteindelijk het meest heb moeten kopen op al mijn reizen: een paraplu… Omdat het op veel bestemmingen toch net wat langer regende dan leuk was. En alle locals natuurlijk zeiden: ‘Dit is normaal nooit zo.’
  Onlangs geplaatst door Denise: Top 20 meest bezochte steden ter wereld

 • Hilde

  Wij zijn altijd in Nederland op vakantie dus het is altijd makkelijk om dan snel naar een winkel te gaan haha 😛

 • Ilse Visscher

  Oooh, wij deden vorig jaar een rondreis Amerika en mijn man zou rijden. Ik de dag ervoor nog vragen of hij alles had en of hij zijn rijbewijs wel in zijn telefoon had gedaan. Kregen een beetje gedoe, omdat ik het al veel te vaak gevraagd had. Komen we de dag erna aan in Amerika en ging hij inchecken voor de auto. Wat bleek? Rijbewijs vergeten! Duur grapje, want ik viel toen nog onder de risicogroep. Dat betekende een extra bedrag van 600 euro voor de auto. Balen! Gelukkig konden mijn ouders hem opsturen en kregen we het rijbewijs een paar dagen later als nog. Erg zonde, dus echt vergeet niet je rijbewijs! Haha.
  Onlangs geplaatst door Ilse Visscher: Plog #27: Onze camperreis door West-Canada

 • gea

  Vooral en oplader zou ik snel vergeten haha. Wel een lijstje dat veel mensen overkomt inderdaad.

 • Marlous

  Ik ben (eerlijk waar!) nog nooit iets vergeten mee te nemen op vakantie. Ik ben wél vergeten mijn oplader van mijn telefoon mee terug te nemen (die zat nog in het stopcontact…)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.