Het landen lijstje van Senna (reizen)
30 mei 2019 Lifestyle Travel 3

Het landen lijstje van Senna (reizen)

Als er een ding is dat mijn zoon op dit moment kenmerkt dan is het wel zijn wens om te reizen. Ik vind het bijzonder om te zien hoe veel hij wil leren van landen en welke vragen hij hierover stelt. Nu ben ik zelf niet bijzonder goed in topografie en weet ik vrij weinig over andere landen, alleen vind ik het wel onwijs leuk om mijn zoontje zich hierin te zien verdiepen. 

Zo stelde mijn man onlangs aan Senna voor om een lijstje te maken met de landen waar hij graag naartoe zou willen. Al snel had hij een lijstje klaarliggen met de landen Egypte, China, Finland, de Himalaya en Australië.

Mag je zomaar naar elk land?

Terwijl mijn zoontje deze lijst aan het schrijven was, stelde hij de vraag: mag je zomaar naar elk land? Nee, antwoordde ik. Dat kan niet zomaar. Voor sommige landen moet je zelfs toestemming vragen door middel van het aanvragen van een visum. Stel dat wij bijvoorbeeld naar Australië zouden willen gaan, dan zou er eerst een visum aangevraagd moeten worden bij Visum Australië. Aan de hand daarvan wordt bepaald of je het land mag komen bezoeken (voor meer info check de link visum Australië aanvragen)

Wat is een visum?

En je raadt het al, de volgende vraag was, wat is een visum eigenlijk precies? Een visum is een document welke toestemming verleent om te reizen naar een bepaald land. Met dit document mag je geldig een bepaalde tijd in een land verblijven. Voor de meest gangbare vakantielanden zoals Italië heb je geen visum nodig, maar belangrijk is om dit wel altijd even te checken voordat je op reis gaat. De reden dat een visum vereist is? Dat is omdat landen graag controle willen houden over wie er in hun land verblijft. Wanneer er aan bepaalde voorwaarden die een land stelt wordt gedaan, kan er een visum verkregen worden.

Lees ook: ons dagritme tijdens de vakantie

Het aanvragen van een visum

Zelf heb ik nog nooit eerder een visum hoeven aanvragen. Simpelweg omdat het voor de vakantielanden die wij bezoeken vrijwel nooit nodig is. Toch hoor ik veel om mij heen dat het aanvragen van een visum helemaal niet lastig hoeft te zijn en dat het vaak veel makkelijker gaat dan gedacht. Het aanvragen van een visum voor Australië kan bijvoorbeeld gemakkelijk online. Er hoeven alleen een aantal gegevens worden ingevuld (houd je paspoort bij de hand) en ook het betalen gaat gemakkelijk. Wel een hele handige tip is om bij het aanvragen van een visum vooral niet te vergeten dat het een behoorlijke tijd kan duren voor het visum binnen is. Het aanvragen van een visum voor een vakantie kan bijvoorbeeld wel een tot twee maanden duren.

Vakantie Bucket list

Erg leuk om zo met mijn zoontje bezig te zijn met verschillende landen, en wat hiervoor nodig is om deze te bezoeken. Ik ben zo benieuwd welke van deze reizen hij daadwerkelijk in de toekomst zal gaan maken. Het is hem gegund

Heb jij weleens een visum aangevraagd en wat is jouw ervaring hiermee? Wellicht nog handige tips bij het aanvragen van een visum?

Dit artikel is een samenwerking. Dankjewel dat je het hebt gelezen. Hierdoor kan mijn blog blijven bestaan

Reacties

 • Naomi

  Ik ben niet zo’n vakantieganger en al helemaal niet naar verre landen, dus ik heb nooit een visum aan hoeven vragen. Leuk om het lijstje van Senna te zien. Dat wordt nog wat met ‘m, tegen de tijd dat ie kan gaan backpacken…
  Onlangs geplaatst door Naomi: Kleur je kalm

 • Jouk

  Mooi lijstje van je zoon! Zijn vast mooie landen.

  Wij gaan geregeld op vakantie naar India, omdat de familie van mijn man daar woont. Eerst was het visum aanvragen een heel geregel (oa pasfoto 5×5 cm, werkgeversverklaring en paspoort opsturen naar den Haag), maar de laatste jaren kan het ook on arrival. Je moet thuis wel online het een en ander invullen en meenemen.

  In india heb je ook de himalaya, zijn we ook paar keer al geweest.

  Verder staan de volgende landen nog op mijn lijstje: noorwegen/Sweden, Schotland, Kroatië, Thailand, Indonesië en de malediven.

 • Paula

  Een nieuwsgierig mannetje is het, schattig 🙂
  Of een visum nodig is hangt altijd af van de bestemming. Binnen Europa is een identiteitskaart of paspoort meestal wel voldoende. Buiten Europa is er wel vaak een visum nodig. Zelf doe ik altijd navraag bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming .

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.